Лакове за нокти - 170

• 42 497
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Питат защото шокиращо (поне за мен) много жени не се и опитват да се лакират, камо ли да им се и получи добре. Не можели те...
Като кажа че се лакирам аз - А, ама ти добре се лакираш и сама, аз не мога.

И аз съм го чувала това, както и "ооо, аз нямам такива нерви, че да си оформям ноктите". Все си мисля, че просто се превземат, защото обичат общуването с маникюристки, както и да ги поглезят в салона. Аз пък обратното - мразя да си говоря с маникюристки и да стоя в салона. За мен това е загубено време и то веднъж като те хванат - няма пускане от хорото, всеки месец си там и трябва да си с нов лак, ай си си починал - ай са те оплюли. Но пък момичетата около мен са точно на обратното мнение, за тях да посетят салона е гордост, все едно са ходили на тренировка и са дали нещо екстра от себе си като усилие. Само така си обясвявам тези въздишки как им било невъзможно да се лакират като мен. Та аз съм с две леви ръце и оформянето го правя почти само с нокторезачка и съвсем малко с пила, няма какво да ме баломосват. Искат си гел лака за гъзария. Grinning

Повечето от тях нямат нито един лак вкъщи, затова и на мен ми е чудно кой пък толкова изкупува лаковете по магазините. Дано се връщат на мода Grinning

# 166
На мен не ми омръзва самият лак, аз щом съм го сложила значи си ми харесва. Но не ми допада все с един и същ цвят маникюр да съобразявам какво обличам Grinning
Аз и затова рядко посягам към ярки цветове а гоня все някакви по-неутрални, че да не ме дразни това.
Моите растат бързо и за 10 дни дори и да е в приличен вид маникюрът, вече ще се вижда в горния край че им е крайно време, а по 3-4 седмици не се виждам да изтрая. А ако ще е за 2 седмици или по-малко... то не си струва откъм време, нито откъм пари. Аз за час съм готова с маникюра в домашни условия, та сложи го час на седмица, грубо 4 часа на месец - без да се съобразявам с графика на друг, да ходя на друго място и да вися и там после.
Но кой както го устройва, аз също съм свикнала от ученичка, като студентка повече се занимавах с декорации - рисунки, стикери, печатите излязоха малко след това - често са ме питали къде са ми "правени" ноктите, че ги и носех по-дълги.
Ако не знаете - ако имате очна линия която не ви допада, идеална е за рисуване върху нокти, запечатваш с топ като изсъхне и готово Grinning

Оформянето и аз го мразя, признавам си. Твърди са ми и пада едно търкане с пилата... Напоследък се изучих да ги режа с клещи за кожички, естествено след дълъг душ или миене на повече съдове. Но успявам да ги отрежа във формата в която искам и почти не остава да дооправям с пилата, освен естествено да загладя ръба. Нокторезачка никога не ми е вършела работа, аз съм и с широки плочки и тя само ги начупва отпред, абе от сто години нямам такова вкъщи.
Случвало се е да чуя Оо, ти си с нов лак! Все едно че нови хубави обувки съм фръцнала, едва ли не Grinning Ама донякъде ги разбирам, защото за тези които го казват, маникюрът им си е цифра всеки път и си струва отбелязването. По цяла седмица преди да идат ровят за картинки да си изберат какво да е, че нали ще го гледат после още месец. Те също биха се радвали някой да им го забележи.
Но няма лошо, кой както го устройва да прави, важното е че има варианти за всички. Както ние на тях се чудим, така сигурно и те на нас Grinning

# 167
Аз също много уважавам дами с естествен маникюр и “прост” лак. 🥰 По ред причини преди 10+ години спрях с всякакви гелове и подобни. Видя ли прораснали изпод гел нокти буквално ми се догажда. Или го прави, или не. Средно положение не виждам и не оправдавам по никакъв начин.

# 168
На мен именно това съобразяване с часове и даване на луди пари, плюс дрънканиците на маникюристката са нещата, които не могат да ме накарат да ходя на маникюр. Чувствам се чудесно да си правя ноктите вкъщи. Купувам си соли за крака, правя си ваничка, топвам и ръцете в нея, избутвам кожичките, оформям ноктите и за час и половина съм с нов маникюр и педикюр всяка седмица.

# 169
О, аз иначе при възможност (да се разбира когато съм си в Бг) ежеседмично ходя на маникюр. Ноктите ми растат бързо, кожите- дважди повече и се радвам някой да ги оформи и изреже професионално. Пък и с маникюристката с годините се сближихме, може да се каже, че станахме добри познати, приятно ми е. А и краката ми оформя през това време, иначе и на тях през 3- 4 седмици им провя педикюр.
Когато съм на път, или в другото вкъщи, където пребивавам 8-9 месеца годишно, си правя всичко сама. Справям се средна хубост, не ми тежи особено, но определено предпочитам профи да “ме прави”. 😊

# 170
Аз много харесвам ефекта на гел лака. Тази плътност, твърдост на ноктите, блясък и издръжливост. На втората седмица обаче толкова ми е писнал, израстналото ме дразни, както и това че ми стават дълги и ми пречат. Нямам финансовата възможност обаче да ходя на 2 седмици на маникюр и за това ходя само 1,2 пъти годишно, през останалото време с обикновен лак или с нищо. Както писах преди няколко дни това отдръпване на топа ме изнервя, стана на балончета също и не беше въобще хубав, изтраях го 2 дни... Замисляла съм се да започна сама вкъщи с гел лака и да си го сменям, когато ми е кеф обаче признавам си много ме е страх да не си нараня ноктите, защото винаги след сваляне са меки и тънки и се възстановяват доста месеци..

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 16:19 от 🦋VaL3nTinA🦋

# 171
Моя позната ми е казвала че нейната маникюристка не сваля гел лака с пилене а само с ацетон, съответно ноктите не се изтъняват така. Нейните не са изградени или удебелени с гел де, само лакирани с цвят колкото да не се лакира сама вкъщи.

# 172
Аз много харесвам ефекта на гел лака. Тази плътност, твърдост на ноктите, блясък и издръжливост. На втората седмица обаче толкова ми е писнал, израстналото ме дразни, както и това че ми стават дълги и ми пречат. Нямам финансовата възможност обаче да ходя на 2 седмици на маникюр и за това ходя само 1,2 пъти годишно, през останалото време с обикновен лак или с нищо.

И на мен много повече ми харесва с гел лак, друго си е, има "wow" ефект, но просто не мога да се прежаля да се заробя така. А и аз по същия начин като теб - след 3-4 дни вече не се радвам на маникюра, искам друг. Пък и като следя маникюристките в Тик Ток - ами те все повече задължават момичетата да си правят не просто гел лак, а укрепване, което означава още по-висока цена и още по-голяма зависимост от тях - не може да си го свалиш сам с ацетон, както аз направих веднъж, вече трябва задължително да ходиш при тях.

Natka, повечето маникюристки не желаят да махат с ацетон, защото се губи доста повече време. А по видеа съм виждала, че правилното е да се маха с ацетон. Но на мен само веднъж ми го махнаха така - когато казах, че отивам само за сваляне и ще си почина от гел лака. Маникюриската ме изгледа все едно й се повръща от мен и каза, че не може да разбере как съм решила, че имам нужда от почивка. Иначе между два маникюра винаги са ми го махали с пила.

# 173
Че тогава няма ли вариант да си ги "накиснеш" вкъщи с тампони с ацетон и да отидеш със свален лак, така хептен няма да губят време с теб? Доколкото изобщо е "загубено" време за което им заплащаш труда, все пак.
А това с тоя wow ефект от гел така и не го разбрах кое му е толкова wow... На мен ми се набива на очи че не е просто лакирано само в случаите когато са удебелени ноктите от гел, ама не по красив начин. Или когато са очевидно изградени. Лъскав/стъклен ефект си става с хубав топ.
Не че не са ме питали и мен с гел ли съм, де, особено с определени лакове които имат специфичен блясък. Особено Флормар имаха преди години някаква серия май Pearly се водеше, от нея един почти черен, с много специфичен шимър не точно перлено но не и металик - за него редовно отнасях комплименти и редовно ми го мислеха че е гел лак. Ако имат пак такъв, бих си го купила без да се чудя.

# 174
Аз съм малко по чужбинско - тук почти никой не слага гел, мисля че е много скъпо. Обикновени лакове си слагат, сами , повече розово, червено, керемидено, телесно (не всички, бих казала 30%,  най-много 40% от жените които виждам, другте ходят с голи нокти)
Вчера даже мъж забеляза лака ми и каза "уау!" докато му подавах нещо. Нон стоп съм с лак, но рядко мъж прави коментар и  ми стана много приятно.  С толкова брокат и тъмен цвят явно се вижда 🤣🤣

# 175
То и по статии се коментира доста тази тема - че в чужбина жените много не си падат по това непрекъсното слагане на гел лак, че дори и обикновен не слагат. Не знам дали по-късно не навлиза при тях, защото напоследък виждам, че и чужденки ходят редовно на маникюр. Но определено не е така масово и достъпно, както тук, където вече и касиерките в Лидл са с гел лак постоянно. Гледам, че дори Меган Маркъл и Кейт Мидълтън ги коментират много, че рядко носят лак и ноктите им са винаги късо изрязани. Не е само заради кралския етикет, просто не им е приоритет да си правят маникюр.

Естествено, Русия и Украйна правят изключение, там направо са основоположниците на тази мания.

# 176
Има нещо такова, прекарах известно време в друга държава и на моменти дори аз дето ама хич не се имам за суетна, ми се струваше че съм в сравнение с ежедневния вид на жените там. Лакът на ноктите беше само един от аспектите, разбира се, но понеже той е по-приемлива тема за разговор и дава повод за такъв, често съм получавала коментари за него от непознати.

# 177
Не е само до претенции. Майка ми е с толкова ужасна плочка, че и на мен ще ми е зор да я оформя, какво остава за нея, дето хич не си го и представя. Къса, много къса плочка, която расте на V-форма, ама съвсем наистина на V. Еми, добре че почна да ходи на гел лак.
Аз не бих, защото мога, ама тя като не може, по-добре гел.

Иначе и на мен ми е грозно и гнусно като видя дебели и израснали нокти.

В Белгия съм, работя в ЕК, и ако щете ми вярвайте - никой не ходи с лак, нито нормален, нито гел. На две сватби бях - булките без лак и грим, гостите също. Но на мен са ми мърляви белгийките, гледам ги във влака и по улиците, че и да си измият косата им е много, какво остава за боя, грим, лак. Иначе като дрехи са семпли и много спретнати, харесват ми.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 20:42 от noragami

# 178
  • на дъното
Да споделя едно маникюрче на 5 дена 😉с любимото ми и незаменимо олио 💗
Почти всички лакове са ми на Mon Reve ,основите редувам Импали и топ лак пак Импала за които писах 😉

# 179
За гел и аз бях пощуряла по едно време да се правя сама, но направих алергична реакция и всичко приключи. Добре съм си и с обикновен.

Общи условия

Активация на акаунт