Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 460
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И аз нямам момче, но това не ми пречи да гледам обективно на ситуацията. Убедена съм, че ползата от разнообразната и г/д изравнена по пол среда в един клас превишава минусът от ощетвването на момичетата. С ръка на сърцето -колко от вас биха били щастливи децата им да учат в девически клас? Брр, направо не искам и да си го помисля. Точно тези години са важните в общуването между половете, разбира се -и извън училище има живот, но те са там един с друг почти по цял работен ден, т.е повече време, откллкото прекарват с всеки друг извън училище. Та в това отношение за мен квотите имат своя смисъл.
Рали, предпочитам дъщеря ми да влезе в желаното училище и да бъде в женски клас, отколкото да влезе в нежеланото училище и да бъде пак в женски клас, защото момичетата, отпаднали заради квотите от желаните училища, ще отидат в същото като нея. Виж 22ро например.

# 136
Аз съм лично засегната от квотите - все са били против мен. Един път като момиче, кандидатстващо в гимназия с квоти. Втори път като майка на момче, кандидатстващо в гимназия без. А дано за внуците се подредят нещата.
Ако съм сериозна - квотите са дискриминация по полов признак.

Черна станция, има момчета и момчета, както момичета и момичета. Всичко друго е дискриминация. Моят син в 7 клас беше щур за трима, но не му попречи да се справи блестящо с изпитите.
П.п. коя е тази книга на Ерих Кестнер? Аз много го харесвам, но не се сещам.

# 137
"Mладите момичета и момчета имат еднакви математически способности."

Scientists find that young girls and boys have the same math ability - https://cordis.europa.eu/article/id/411610-trending-science-are- … no-says-new-study

Хм, влез в сайта на IMO (Международната олимпиада по математика), прегледай отборите и ми кажи какъв процент момичета виждаш? неслучайно за момичетата направиха EGMO, за д амогат и те да се състезават. Тоест на тях им създадоха защитена среда.

# 138
Скрит текст:
Това, че квоти е имало винаги, по никакъв начин не го прави по-редно.
Изобщо не съм съгласен. Освен това не навсякъде има квоти, например в математическите няма.

И слава богу. Но то не е случайно. И не е защото в СМГ момчетата нямали нужда от протекционизъм. Просто в СМГ имат нужда от най-добрите математици. Независимо от пола. Нямат нужда от равенство по комсомолски.

Черна станция е много прав/а. Момчетата се развиват по бавно. Ако нямаше квоти, сега щеше да има единици лекари и дентални специалисти мъже. Сега как ви звучи това като го чуете?Мисленето, мозъкът, развитието на момчетата е по - различно и едни 30 точки бал надолу не ги прави по - неуки, по - зле и прочие. Наваксват с годините по - различен начин.

Да приемем за момент, че сме съгласни с временните интелектуални дефицити на момчетата в тийнейджърска възраст. Искате да кажете, че тези момчета, ако учат в 22ро училище няма да могат да наваксат и затова трябва зорлем да им отворим парашута да влязат в испанската, така ли?
Да приемем, че си против квотите. И това е справедливо. Ако няма в СМГ, да няма и в испанската. Както в СМГ влизат момичета, така и в испанската ще има момчета.

Ами аз това казвам. Да няма квоти никъде. Всъщност има само едно място, където прием по квоти е логичен - в спортните училища. В спорта мъжете и жените така или иначе се състезават поотделно и няма как да се борят наравно за прием в училището.

# 139
Хм, влез в сайта на IMO (Международната олимпиада по математика), прегледай отборите и ми кажи какъв процент момичета виждаш? неслучайно за момичетата направиха EGMO, за д амогат и те да се състезават. Тоест на тях им създадоха защитена среда.
Това се дължи на векове насаждани предразсъдъци и ограничаване на жените да избират и да се изявяват в подобни науки, а не защото мозъкът на едните има повече математически способности.

# 140
"Mладите момичета и момчета имат еднакви математически способности."

Scientists find that young girls and boys have the same math ability - https://cordis.europa.eu/article/id/411610-trending-science-are- … no-says-new-study

Средата е защитена, донякъде заради лошото отношение, което отказва жените. Те търпят денонощно подигравки и в един момент махват с ръка и се отказват. Животът не е състезание, все пак, а нещо доста по-шарено. Комплексни са нещата и не очаквах от жена такова тесногръдие. И да има квоти в СМГ, няма това да попречи на златните момчета, спокойно

# 141
Черна станция, има момчета и момчета, както момичета и момичета. Всичко друго е дискриминация. Моят син в 7 клас беше щур за трима, но не му попречи да се справи блестящо с изпитите.
П.п. коя е тази книга на Ерих Кестнер? Аз много го харесвам, но не се сещам.

Изключения винаги има Simple Smile
Ако помнех коя е книгата щях да напиша.

П.П. По въпроса с квотите повече няма да пиша, защото няма смисъл Simple Smile

# 142
Аз пък все повече си мисля, че е крайно време в езиковите да се въведат и квоти за небинарни/джендър флуидни. В крайна сметка и техните мозъци фунционират по различен начин. Липсата на такива квоти там, където е въведен квотен принцип, вече би могла да се нарече дискриминация Thinking

# 143

Това се дължи на векове насаждани предразсъдъци и ограничаване на жените да избират и да се изявяват в подобни науки, а не защото мозъкът на едните има повече математически способности.

Точно това е! Както виждаме предразсъдъците продължават.
За кого щели да се омъжат момичетата... надяваме се да е за момчета 🤣

# 144
Малко пропуснах спора за квотите, понеже взе да ми става леееко притеснено. Все още статуса в системата стои Заявил участие, а аз още в понеделник я записах в училището. Има ли и други като мен? Става въпрос за ФЕГ.

# 145
Nelika, има още време до края на работния ден. Нали имате бележка с входящ номер?

# 146
  • София

Точно това е! Както виждаме предразсъдъците продължават.
За кого щели да се омъжат момичетата... надяваме се да е за момчета 🤣
То във брака отпаднаха квотите, а в училищата седят. Simple Smile

# 147
Имам бележка, да, но все пак ми е притеснено. Миналата седмица при подаване на заявление за второ класиране в понеделник, още във вторник се беше сменил статуса.

# 148
  • Варна
Къде е тоз факт от медицината? Защо ли този факт на важи за МГ? Аз пък съм майка на момче и се обиждам да е бавноразвиващ се.

Черна станция, все ще има за кого да се омъжат умните момичета 😂
Е как къде е? Поровете се из най - простия учебник или google scholar. Причините са хормонални /тестостерона и естрогена и тяхното влияние /, мозъчното развитие - /фронталния лоб във връзка със самоконтрола и прочие и прочие /, генетични фактори.
И аз съм майка на момче. Изравняват се, но след една определена възраст. Не са бавноразвиващи, а се развиват по - бавно и различно.
.

# 149
Lúthien, не мога да намеря търкалящото се смеещо емотиконче, ама искам 5 такива да ти сложа на коментара Satisfied

Както каза Etomira, съвсем изплискахте легена Disappointed Relieved

Вчера записах момата, тя дори и не знае, защото е на лагер без телефон и звъни веднъж на ден, та днес ще й кажа. В паралелката без квоти са класирани по равно момичета и момчета Simple Smile Уговорката е да чакаме свободни места в паралелката, която иска, пък тогава ще го мислим. Аз се радвам на смелите за 794 класиране, както и се радвам на записалите се, всеки трябва да си гледа собствената паничка и да не завижда на чуждата, тогава нещата са по-лесни, пък и хората по -щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт