Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 928
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Трябва да протече естествено, да. Но по времето на бабите ни нямаше тези допълнителни странични фактори, които усложняват прозеса. Някъде бях чела, че жените в Африка не се оплаквали от мено.

# 436
Трябва да протече естествено, да. Но по времето на бабите ни нямаше тези допълнителни странични фактори, които усложняват прозеса. Някъде бях чела, че жените в Африка не се оплаквали от мено.
Бих допълнила, че допълнителните странични фактори са вредна храна, пакетирана и обработена с какви ли не боклуци. В Африка засега поне това им е спестено.
Доказано е, че африкански жени, преместили се да живеят в Европа или Америка, започват да развиват рак на гърдата, затлъстяване и ИР наравно с европейките и американките.

# 437
Да, факторите на съвременния живот определено бъркат много.

# 438
Нашите баби се пенсионираха на 50 години и после се радваха на внуците и спокойствие. Поне моята в далечните 80 години..Ние живеем динамичен живот и от там е стрес и тн

# 439
Нашите баби се пенсионираха на 50 години и после се радваха на внуците и спокойствие. Поне моята в далечните 80 години..Ние живеем динамичен живот и от там е стрес и тн
Абсолютно! Направо се чудя как ще я добутаме до пенсия с тая никаква кондиция и неразположения. Wink

# 440
  • Варна
Кой ще ни държи до 65 години, от точката на днешните ми оплаквания, нз как ще до бутам до 50. А държавата иска още 15 години отгоре. Уж технологии напредват, продължителност на живота расте, а стреса се оказва най-голям враг.

# 441
Държавата иска да се внасят вноски до 65, не точно да се работи ... Ама това са други теми.
Баба ми се е пенсионирала на 40+, 1 категория труд. "Гледаше" внуци тогава, а тамън сега жените раждат нормално на тая възраст ..
Майка ми се пенсионира сега, тя ще гледа, живот и здраве, правнуци.
Аз ще гледам татанци 😁😁😁 даже не съм и преполовила още стажа, дето ми го търсят 🙄
Да не говорим с тия темпове, как най-вероятно 65 ще стане 75 ей така със щрак... Та изобщо не очаквам да я има тая процедура по пенсиониране след Х години.

# 442
Абсолютно! Направо се чудя как ще я добутаме до пенсия с тая никаква кондиция и неразположения. Wink

това беше изказване в десятката

Държавата иска да се внасят вноски до 65, не точно да се работи ... Ама това са други теми.

и ако може човекът на гушне букета преди да се пенсионира

# 443
Това беше една от тезите на Дянков, когато коментираха бюджета една от годините. Помня, аз бях по майчинство, него не вдигна, а изкоментира брой хора, на които няма да се наложи да плаща пенсия.

# 444
  • Стара Загора
А, момичета, дайте по-вердро. Какви са тия пенсионерски теми...
Я кажете, мъжете ви как ви траят? Моят иска да си тръгне, усещам го, ама не смее още 😁

# 445
Я кажете, мъжете ви как ви траят? Моят иска да си тръгне, усещам го, ама не смее още 😁
Като ме стегне шапката и се качва на вилата при пчелите 😁😁😁 мир 😁😁😁

# 446
Моят си ме трае, ама аз съм си лигла  цял живот! 😅

# 447
Пък аз си мисля,че мъжете пряко участват в създаването на симптоми на менопаузата. :😁

# 448
  • тук-там
Моят ме трае и е наясно със симптомите в този период. Аз сама не се трая обаче.

# 449
Здравейте, мацки!
Приемате ли нови Stuck Out Tongue Winking Eye
На кратко - от три месеца без цикъл, според док няма симптоми скоро да дойде. На почти 48г. съм и до май си беше всичко редовно, ама сега.
Не усещам някакви особени симптоми, само където от мега търпелива започнах да не изтрайвам много. Понапълнях последната година и половина, а и предстои и още катерене на кг Офффф....
Та чета ви и ще се образовам Hug

Общи условия

Активация на акаунт