Помощ за приятелка - как?

• 7 783
  • 199
  •   1
Отговори
# 75
  • SF
То не е ясно дали съветващите са завършили успешно курса по всичкознаене и могат да напътстват всеки да подреди живота си и да стане както трябва да бъде.
Аз не можах да науча приятелката си да не закъснява за срещите си (с повече от 15 минути), какво остава да я накарам да изкарва повече пари, да се държи по друг начин с мъжа си, да смени мисленето си...

# 76
  • София
На мен пък ми е странно какво е това приятелство между хора с абсолютно различни разбирания за живота и защо е необходимо, когато натоварва някоя от "приятелките" или създава у нея негативни емоции.

# 77
  • SF
Някой си упражнява психологията.
Друг пък не знае с какво да замени нескончаемите телефонни приказки, а има нужда за малко да не общува само с бебето.
Нещо такова.
Аз също имам куп съветници около мен. Изморяват ме. Ако ме питат как съм и им отговоря, че ме боли гърло, веднагически се отваря торбата със съветите: иди на снимка, има вирус, пий Ериус, коренчета от жълт кантарион, непременно 2 литра чай, яж сода, пий лимон....
Половината неща вече ги правя. И резултатът е: боли ме гърло.
Мерси за идеите!

# 78
  • Далечният изток
И на мен ми направи впечатление това, че са много различни двете, това първо. Второ, авторката се вижда, че изцяло е заела позицията на мъжа на "приятелката", затова предположих, че е свекървата. Сега си мисля, че може пък мъжът да е брат ѝ, а с неговата жена не по приятелски, а по-скоро по роднински да се налага да се виждат и чуват и да ѝ търпи оплакванията. Защото ако беше приятелка и я натоварва, защо ще се налага толкова често да се виждат, би било логично досега най-малкото да е разредила контактите до минимум...

# 79
На мен пък ми е странно какво е това приятелство между хора с абсолютно различни разбирания за живота и защо е необходимо, когато натоварва някоя от "приятелките" или създава у нея негативни емоции.
Всъщност не е проблем да имаш приятели с различен начин на живот, стига да сте достатъчно адекватни да не се бъркате взаимно в живота си, а да се наслаждавате на своето различие. Може би това се постига с някаква зрялост, която човек натрупва с годините, не знам. Но аз имам близки жени, които са тотално обратното от мен. Аз съм хиперактивна, винаги правя по няколко неща, постоянно нещо уча, спортувам, имам чудесен тайм мениджмънт. Моя приятелка, с която сме си близки, е точно обратното - бавна, разсеяна, винаги закъснява, мързи я да довърши едното нещо, което прави камо ли да подхване второ, не изпитва притеснение от периоди на по-ниски доходи. Ми, да ви кажа шегуваме се с особеностите си и си пием коктейлите без проблем. Всеки да си живее живота както намира за добре и толкова.

# 80
Тя жената няма проблем с това, че не работи. Настоящият и проблем е, че мъжът и вдига скандали за това. Съветите са грешно насочени.

# 81
Тя жената няма проблем с това, че не работи. Настоящият и проблем е, че мъжът и вдига скандали за това. Съветите са грешно насочени.

Да сменя мъжа тогава. И той ще се отърве от нея и тя от него.

# 82
Ариел, то така май е най-редно да стане. Да седнат да поговорят кой какво очаква. "Пено, аз очаквам ти да внасяш половината бюджет и да се промениш", "Гошо, аз очаквам ти да ме издържаш до живот и да ме носиш на ръце". Като видят, че нямат допирни точки и не искат да направят компромис, да се разберат как ще я карат/ще я карат ли въобще заедно.
Да, прави се това преди детето, но ето, не всички го правят.

Аз не толерирам такива жени, но уважавам гледната им точка и способността им да успяват без усилия. Има мноооого жени, които се хващат с нестабилен мъж и реват след детето, че не се е променил. Тук е обратното и бих казала на мъжа, това, което ще кажа и на една жена в същата ситуация: "къде гледа? ".

# 83
Значи, мисля е ясно, че СО активистките са най-далновидните, умеещи да планират и предвидят живота, партньора, децата, жилището и т.н., но извън тях повечето двойки започват съвместния си живот при едни параметри, а след това в движение правят промени в ролите/задълженията било по желание, било по неволя. Затова и всички упреци към таткото как не бил изчислил разходите преди и след бебето са смешни. Имал е доброто желание да ги издържа, постарал се е. Вижда, че не смогва, нормално е да търси промяна. Е, кой да го подкрепи, ако не тя?

Пак да обърна внимание на думите на авторката, че приятелката й се е променила не към добро преди 3-4 години. Това е 2-3 години преди появата на бебето. Каква е причината? Тогава парите са им стигали вероятно?

Няма особена логика да се промени не към добро и да тръгват да правят бебе

Също мъжът се прибирал и не било изчистено. Много мъже са така, нищо не пипват, не им прави впечатление, когато е чисто, забелязват само когато не е. А пък на някой, който въобще не чисти, едва ли ще тръгнат да му правят забележка, че днес не е почистил. С едногодишно се чисти по-трудно, отколкото с новородено. Цял ден може след него да вървиш да чистиш каквото е оназало и разхвърляло, и поспреш ли, за нула време е пак не е чисто и подредено. Отделно, че има дни, в които толкова те изтощават и нервират, че сили и енергия не остават за чистене. Лично на мен много ми липсваше и още ми липсва възможността, като чистя или правя нещо, да не ме дърпат, да не ми се мотаят в краката, да не минават по току-що измитото и да се хлъзгат и да реват. Общо-взето и чистенето е по-лесно, ако другият родител е поел детето през това време

За разходите, които изведнъж се увеличили страшно много с бебе, също не е вярно в повечето случаи. За какво толкова може да харчи, ако по цял ден е с бебето, най-много до парка да излезе. Не си харесва в момента тялото, сигурно и дрехи не си купува.

# 84
  • София
Прекалено малко знаем за казуса всъщност. С детето идват нови разходи, както и нови битовизми. Мъжът може би се е справял добре финансово преди детето, а сега му идва изнанагорно. С дете пък поддръжката на дома вече не е толкова лесна. Попринцип аз не възприемам добре моделите с неработеща жена по много причини, но ако жената работи, мъжът трябва да участва активно в домакинството. Ако не работи, тогава то е нейна работа, но мъжът трябва да изкарва достатъчно, за да не се лишават от нищо. В момента изглежда и двамата "не смогват", поради една или друга причина. Мъжът ако иска тя да започне да внася пари, ще трябва да поеме повече грижи по дома и детето. Той дали е готов на това?

# 85
Ауу мене много ме тригърваха точно тия коментари, че нам си кое не било чисто. Ми, почисти го, бе, да не си сакат нещо...
Жената по майчинство е в майчинство, за да гледа детето през деня. Не е безплатна чистачка и готвачка, а вечер следва и двамата да вършат квото има там по домакинството и детето. Не знам кога ше го схванат това мъжете. Баси толкоз ли е трудно. И колко бракове биха били спасени ако го разберяха най-сетне...

# 86
Мая, те жените не го схващат, че мъжете....

# 87
В Щатите по времето на идеала, когато жената посреща мъжа от работа нагласена, с чакаща го вечеря, къщата по конец, децата кротуват, страшно много са злоупотребявали майките с алкохол и медикаменти, на децата също са давали - от сироп за кашлица с кодеин, до по-тежки опиати.

# 88
Разходите с дете се качват, хайде да не се лъжем. Освен, ако нямаш близки, които да ти услужат с разни неща покрай бебето. Дрехи как да е - има доста бюджетни варианти. Но количката не е евтино перо, столче за кола също. Консумативи на дневна база, които се ползват - памперси, кърпички, козметика. Отделно разни уреди като стерилизатори, бутилки и т.н. Играчките няма да ги включвам, защото близките доста подаряват.

Нашето дете е гледано с минимума на всичко, защото не сме консуматорски настроени и не купуваме всичко, което се рекламира. Но ми прави впечатление, че много майки - особено за първо дете, се хвърлят на доста скъпи опции.

Не знам този човек на заплата ли е, собствен бизнес ли има, но една заплата - ако тя не взима майчинство, трудно ще им стига. Знам, че по традиция мъжете са нападани в този форум, но за мен много често несправедливо.

# 89
Стерилизатор въобще съм нямала, с количката вече 2 деца бяха изгледани, шишета имах на Авент, повече харесваше едни евтини от Кауфланд. Памперси и АМ са основните разходи. Козметика само душ гел, по-късно отделен шампоан, спрей за разресване, крем против подсичане и лосион/олио през студеното време. Аз, като не мога да смогна да отида на фризьор с месеци, като не се гримирам, като не си купувам дрехи, като не ходя по заведения, където капучиното е 7 лева, коктейлчетата по 10, бирата по 5, не се храня навън, нямам ежедневни разходи за транспорт... многократно съм ги компенсирала мокрите кърпички и памперсите.

Общи условия

Активация на акаунт