Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 926
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Защо да предстои?

# 451
Ами знам ли...защото всеки в тази възраст има промяна на тегло.
Аз качих 5/6 кг със спиране на цигарите, после още 3/4 кг с разбутване щитовидните хормони.

# 452
За вас лично не е полезно да лежите на хипотезата "ами то всички са така...". Всеки организъм е различна вселена.
Ако вие самата не промените нещо в начина си на живот, което да отговаря на нуждите на вашия си организъм... Загубена кауза.
Никой лекар и никое лекарство не са универсална панацея.

# 453
Сега тепърва ще откривам моето правилно нещо.

# 454
  • София
Все си мислех, че като ми спре цикъла, около година след това ще имам някакви симптоми и после ще съм на пушка. Не знам какви ги приказвате тук та чак до 65 години. Май трябва да чета другата тема.

Аз миналия месец навърших 50 г., добутах го до половин век, не мога да повярвам, че съм толкова пораснала Grinning

# 455
Каква пушка, колкото повече остарява човек, толкова по-зле става.
Няма как на 50 да е по-зле от 60-70.

# 456
И аз тук големи страхотии прочетох, но явно при всеки е индивидуално и Слава Богу. На 49 съм, от една година без цикъл и животът си ми продължава по стария начин. Спортувам си всеки ден, никога не съм се чувствала толкова хубава, чувам го и от хората около мен, Взимам разни добавки от страх да не се случи нещо с русата ми грива и кожата и това е. Да се радваме на живота и да благодарим на Господ, че сме го добутали до тук, защото много дами нямат нашия късмет.🌹

# 457
  • тук и там
Къде пък ги прочетохте тези страхотии?Ми има си неприятни симптоми-горещи вълни,лоша памет,разни други неразположения, но не сме легнали да мрем.И аз продължавам да си спортувам,дебелея и хубавея,но съм съгласна,че по-добре няма да става.Просто остаряваме,и телата ни остаряват и започват разни болежки-възрастови изменения в стави,кости,зъби.При някои високо кръвно и сърдечни проблеми.Със сигурност на 60,ще съм по-зле от колкото на 50,и на 70 ще съм по-зле от колкото на 60(физически).Това е като да сравняваш нова кола с 10 годишна.Ми ползваме си телата,остаряват си-нормално.Да сме живи и здрави да си ги ползваме,другото ще го минем.

# 458
Четох за някакви мъчителни мигрени, които не минават без силни медикаменти и инжекции, което наистина е страшно! Силни кръвоизливи! Неоснователно качване на килограми, дори и при физическа активност и намален прием на калории…..и други, за които в момента не се сещам……

# 459
Касия, не се предавай. Мачът не е свирен. Най-вече от гледна точка на здравето. Лекарите и треньорите не говорят празни приказки и неслучайно това са търсени специалисти - може да има голямо подобрение. Гледах в инстаграм една 72-годишна, който захвърли бастуна след 12 седмици тренировки с компетентен треньор.
Ей тази дама има 92-годишна майка, която е редовна във фитнеса, шофира и живее самостоятелно:
https://www.instagram.com/fit__momof7/

# 460
  • тук и там
Ами при някои явно е така,но не при всички .Аз мигрена и кръвоизливи никога не съм имала,ама си имам други оплаквания.Килограми се качват при повечето,но вече съм на мнение,че по-добре така,защото пък лицето започва да изглежда по-добре,иначе се губи от обема.Кой каквато клечка изтегли-наистина имам познати,на които като им текне,не може да спре..При мен няма да е,Ябълка.Имам проблем с костите и кръста,от както бях на 36. Иначе си тренирам де,нищо,че като ме видиш,по нищо не личи че някога съм стъпвала във фитнес зала..Grinning

# 461
Да-само може да се радвате,че мигрените ви подминават..и и да качват се килограми.Понв при още 6 приятелки в същата яъзраст.И със спорт даже.Аз примерно вървя бързо 10 км. на ден,карам колело по 2 часа 3 пъти седмично и пак се подувам и качих тези 2-3 кг...А 2 от приятелките ходят и на фитнес,други друго спортуват и пак.Та радвайте се ,че са ви спестени тези екстри Simple Smile

# 462
Кайсия, не вярвам да не ти личи, че спортуваш!
reninel , винаги съм се ограничавала в храненето, и сега не ми е проблем, гледам много да се движа, плюса ми е, че сега чак заприличах на жена, преди бях като скоба 😁

# 463
  • тук и там
И аз не мога да повярвам,но е факт.90 килограма съм,та колко да ми личи?! Няма значение де..В една друга тема бях писала,колкото по-дебело и кофти става тялото ми,толкова по-добре изглеждам в лице,та с това се успокоявам..Stuck Out Tongue Winking Eye.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 10:24 от Кайсия

# 464
И аз природно се ограничавам ,много съм капризна и злояда/до сега Cry / Следващото ми ограничение трябва да е фотозинтеза Joy Grin Лошото е че не отиват на лице и бюст примерно ,а на корем Rage..

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 10:37 от reninel

Общи условия

Активация на акаунт