Стани богат - тема 23

• 16 220
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Гледам жената в момента. Ах, бе, жокере... точно "Случаят Джем" е верният отговор и е най-запомнящото се заглавие на нейна книга. Три от четирите, впрочем, са нейни (две от които не можах да ги прочета, Flushed третата, за Пагане, не ми хареса; бях ученичка). Участничката може би се обърка с "Летопис за времето на Самуила" или някой друг Летопис

# 91
  • София
Жената:
Не знаех за Мутафчиева, но Джем беше насочващо... Можеше да мине само с един жокер. Браво за бързото маркиране на Фантомът. Това с водното конче бе просто очевидно, отново поздравления, че и за миг не се поколеба. Страхотен въпрос за флага на САЩ. Ами и тук дори и да не го знам лесно се стига до верния отговор само като си отговорим от какъв произход са бащите основатели и откъде идва и източноиндийската компания. Ехх, колко жалко за Кришна. Хареса ми жената. Аз щях да отговоря с Опенхаймер Grinning

Мъжът:
хаха, колко завъртяно питат  за метъра, браво за идеята. Първородното дете де, дори и да не се знае, няма какво друго да бъде. Китай!! Поизложи се тук със съжденията си. Тенис разбира се. Идеален въпрос за телефонен жокер. Хах, странно, но не знаех за,Би Джийс, естествено гледал съм филма. :/

Жената знаеше повече, но си тръгна  с двойно по-малко...

# 92
  • Пловдив
Дяволо, продължаваш май да си на позицията, че което ти го знаеш, е елементарно и трябва и другите да го знаят, а което не го знаеш, е трудно и забутано. Wink

Естествено, че имаше какво друго да е освен детето. Приказката съм я чела (макар че не носеше това чужбинско име "Румпелщилцхен" някога, както впрочем и Марулка не беше... забравих в момента как я кръстиха по Дисни Wink) и пак така смятам.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 11:34 от Магдена

# 93
  • Враца
Аз на въпроса за Румпълстилскин се обърках с филмчето Шрек, в което искаше на Шрек един ден, и от там щях да отговоря, че е спомен.
Иначе въпросите на жената о последния епизод ми бяха по-трудни за разсъждение, а и не знаех отговорите.
На въпросите на мъжа щях да отговоря и бяха п-близо до моята логика и знания.

# 94
  • София
Дяволо, продължаваш май да си на позицията, че което ти го знаеш, е елементарно и трябва и другите да го знаят, а което не го знаеш, е трудно и забутано. Wink

Естествено, че имаше какво друго да е освен детето. Приказката съм я чела (макар че не носеше това чужбинско име "Румпелщилцхен" някога, както впрочем и Марулка не беше... забравих в момента как я кръстиха по Дисни Wink) и пак така смятам.

Хех, може и така да е. Не съм го разглеждал от тази гледна точка. Wink

Иначе специално за детето, ами братя Грим пишат доста мрачни истории и хич не е за деца... Та дори и да не се знае имам предвид, че с голяма доза сигурност можеш да се опреш на този отговор, още повече, че не е за висока сума. Simple Smile

# 95
  • Велико Търново
Ех, че късметлия излезе последния участник.Да ти се падне такъв  елементарен муз. въпрос за 5000 и да се провалиш. Как няма да знае за Бии Джииз и ''Треска-та''.Според мен въпроса за тенисиста беше много по-сложен, а музикалния беше за не повече от 1000лв😉

# 96
"Треска в събота вечер" никога не е бил пускан масово в България и затова хората не знаят много за него. За разлика от други филми като "Ах този джаз!"...

# 97
  • Sofia
Трябваше да изгърми на първи 😀
Да не знае и да не е чувал за керван ?! 🤔
Ники много подсказва 🤨

# 98
Ники направо се направи на разсеян и продължи играта!
Керваните!  Срам!
Наистина младите все повече се отдалечават от изрази и всичко, познато от десетилетия.

# 99
  • София
Пуснах в мн.подходящ за зрителския кеф момент: керванът за 100 лв. Потрес! А сега, току-виж стигнал 2-3 К...
(Само Веспучи е пътешественик - става за навигатор!)

# 100
Америго Веспучи би трябвало да е, той беше някакъв чиновник.
По този повод имаше възмутени защо Америка е кръстена на един чиновник, а не на откривателя си.

# 101
  • София
Качил се навигаторът на камилата, открил Америка и за награда кралят го назначил за дворцов счетоводител.
Разминахме се с рекорд, отпаднал на 1-3 въпрос...
ПП. Не го знаех, но и аз бях логически за Мел. А г-нът не стигна даже 2-те.
ППС. Вярвате или не: точно си мислех, че на тези двамата не трябва да им задават литературни питанки. Ама да видим. Алгоритмите на участниците (не на играта) вече ме карат да правя сардонистични предположения.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 18:50 от EmBrother

# 102
Защо започват новия сезон с толкова слаби участници?!?

# 103
  • София
... за да гледаме повече КДЗ - понеже то е и във времевия диапазон с някои от новозапочващите шоА. Simple Smile
Хубава, успешна и здрава седмица на всички (трябва да си върна навика да пускам ТВ за 18.00 ч.)

# 104
  • София
Мъжът: Амперсанд, можеше да се напъни и без жокерче ; Шелдън е тук, добър жокер използва ; Опунция! Еее и това не знае, уф
-
Мъжът 2: Бих стрелял с европейска интеграция по теория на изключването, няма как останалите да нямат… ; Не се сещам тук, бих ползвал 50 на 50 за медичите и ако остане Веспучи маркирам ; Мел Гибсън е тук, много лесен въпрос, хаха жокерът как го подведе. Всъщност логиката му не е лоша (а и имаше знания), ама не всеки въпрос става за логически отговор. Или знаеш или не знаеш.
-
Мъж 3: голф! Браво!

Общи условия

Активация на акаунт