Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 454
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 120
Къде е тоз факт от медицината? Защо ли този факт на важи за МГ? Аз пък съм майка на момче и се обиждам да е бавноразвиващ се.

Черна станция, все ще има за кого да се омъжат умните момичета 😂

# 121
Това с по - бавното развитие е факт от биологията и медицината, а дали ви се нрави или не, няма значение. Факт е.
Да де и защо се отразява избирателно Wink , само в някои паралелки!?!
Тогава нека да е във всички, аз съм съгласна Simple Smile

# 122
Това, че квоти е имало винаги, по никакъв начин не го прави по-редно.
Изобщо не съм съгласен. Освен това не навсякъде има квоти, например в математическите няма.

И слава богу. Но то не е случайно. И не е защото в СМГ момчетата нямали нужда от протекционизъм. Просто в СМГ имат нужда от най-добрите математици. Независимо от пола. Нямат нужда от равенство по комсомолски.

Черна станция е много прав/а. Момчетата се развиват по бавно. Ако нямаше квоти, сега щеше да има единици лекари и дентални специалисти мъже. Сега как ви звучи това като го чуете?Мисленето, мозъкът, развитието на момчетата е по - различно и едни 30 точки бал надолу не ги прави по - неуки, по - зле и прочие. Наваксват с годините по - различен начин.

Да приемем за момент, че сме съгласни с временните интелектуални дефицити на момчетата в тийнейджърска възраст. Искате да кажете, че тези момчета, ако учат в 22ро училище няма да могат да наваксат и затова трябва зорлем да им отворим парашута да влязат в испанската, така ли?

# 123
И аз нямам момче, но това не ми пречи да гледам обективно на ситуацията. Убедена съм, че ползата от разнообразната и г/д изравнена по пол среда в един клас превишава минусът от ощетвването на момичетата. С ръка на сърцето -колко от вас биха били щастливи децата им да учат в девически клас? Брр, направо не искам и да си го помисля. Точно тези години са важните в общуването между половете, разбира се -и извън училище има живот, но те са там един с друг почти по цял работен ден, т.е повече време, откллкото прекарват с всеки друг извън училище. Та в това отношение за мен квотите имат своя смисъл.

# 124
Медицински факт, че момчетата се развивали по- бавно,е и? Дайте да вържем момичетата, за да ги чакат. Нещо не ви разбирам. Ако има квоти, няма значение кой как се развива. Но да има квоти навсякъде, не избирателно

Не разбираш не, защото няма логика, а защото си пристрастна и не искаш да разбереш. То и разбирането е субективно - как някои не разбират колко е вреден социализмът например? Ами не разбират, защото им изнася онази уравниловка. Предполагам, че си ощетена от квотите, но такъв е животът.

# 125

Ами то ако само момичета влязат в ЕГ и станат интелектуалки, а момчетата прости бачкатори, после за кого ще се омъжите, бре джанъм? Simple Smile
                    Тук вече ме разсмя! Yum

Къде е тоз факт от медицината? Защо ли тази факт на важи за МГ?
                    Този факт от медицината е от тазгодишната КСК в СУ. Имаше няколко девойки , на които не им стигат стотни за специалност "Медицина" и  ги успокоиха с трансформация на местата след 1-во класиране. Мъжете май предпочитат "Дентална медицина"  Yum

# 126
Коментирате, че квотите са несправедливост, защото ощетяват момичетата, а от "моята камбанария" е несправедливо във Варна да няма нито едно училище с квоти. При което може да се смята, че синът ми(както и всички момчета от Варна) бяха ощетени, спрямо другите момчета от страната. Тогава не успях да проумея защо е така, не зная дали и в момента е същото положение.
В крайна сметка се оказа за добро, но така и не успях да схвана идеята, масово да има квоти, във Варна нито едно училище с квоти.

Иначе, да ви кажа добре е да е желано училището и да допада на детето. Но в крайна сметка, ето, сега след 12 клас в едни и същи университетски специалности се срещат деца от съвсем различни училища.

# 127
Това, че квоти е имало винаги, по никакъв начин не го прави по-редно.
Изобщо не съм съгласен. Освен това не навсякъде има квоти, например в математическите няма.

И слава богу. Но то не е случайно. И не е защото в СМГ момчетата нямали нужда от протекционизъм. Просто в СМГ имат нужда от най-добрите математици. Независимо от пола. Нямат нужда от равенство по комсомолски.

Черна станция е много прав/а. Момчетата се развиват по бавно. Ако нямаше квоти, сега щеше да има единици лекари и дентални специалисти мъже. Сега как ви звучи това като го чуете?Мисленето, мозъкът, развитието на момчетата е по - различно и едни 30 точки бал надолу не ги прави по - неуки, по - зле и прочие. Наваксват с годините по - различен начин.

Да приемем за момент, че сме съгласни с временните интелектуални дефицити на момчетата в тийнейджърска възраст. Искате да кажете, че тези момчета, ако учат в 22ро училище няма да могат да наваксат и затова трябва зорлем да им отворим парашута да влязат в испанската, така ли?
Да приемем, че си против квотите. И това е справедливо. Ако няма в СМГ, да няма и в испанската. Както в СМГ влизат момичета, така и в испанската ще има момчета.

# 128
Ох, много добре казано в последните постове Simple Smile
Аз и дъщеря ми сме лично засегнати от тези квоти с потресаващия опит от разлика 28 точки, която не е никак малка. Иначе сега да сме приключили спокойно с класиранията.

# 129
И тъй като пак изскочи темата НВО
Скрит текст:
НВО беше замислено в два модула, първия да оценява постигнатото общообрзователно ниво... с включване на втория модул да последва "разслояването" и съответно някакво смислено класиране... Плавно стана, че тежестта на първата част олеква съвсем и 30т само с тото може да ги докара човек, с минимални знания и тото до 45-50 (математиката). БЕЛ още първия модул с четенето с разбиране и правописните грешки малко повече елиминира тотото и 50т за с онче-бонче. И няма нищо лошо в един изпит за всички тези цели (оценка на ООП и изпит за класиране), ако малко се постараят за балансиране.

Директорското класиране не е за да могат децата да си намерят желаното постижимо място, а за да може училищата в края на крайщата да си запълнят местата и учениците най-после някъде да се запишат... Две нерискови големи класирания в системата са предостатъчни всеки да си намери мястото. Последващи две рискови (пак писах, че сега с налично 4то, малко по-спокойно се рискува на трето, защото знаеш, че и троето място ще се появи и надеждата че до тогава няма да има някой по-желаещ го от теб) също са да си догониш мечтите... Но "директорското" е вече чист късмет. В паралелка с мин бал 400 може да се класира и дете с 300, ако няма други заявили, но може и някой с 480 да се появи...

# 130
Къде е тоз факт от медицината? Защо ли този факт на важи за МГ? Аз пък съм майка на момче и се обиждам да е бавноразвиващ се.

Не съм казала точно "бавно развиващи се" Simple Smile Но погледни ги в като се строят как момичетата масово са по-едри от силния пол. И как в междучасието си говорят за разни по-зрели теми, докато момчетата само гонят топката. Е, днес не знам как е, май не я гонят толкова...

Сещам се за една книга на Ерих Кестнер, където един мъж се грижеше за някакво момиченце. та цитирайки свободно по памет там имаше нещо такова:
- Макар и невръстно момиче, тя беше жена, а той, макар и зрял мъж, си беше момче.

# 131
Скрит текст:
Kвотите са измислени в интерес на държавата и обществото, не на децата. Вярно, момичетата се чувстват прецакани, но ако се пренебрегне фактът, че момчетата са по-бавно развиващи се в някаква степен и се махнат квотите, ще има много женски класове, което обаче после ще има лош ефект в дългосрочен план. Казвам го, защото облагодетелстваните момчета в 8 клас, влезли с квота, съвсем не бяха на опашката и в 12 клас. Даже бяха водещите фигури в класовете изпреварили повечето момичета. И каква щеше да е ползата за обществото, ако тези момчета с потенциал бяха запратени в слаби гимназии или техникуми за да станат средни техници? А вратите в университетите бяха отворени само за момичета, доста от които после развиват други интереси? Няма абсолютна и универсална справедливост и не може да се угоди на всеки. Това важи и за новата система, която за мен е по-справедлива. По мое време можеше да се кандидатства само в една ЕГ. И пак не се кандидатстваше в най-желаната, а в най-реалистичната, защото ако избера АЕГ и не ме приемат ще отида в обикновена гимназия. Тоест аргументът, че преди се е кандидатствало само там, където е най-силно желанието,  не е верен. Тогава кандидатстването беше всичко или нищо. Докато сега един отличник може да подреди смело желанията си от най-желано, през реалистично, та до подсигуряващо. И ще отиде там, където успее, но няма да е капо, както преди. Да кажем искам най-много НЕГ, но и АЕГ ми харесва, а и във ФЕГ няма да е зле. И така ще вляза може би не в най-любимото, но все пак в добро и желано училище. За мен това е справедливо, но е нормално за неуспелите да не е така. Няма как да са доволни всички, но с новата система поне се поощряват отличниците.
Ако приемем писанието ти, то трябва да има квоти и в СМГ, а няма, защо? Държавата няма интерес?
Квотите в България не се налагат от държавата, а от училищата

Няма квоти, защото в СМГ момчетата нямат нужда от специална закрила. Това е нишово училище, за което има достатъчен брой развили се момчета за да влязат без квоти. Да не говорим, че момчешките мозъци са по-добри в математиката и пак общественият интерес е по-надарените да получат шанс да се развият. Подобно е и в още няколко училища, както чувам.
Ами то ако само момичета влязат в ЕГ и станат интелектуалки, а момчетата прости бачкатори, после за кого ще се омъжите, бре джанъм? Simple Smile

Много ме изкефи този пост, ахахахахахахах 😂

Честно го казвам, без грам ирония.

# 132

Златните яйца с развити мозъци от СМГ с лудите майчета бе ги щем. По-добре бачкатори. Чудя се какво мъже възпитавате

За твоя изненада не възпитавам момче, а вече съм възпитала и отгледала момиче. Тоест би трябвало да съм на твоята философи, ако разсъждавах според интереса си, но аз се опитвам да мисля абстрактно.
И спрете с тези обиди за златни яйца и луди майчета. Не, че няма и такива и те много развалят средата, но съвсем не са правилото.

# 133
Като почна да чета митове и легенди от миналия век и припадам.

"Mладите момичета и момчета имат еднакви математически способности."

Scientists find that young girls and boys have the same math ability - https://cordis.europa.eu/article/id/411610-trending-science-are- … no-says-new-study

# 134

Не съм казала точно "бавно развиващи се" Simple Smile Но погледни ги в като се строят как момичетата масово са по-едри от силния пол. И как в междучасието си говорят за разни по-зрели теми, докато момчетата само гонят топката. Е, днес не знам как е, май не я гонят толкова...

Сещам се за една книга на Ерих Кестнер, където един мъж се грижеше за някакво момиченце. та цитирайки свободно по памет там имаше нещо такова:
- Макар и невръстно момиче, тя беше жена, а той, макар и зрял мъж, си беше момче.
Бързат момичетата, защото знаят, че животът им е сложен. Нямат цялото време на света като мъжете. Оставете ги на мира, не ги хапете. Жени сте, не ви прави чест. Някога ще станете и свекърви

Общи условия

Активация на акаунт