Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 82

• 31 338
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
Статистиката не ми се отваря, но важното е да си харесваш колата. Щом си я харесваш и си доволен от функциите, значи всичко е наред.

# 706
Едно обикновено БМВ420, но с пълен пакет сигурност, произв. 2024 г., спира самО на човек в мъртвата зона като стой та гледай. Лично изпитано.
Така, че S класа и да искате няма как да ви блъсне, освен ако не е някой ретро модел.
А онзи джигит, който уби Милен Цветков, може и да е изключил системите, че пречат на спорт драйва и дрифта.
Във Варна бих живяла само ако ме осъдят за тежко престъпление.

# 707
Не съм много наясно с колите, но нашата например разпознава човек и спира до 50 км/ч, ако си някой дебил който кара в града с 80-100 км/ч няма да спре. BMW и Волво може и да спират.

# 708
  • София, Bulgaria
Хора, наистина ли няколко страници обсъждате технически характеристики на коли!?

# 709
  • София
В един момент колите стават недвижим имот- схващаш ли връзката Grinning

# 710
  • Бургас
Движим Simple Smile

# 711
Интересно ми е как тази графика изглежда за Бг. Само да отметна че median house  за щатите е къща около 200 кв/м завършена с настилки, кухненски шкафове и електроуреди.

# 712
  • В заешката дупка
А аз само да отметна, че median house prices не означава цени на “median house” (каквото да си мислиш, че означава “median house”). Simple Smile

# 713
Тия градски легенди за Волво съм ги чувал и за Сааб. Базирани са статистикинот 80-те.  В разни вариации и за Москвич и Волга.

# 714
А аз само да отметна, че median house prices не означава цени на “median house” (каквото да си мислиш, че означава “median house”). Simple Smile

Предполагам че е достатъчно близо. По- интересния извод от тази графика е че ако сложиш медиан кондо от 60кв чисти коефициента сигурно ще е около 3. И това е исторически най- unaffordable. Ако сложиш същата графика за Бг сигурно коефициента ще е 7+

# 715
В България, сравнено с на Запад, е много евтино да се прави бизнес, а още по-евтино и лесно е да се строи. Пестиш от материали, не спазваш стандарти, заобикаляш регулации, на малък парцел строиш 10-етажни блокове, накрая продаваш тристайни кутийки на сегашните луди цени, е да, трябва да кихнеш 2-3 апартамента за някой общинар, но пък правиш 300% печалба, така че, муха те ухапала.

# 716
В България, сравнено с на Запад, е много евтино да се прави бизнес, а още по-евтино и лесно е да се строи. Пестиш от материали, не спазваш стандарти, заобикаляш регулации, на малък парцел строиш 10-етажни блокове, накрая продаваш тристайни кутийки на сегашните луди цени, е да, трябва да кихнеш 2-3 апартамента за някой общинар, но пък правиш 300% печалба, така че, муха те ухапала.
Бооооже, в кой жълт вестник го прочетохте това? Абсолютно нищо общо няма с действителността. И се спазват стандарти, и пари не се "кихат" ей така. Хайде малко по-сериозно и уважение към бизнеса. Който в голямата си част работи трудно, но почтно.

# 717
Бооооже, в кой жълт вестник го прочетохте това? Абсолютно нищо общо няма с действителността. И се спазват стандарти, и пари не се "кихат" ей така. Хайде малко по-сериозно и уважение към бизнеса. Който в голямата си част работи трудно, но почтно.

Хахаха чул си нещо и ти ... Кихането е повсеместно и тотално, особено по обществените поръчки. Изпилване на материали, строене ден да мине и да се приеме и кой откъде е. А са много хора на хранилката, а малко изпълнителите. Ама викаш и ти да кажеш нещо.

# 718

Хахаха чул си нещо и ти ... Кихането е повсеместно и тотално, особено по обществените поръчки. Изпилване на материали, строене ден да мине и да се одобри и кой откъде е. Ама викаш и ти да кажеш нещо.
С каква обществена поръчка се строят жилища? (ей тъй заради добрия спор питам)
Защото това е тема за имотите.
А пък вие си вярвайте в повсеместната корупция на всякакво ниво колкото си искате. Това е типично за наемните работници.

# 719
@Неймар - и аз много пъти съм питал тук съфорумниците същото; отговорът им е, че в България, за разлика от САЩ, сега било най-достъпно, защото от 10 години насам жилищата се биле качили само 2-3 пъти, а заплатите 3-4 пъти.
Моята не се е качила 3-4 пъти оттгава, ама нейсе.
Съотношението си е пак около 8-10 годишни дохода за средно жилище, което по всички международни критерии се води недостъпно. Отделно какво представлява у нас средното жилище и какво е в САЩ.

П.С. колегата е прав, че медианната цена е на продадените къщи през съответния период. Може в даден период да се продават предимно по-малки и евтини къщи, отколкото средния за целия сграден фонд. Или пък по-големи и скъпи. Все пак едва ли се отклонява много, защото е представително за цяла една държава за цяла една година.

Общи условия

Активация на акаунт