Мускулни потрепвания..

• 1 869
  • 32
  •   1
Отговори
Някой имал ли е мускулни потрепвания по цялото тяло обикновено в състояние на покой?
Страдам от генерилизирано тревожно и паническо разстройство.
Посетила съм двама невролози - на нервна почва било, доброкачествени фасцикулации. Отхвърлиха категорично МС и АЛС..
Излседвани магнезий - в норма, Б12 - отпимално ниво, Д - дефицит,но от доста време приемам добавка, а и винаги ми е бил дефицитен. Онзи ден бях на диагностика с биорезонанс, не отчете отклонения в мозъка, ако може да му се вярва.Над година пия антидепресанти и от скоро отново успокоителни, но потрепванията си ги имам и вече не знам какво да мисля и към кого да се обърна. Благодаря, че ме изчетохте!

# 1
Дали тези антидепресанти нямат такъв страничен ефект, потърсихте ли информация?

# 2
Дали тези антидепресанти нямат такъв страничен ефект, потърсихте ли информация?

Едва ли е от тях.
От Януари ги пия, а потрепванията започнаха началото на Юни.
Преди лечението отново имах, но тогава след като започнах лекарствата спряха напълно.

# 3
  • Пловдив
Да, аз и други. Имаше и тема.

# 4
Да, аз и други. Имаше и тема.

Какво се оказа при Вас и как се справихте с тях?

# 5
  • Пловдив
Нищо не се оказа, на периоди е. Първият път беше след раждане, но в последните 1-2 години се случваше пак. Лекарка, при която ходих по друг повод, ми беше казала, че и при невроза е възможно. Калий, магнезий, мента-глог-валериана и чакам да мине, става бавно - седмици наред, може и месеци.

# 6
При мен продължава вече 2 месеца с различна честота.. най-вероятно е от разклатена нервна система, но е доста неприятно..

# 7
  • Варна
При мен се получава в периоди на силен стрес, и да чувството е много неприятно, преминава като премине стреса и се успокоя, не съм се изследвала.

# 8
Kamille252 аз пак да те успокоя...при мен продължи 6 месеца...даже и повече може да бяха...изчезнаха от самосебе си,когато спрях да чета за МС,АЛС,МГ и т.н все страшно болести,които ти си мислиш,че имаш въпреки,че лекарите са категорични,че нямаш ..

# 9
Наде, благодаря, че се включваш и тук.
Надявам се скоро да изчезнат, защото наистина много повишават тревожността ми..

# 10
Напълно те разбирам и въобще не те упреквам...знам колко е гадно и колко много те подлудяват тези потрепвания...ще изчезнат,когато спреш да им обръщаш внимание...сега ти звучи ,като нещо невъзможно ,но един ден ще ти писне да им обръщаш внимание и ще изчезнат

# 11
  • София
Имам заедно с болка, слабост в мускулите и парене. В Св. Наум лежах миналата година и не разбраха от какво е. Сега в понеделник ще ме приемат в Медицинска академия в клиниката на Търнев, да видим за някоя рядка болест евентуално. Но нямам надежда, че ще се оправи..

# 12
Имам заедно с болка, слабост в мускулите и парене. В Св. Наум лежах миналата година и не разбраха от какво е. Сега в понеделник ще ме приемат в Медицинска академия в клиниката на Търнев, да видим за някоя рядка болест евентуално. Но нямам надежда, че ще се оправи..

Какво се установи при теб?

# 13
  • София
Други първични мускулни увреждания - миопатия.
Това е слабост в мускулите, хронично. И няма оправяне. Сега съм в болничен (с ЛКК), съветват ме за ТЕЛК, но като видях колко е сложно и объркано, още се чудя.

# 14
Здравейте!
От няколко месеца съм с тези потрепвания, като само желязото ми е по-ниско...
Ходих при 2 невролога, като първия ми каза, че имам миогенна увреда( иглено ЕМГ), но втория го отхвърли, като според него не е направено правилно изследването...
Само се лутам, а мина вече доста време ..
Да отида ли на трети невролог, не знам какво да правя, но тези потрепвания ме влудяват..
Благодаря на всички!

Общи условия

Активация на акаунт