Ремонт на баня в София

• 230
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте!
Предстои ми ремонт на баня около 4 кв.м в стара панелка в София и ще се радвам на съвет или мнение от хора с опит. Стените са с блажна боя и стандартната стара мозайка на пода.
До момента 2 майстори дойдоха за оглед:
Първият:
иска 6000 лв за труд и ВиК
иска 70-80% авансово
не дава разбивка
иска плащане в брой
Вторият:
иска 8000 лв за труд и ВиК, плюс 2000 лв за гипсокартон и изолация (общо 10 000 лв)
ще даде разбивка на цената
иска 30% авансово
може да работи с банков превод
Банята ще бъде максимално стандартна – без ниши, куфари и т.н.
Ще се подменят плочки, ВиК, нови санитарии.
Според вас това нормални цени ли са за София към момента?
Какво трябва да включва разумна оферта за такъв ремонт?

# 1
Не мога да отговоря на въпросите, но първият майстор не ми харесва, това че иска голям аванс и донякъде, че не дава разбивка.
Вторият - не съм фен на гипсокартон в банята, стеснява помещението, което и без това не е голямо, с по 5-10см, все пак и плочките имат дебелина. За майсторите е по-лесно да лепят на равно. И да, по-лесно се крият тръбите. Не може ли компромисно - гипсокартон само там, където ще се крият тръбите, не на всички стени? Иначе е похвално, че човекът работи на светло, иска нормален аванс, дава разчет.

# 2
А материалите включени ли са в тези цени? Кой ще ги купува? Преди 4г цените бяха такива, дори малко ме учудва, че не са ги вдигнали. Като в парите за труд влязоха гипсокартон, замазки, тръби и пр, отделно ние си купувахме плочки, мивка, шкафове, смесители и подобни. Общо излезе около 10-11 к тогава. И да, ако имате вариант да чакате да съхне, по-добре без гипсокартон. Той е удачен, ако трябва да стане бързо.

# 3
Да, нормални са. Като ремонтирахме скоро банята, майстора само за труд искаше 6000 лв., като се има впредвид, че ни беше и познат. Друг познат пък пръсна над 10 000 само за банята, без да говорим за луксозен ремонт.

# 4
В момента обзавеждам нов апартамент и да кажа, че тези цени са направо евтини, на фона на това, което аз плащам. Вярно, при мен имаше и гипсокартони, и замаски, че всичко беше на ниво тухла, цялото ВиК трябваше да се направи, но очаквам за 2 бани общо 6 кв. м. с всички екстри по тях да ударя 25 хил. Тъй че направо приемай оферта номер 2 и не се колебай.

# 5
В началото на годината искахме да подменим изцяло плочките в банята. Познат майстор ни даде цена 4000 лв само за труд и мъжът ми изпадна в шок. Питахме друг познат, който има строителна фирма, и той ни каза да не се плашим, че такива са цените.
Сега като ви чета, се чудя на кой свят съм - какви са тези цени, за бога!
При нас развитието беше, че майсторът само изкърти и извози старите плочки, а мъжът ми сам сложи новите плочки. Получи се супер, но той беше слагал и старите плочки сам. Така че това решение на проблема не става за повечето хора.

# 6
На мен като ми казаха 20 хил. само за измазване на баните, хидроизолация и лепене на плочки + един коридор пак с плочки, ми стана много лошо… Че на всичкото отгоре нямаше свободни майстори с месеци напред.
В крайна сметка се спазарих с друг за САМО 17,5К. То всъщност плочките са най-евтиното нещо от цялата тая работа…
Цените на майсторите са особено брутални, но пък аз държа и на качеството, не искам да ми идват някакви случайни майстори, защото аман от бани с кофти наклони…

Общи условия

Активация на акаунт