Защо родителите ми се държат така?

• 7 178
  • 130
  •   1
Отговори
# 30

Недей така, че монтесоритата сега ще те налазят с ауууу това е насилие срещу дете. Докато те самите идея си нямат как отглеждат масово точно такива лекета

Ми тогава монтесорите да се чувстват ошамарени Joy

# 31
Несъответствията в темата ти са твърде много. Лошият брат не живее с децата си. И става ясно, че те са големи. Майка ти, като тяхна баба, би могла да поддържа и сама директно отношения с големите си вече внучета. И още, и още. Нищо с нищо не се връзва.

# 32
  • Melmak
Авторке, моята чака всичко от мен и да съм на разположение за всичко. По едно време искаше аз да й плащам телефона, а тя да ми дава парите, за да не се разкарва до мобилния оператор. Живеем в София, под път и над път офиси, а майка ми е здрава и права жена. Ама не й се занимава, по-лесно й било аз да го правя.

Ей такива неща, които вече спрях да правя я докараха до това да ми казва, че съм за психолог. Беше й много лесно аз да върша всичко, тя го очакваше от мен. Спрях да го правя и сега съм лошата, черната и не знам си каква, докато брат ми не я поглежда.

Според мен трябва да се отдалечиш, майка ти те манипулира и тества дали утре ако продължи да отпуска края на брат ти, ти ще бъдеш до нея да я гледаш. Съжалявам, токсична е много!

Съветвам те да спреш да си на разположение!

# 33
А брат ви къде и за какво ги харчи тези хилядарки?
Ами уж все бизнеси прави, ама излиза, че все някой му ги финансира и му покрива всички разходи. Плащат се заеми, които той не може уж да покрие и такива неща…

# 34
  • София
Скъсай пъпната връв и ги остави да се оправят като големи хора, каквито са.

# 35
Несъответствията в темата ти са твърде много. Лошият брат не живее с децата си. И става ясно, че те са големи. Майка ти, като тяхна баба, би могла да поддържа и сама директно отношения с големите си вече внучета. И още, и още. Нищо с нищо не се връзва.

Това, че не живее с тях, защо ги прави големи? Едното е на 10, другото на 5г. И не, не могат да се виждат с майка ми, защото не родителите им не я допускат…

# 36
Може да съм пропуснала нещо, но не видях родителите. Видях майката.
Майки ти се държи точно като всяка жена жертва на домашно насилие. Разбира насилието, но вярва, че тя го е провокирала и заслужила, би искала да се откъсне, но не знае как и понякога изпитва вина, заради това, че го иска. На нея “осъзнай се” няма да ѝ помогне, нито упреци и скандали.
Очевидно финансовите обвързаности са нещо, което “крепи” и държи това семейство. Включително и теб, въпреки, че казваш, че не се интересуваш от финанси. Интересуваш се иначе нямаше да се дразниш, да питаш …да приемаш. Някъде се е счупило нещо с брат ти и отношението му. Това счупване се вижда и при семейството, което той е създал.
За мен въпросът е: какво прави баща ти и къде е той в схемата. Твоят баща е отговора на въпроса защо майка ти се държи така.

# 37
Определено не си скъсала пъпната връв. Това ти е проблема, а не брат ти.

# 38
Може родителите на тези деца да са я преценили като неподходяща да бъде около децата. Някои неща, които споменаваш - от рода как ти реве, че един ден брат ти ще я бие и ще ѝ взема пенсията, - звучат като нездраво поведение, меко да се изразя. В добрия случай е просто манипулативна, но може и да не е толкова просто.
Въпросът е защо ти стоиш в тези отношения, при положение, че се карате, майка ти и баща ти те определят като злобна, не им пука за теб и всичко останало от първия пост.

# 39
Просто се въртят едни пари и всико е наред. Имало е и пак ще има. Коли, бизнеси, автомивки, тук 20 000, там 12 000, и още и още... Много пари са това, не ги брой и смятай токова подробно.
Никога не съм знаела, нито смятала нито питала нашите колко дават на сестра ми, не ме и интересува.

Понеже питаш какво бих - помагам на рдителите си толкова колкото мога (може и хич, ако прецениш) без да искам и да правя отчет на техните отношения с брата.

Едно нещо не ми пасна - брата не давал да се виждат баба и дядо и внучки, обаче те са разделени и явно и той не е отдаден татко. Значи или снахата не дава или бабата и дядото си не искат. Иначе как ще стане да не дава:)

Инак аз лично смятам, че не е задължително да знаеш цялата история. Неговата гл.точка може да е различна, на родителите ти също.
Никога не ми е съвсем ок такава история, в която само единия е черен, ама яко черен и ни едно добро качество няма. (Като изклчвам хазарт, наркотици, алкохол, които тук не са замесени).
При всички слуаи не бих се занимавала, това са си техни отношения. Родителите ти са големи хора. имат право да правят каквото искат, както и ти също.

Никак, ама никак няма да ми е приятно някой ден мое дете да ми прави сметка на парите, на кого давам и за какво харча, бррр.

# 40
Някакъв феномен е това с даването по равно на децата. Майка ми също ми дава периодично отчети колко е дали. Сякаш се чувства вътрешно длъжна да ми обясни. Или когато ми изпраща някаква сума по празници за да си купим нещо, което искаме ми казва, че е дала вече и на … Очевидно родителите държат да делят всичко по равно между децата си за да е някак справедливо. Такава вътрешна потребност за мен би била много затормозяваща. Не можеш да обичаш по равно. Не можеш да даваш по равно. Вселенския баланс работи по друг начин и родителите не могат да му влияят.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 14:04 от Di Soleil

# 41
  • София
За мен е правилно да е по равно.

# 42
Защо да не можеш да обичаш по равно ти   дясната си ръка ли обичаш повече или лявата?

Просто количествено може да не се изразява еднакво заради различия в потребностите, но децата трябва да се чувстват еднакво обичани.

# 43
За мен е правилно да е по равно.
Правилно понякога е различно от достижимо и не означава непременно справедливо.

Защо да не можеш да обичаш по равно ти   дясната си ръка ли обичаш повече или лявата?

Просто количествено може да не се изразява еднакво заради различия в потребностите, но децата трябва да се чувстват еднакво обичани.
Не можеш да обичаш еднакво и по равно. Любовта е условна. Малко хора познават безусловната любов. Само за Христос се сещам, който обича враговете си.
Хората обичаме условно. Обичаме заради качества, заради действия, заради отклик. Самият факт, че се мъчим да делим по равно означа, че поставяме условие пред любовта : “да е по равно”. Какво значи това? Че се възпираме да обичаме някого по-малко за да изравним или се насилваме за да обичаме някого повече за да изравним?
Да, обичам ръцете си различно. Дясната ми е водещата и когато ме боли смятам, че съм е претоварила, защото ползвам нея повече. Когато лявата ме боли то е защото ми е по-слабата и дори от малко натоварване я заболява. “Водя ги” и двете не лекар. И като ми кажат, че трябва да ми обездвижат лявата си казвам “Слава Богу, че не е дясната, че без дясната нищо не мога да направя”. Дали ги обичам еднакво?

# 44
Ама аз не се дразня, че не е по равно! Дразня се, че са в такива отношения, а той като отвори устата и му се налива. Пак казвам - ние се справяме преди те и без тяхна финансова помощ…

Общи условия

Активация на акаунт