Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 82

• 32 309
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Говорили сме за селата. Строго индивидуално е дали ще пасне на ритъма на живот на семейството. А и поддръжката на селска къща като трудности в логистиката и разходи е несравнима с тази на апартамент.
Много е ОК за хора, работещи онлайн, с добри доходи и без малки деца. Ако могат и да си намерят иконом-градинар-общ работник, още по-чудесно.

# 241
Извинете, за това говори ли се във форума или е забранено да споменаваме, че става гадно и презастроено? Може би “недостига” на имоти е по-важен проблем.

Потърсете си в интернет снимка с по-добро качество. Това ми позволявя бгмама. Иначе, снимката показва разрешеното ново строителство. Голям недостиг ще да е. После се чудим защо имаме температурни рекорди в градовете и как да борим глобалното затопляне. Но сериозно, обяснете ми моля тая мантра с липсата на имоти и голямата им заетост, щото аз не я виждам. Дори и вторичния пазар да е умрял, щото ганьо купувач, ганьо не продавач, но НС колкото щеш ще има.

# 242
То е така в световен мащаб, но например в софийското поле има предостатъчно място, за да се разширява града. Но защо не се случва? Защо стратегията на главния архитект е "уплътняване"? Защото така общината ще има заължения да изгражда съответната инфраструктура. Т.е. да вади и да инвестира пари, вместо да бъдат откраднати... Толкова.
Не знам за Софийското поле, но са навлезли с къщи в полите на Витоша  и цели квартали са разрешени там.
И все повече и повече се строи!
Нали Витоша е парк, това значи да си построиш къща в парка.

# 243
https://www.immoweb.be/en/classified/apartment/for-sale/brussel/1000/20064683

Нали това е обсъждано, народопсихология+,пране на пари чрез строителството. Качвам един апартамент в широкия център на Брюксел по 3 000 евро квадрата Simple Smile колкото тук. Понеже разглеждам обяви в Брюксел, много по-ясно и прозрачно са представени, стегнато описание, снимки, адрес, георефериране.

Наистина нашите цени стават абсурдни, защото дори да купиш ново, качествено, срещу теб са панелните блокове. Или супер плътното застрояване.

# 244
Настигнахме ги!  Тука в Люлин са толкова.

# 245
За селата има много условия дали ще станат по-популярни. Тези, които са в състава на богата община и се възползват от добрата ѝ инфраструктура, ще продължават да поскъпват. Но отдалечените, с лоша инфраструктура - напр. сега има големи проблеми с нивата на подпочвените води, съответно села с режим на водата - по-слабо вероятно.
Ситуацията от тази седмица в няколко варненски села - https://www.moreto.net/novini.php?n=499707 В момента по един от сутрешните блокове тече включване за идентични проблеми някъде във вътрешността на страната, мисля в горнооряховско.

Т.е. от село до село ще има все по-голяма разлика.

# 246
Това е линкът, където можете в детайли да видите всички бъдещи сгради.
https://govalert.eu/cityplan/buildings?fbclid=IwY2xjawEuaeJleHRu … YZQmYegSxwiga7RrA

Извинете, за това говори ли се във форума или е забранено да споменаваме, че става гадно и презастроено? Може би “недостига” на имоти е по-важен проблем.

Потърсете си в интернет снимка с по-добро качество. Това ми позволявя бгмама. Иначе, снимката показва разрешеното ново строителство. Голям недостиг ще да е. После се чудим защо имаме температурни рекорди в градовете и как да борим глобалното затопляне. Но сериозно, обяснете ми моля тая мантра с липсата на имоти и голямата им заетост, щото аз не я виждам. Дори и вторичния пазар да е умрял, щото ганьо купувач, ганьо не продавач, но НС колкото щеш ще има.

# 247
Благодаря ви, че ми отговорихте Simple Smile

# 248
Dd309 благодаря за линка. Странно защо никой съфорумец не коментира неудобната истина (че няма недостиг, а точно обратното).
За селата с проблемна инфраструктура - такива ще си останат, но това не значи, че цените ще се повлияят. Ганя тея неща не го вълнуват, той иска цената там да е като в швейцарско село.

# 249
Апартаментът в Брюксел е 44м2 чиста площ и кухня, под, стени и врати. Тези 44м2 превърнати в площ с общите части са поне 65 м2. Това прави малко под 2000 евро на м2. Да не говорим, че в апартамента в Брюксел можеш да си вземеш легло, гардероб и маса и да се нанесеш, а в София ще избираш между апартамент за тотален ремонт или такъв без под, врати и баня.

# 250
    Моя позната в Брюксел от над 10 години е под наем, купи ново строителство в Пловдив. Няма да е толкова евтино и там, съпоставено с доходи и разходи.

# 251
    Нека се строи, но да се спазват строителните норми поне, отстояния, височина, и да не се строи в парка, да не се спират реки, за да почне строеж и други.  Като се построи нещо, строителят да направи и инфраструктура - нова улица, озеленяване.

# 252
    Нека се строи, но да се спазват строителните норми поне, отстояния, височина, и да не се строи в парка, да не се спират реки, за да почне строеж и други.  Като се построи нещо, строителят да направи и инфраструктура - нова улица, озеленяване.
    Улиците са ангажимент на общината. И озеленяването извън обекта би трябвало да е от общината.

# 253
    Проблемът си е в хората. Като купуват нещо без улица, без озеленяване и инфраструктура е нормално да избуяват такива обекти.
    Има си цели квартали, за които е изписано тонове мастило, че улиците са ниви, блаковете се строят в блата и няма и грам парцел за училище или градина и пак се бутат хората да дават пари.
    Е кой ще влага в инфраструктура като има будали с кофи да ги ринеш, които дават куфар пари за нещо, което би трябвало да е непродаваемо?

# 254
    Няма кой да прави инфраструктура, от там пряко не идват пари. И в малките градове/села ще се влошава ситуацията, пак защото няма инфраструктура. Всеки голям град би трябвало да има редовен транспорт в радиус от около 60 км и да свързва по-значими населени места с по-големия град. И това го няма и няма да го има, поне не и в близките 50-80 години.

Общи условия

Активация на акаунт