ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 39 514
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Лу, дано всичко лошо е зад гърба ви.
Ако те боли все още, наистина се консултирай с лекар. Хубаво е, че е нямало камшичен удар.
Мен преди години един олигофрен ме блъсна отзад, получих хернии и имам големи проблеми с главата оттогава.

Наборката излиза, но не на дискотеки. Навън обикновено стоят до 23-24часа и я прибирам. Лятото и досега, като беше топло. Преди ходеха и в едни тийн клубове, пак до рано. Най-вече се събират на домашни купони, понякога с преспиване. Лятото бяха сами във вилата на едното дете в Гърция. Познавам децата от компанията, понякога има и някои външни. Алкохол няма как да няма по такива събирания. Мен той не ме притеснява толкова, стига да няма ексцесии, колкото разни субстанции, трева. Засега уж споделя.
Страх ме беше за Гърция да не вземат да пият и да влизат във водата и много говорихме.  Ние като тийнове сме спали на плажа и познайте дали нямаше такива простотии.

Пролетната ваканция искат да ходят сами във Виена за 3-4 дена. Чудя се още дали е добра идея. Вие бихте ли пуснали? Моята ще е прясно на 18, повече от останалите не.

# 541
Моят пък почна да ходи на мачове. Забраних му пиратки и димки.  Можело ли поне да пее 😂  да, викам, пей с какъвто си искаш текст 😅

# 542
Наборът е такъв заплес, но ако иска да ходи с приятели, какво да правя, ще го пусна. Добре, че приятелите му са по-големи( 1 курс и 12 клас) , та покрай тях съм по-спокойна. Миналата седмица беше на рожден ден в София . Оправил се е от гарата до приятеля, но на връщане голям зор беше да намерим билети за автобус. Имаше един в 12, ( нямаше места),  след това чак в 17 и то това е последният. Не знам откога са тези промени, но между двата най- големи града да има 3 рейса на ден е смехотворно. В крайна сметка се прибра с влака  😏

# 543
  • София
Дъждец, да, бих пуснала, във Виена ми изглежда по-безопасно от София. Simple Smile

# 544
  • Пловдив
Шуши,да!-на едно и също място са били. В моята младост това си беше известна пласьорска дискотека.....Scream
Това BKS , което за мен е дискотека,много скъпо излиза. Като го попитах,пил ли е твърд алкохол снощи,той "да,да!-то е толкова скъпо!". Е,май съм писала,той е малко пресметлив,де Joy По информация от съучениците му,входът трябваше да е 15-20 лв. Той бил 30 лв. "и тука ми сложиха един печат...виждаш ли го?...не го виждаш, защото той се вижда само на определена светлина" Joy За 30 лв.толкоз-печат и трима диджея, "ама добри". Какво ги прави добри?-"пускат яки сетове". Запознал се с единия.
...та, какво да ви кажа...такава ще...
С приятели вече имат билети за "Стария Криско" през март догодина в Сф. Тогава ще вече на 18 и ще го играе придружаващ непълнолетните Heart
От петък е собственик на сертификат за минат курс за шофьори за първа долекарска помощ в БЧК.
Сега търсим (спокоен)инструктор.
Забелязвате,че за училищни работи не говоря....

Дъждец, и аз бих пуснала детето.
Blush

# 545
  • София
Дъждец, моят младеж след бала ходиха 8 човека в Будапеща. Каза, че с приятели е много по - хубаво и весело, отколкото с нас. Да, вярно момче е, но притесненията са си ги има от наша страна. Все още не е навършил 19 години. Предполагам, че девойката също бих я пуснала, но за сега няма такива планове.
JiD, и моята ще ходи на "Стария Криско". Билетите са купени още  края на учебната година. Една сутрин става и първото нещо, което казва като влиза в хола е "може ли на концерт на Криско" и аз отговарям "да". Тя: "ама трябва да дам днес пари за билета на В..", аз "добре". Дадох парите и седмиците започнаха да минават една след друга. В един момент се сещам, че тя не е ходила и я питам, защо? А тя: "ама, мама, концерта е на 1.03.25". Е, честно ви казвам, щях да припадна. То бива интерес към творчеството на този изпълнител, ама чак пък толкова от рано да се купуват билети, не ми го побира главата.

# 546
  • Пловдив
Марти,
Същата работа!
Не схващам. Става дума за песни от времето,когато те са били на 2-3-4 години!
А и ... Криско! Rolling Eyes

# 547
  • В светлината на слънцето
И аз бих пуснала за Виена. Особено за Виена.

# 548
  • В центъра на моретата
Оф, добре, че спря да слуша Криско още на 7-8 г., че се бях притеснила да не залитне по такъв тип музика. Сега чака с нетърпение концерта на Tarja  и M. Hietala.
За пътуванията, пускам. Даже обсъждаха с приятели за лятото да ходят в Прага и Будапеща сами. Гледаха за билети, ама ще видим. В Прага ще се оправи  (ходила е многократно), но в Будапеща нямам представа.

# 549
  • София
Аз пускам навсякъде, но в чужбина съм казала, че ще е след 18. Което ще е лятото и той не роптае. Ако се уговорят и много иска да ходи с компания, сигурно ще разреша и преди това, но не е повдигал въпрос. Ей го, спи сега, че беше на гости на приятел в страната. Лятото бяха на гости на приятелка на морето. От Варна до Синеморец, цяло лято ходи насам-натам. Щом имат Гугъл и в чужбина ще се оправят, но ще им е по-скъпо. Grinning

Ние сме от привидно много либералните родители- почти всичко му е разрешено, стига да спазва неговата част от уговорката. А тя е: да няма проблеми с родителите, съседите, полицията или който и да е човек наоколо; да не стига до "насипно" състояние; да е отличен в училище; и най-вече - да знаем за всичките му глупости. Със сигурност не знаем чак подробности, но ни казва ако са пили, примерно. Явно подходът ни работи за него специално, защото е споделял, че много внимава да не загуби доверието ни. По негови думи: "Докато на другите им забраняват и те се крият, аз знам, че ми е разрешено, но е нередно и няма от кого да се скрия! Много е гадно така, аз да съм си регулатор!" Sweat SmileSweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 550
  • София
Как сте, момичета?
При нас наборът учи здраво и постепенно се засилва.
Иначе имахме оная вечер едно много неприятно преживяване. С набора претърпяхме много тежко ПТП - оцеляхме по чудо. Нямаме и драскотина, но колата е на кайма. Един идиот ни помете, реши да вземе ляв завой като джигит и се натресе в нас странично с почти 100. По-важното е, че сме живи и здрави, само още в стрес. Буквално ни изхвърли от пътя и спряхме на педя от една стена и стълб. Бе има Господ! Ламарини се оправят, важното е, че сме живи.

Олеле, слава Богу, че сте добре, ужас, ужас, ужас...
ПП
Предвид главоболието и окото... отиди на лекар. По-добре излишно изследване, отколкото ненаправено необходимо такова.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 23:49 от katiABV

# 551
  • Plovdiv, Bulgaria
Дъждец, Виена е прекрасен град. Казвала съм ви, че синът ми, на 15 тогава, изкара една учебна година в градче на 10-15км. от Виена. Всеки петък ходеше да се вижда и разхожда с приятели във Виена. Една вечер изпусна влака и хвана последния, а той пък взе , че аварира и спряха някъде по средата в нищото,  бях умряла от ужас, но говорихме през цялото време, докато се прибере и го вземе приемното семейство от гарата.  В общи линии е безопасно, има някои райони, които не са за предпочитане-такъв например е около Дунав, над Пратера.
В центъра е пълно с хора, транспорта е уреден и наистина е безопасно.
JiD,  наистина като чух за бившето Плазма и се бях отказала да го пускам хахах

# 552
  • Русе
Нашият клас решили да празнуват Новогодишните празници на ресторант вечерта една събота през декември. Класната нямало да бъде, защото в същия ден щели да празнуват учителите на друго заведение. На нашите им предложили меню, което включва по една ракия и 1/2 литър вино на човек. При условие, че няма да има нито един над 18-годишна възраст не е ли нередно да се сервира алкохол на деца, че и да им искат да плащат меню, включващо алкохол. Моето дете не близва алкохол, не го харесва.

# 553
  • София
Абсолютно нередно, дори и да близваше Wink , но няма власти ш това е. Преди години щерката имаше едно тийн напиване и напушване в столично заведение посред бял ден. Бяха сервирали джин и наргиле на 15 (някои дори 14) годишни хлапетии ... Писах до всякакви институции - поне да ме бяха отсвирили любезно, а те не ми обърнаха внимание.

# 554
  • София
Нашият клас решили да празнуват Новогодишните празници на ресторант вечерта една събота през декември. Класната нямало да бъде, защото в същия ден щели да празнуват учителите на друго заведение. На нашите им предложили меню, което включва по една ракия и 1/2 литър вино на човек. При условие, че няма да има нито един над 18-годишна възраст не е ли нередно да се сервира алкохол на деца, че и да им искат да плащат меню, включващо алкохол. Моето дете не близва алкохол, не го харесва.
Естествено, че е нередно, даже не нередно, ами незаконно. На твое място щях да се обадя в заведението да попитам как така на непълнолетни предлагат и сервират алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт