ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 39 403
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • В светлината на слънцето
Аааа, да. Забравих сертификата по АЕ. И той е в плановете. Категорично иска да мине през школа, по възможност с нейтив преподавател (засега гледа към АВО). Иначе е запознат добре с формата. От 3-4 до 8 клас ходи в Адванс и се явява на всички нива (едните нямаше много смисъл, но за спорта) и състезания. В крайна сметка в 7 клас приключи с В2 и реши да мине на немския. Но си поддържа английския сериозно. И точно понеже познава формата, наясно е, че има още трески за дялане, та иска да ги поизглади в курс. Не му трябва за учене сертификата - да си го имал.

# 31
  • София
Не съм сигурна, че курсовете за сертификат са задължителни. От нашето училище се явяваха на IELTS и SAT без никаква допълнителна подготовка и изкарваха добре. Специално 6.5 на IELTS, което искат университетите, е доволно ниско и всеки младеж, който ползва активно езика, ще се справи. Не познавам сертификатите на Кеймбридж, но ако може да вземеш лесно друг приеман сертификат, защо да се занимаваш с тях?  Да, уж са “до живот”, но унитата ги искат взети в последните 2 години, та разлика практически няма.

# 32
  • София
И аз планувам сертификат по АЕ догодина (FCE), той ходи в Британика миналата година, сега пак ще го запиша 3-месечния курс за подготовка за изпита. Той откъм разбиране и говорене е много добър, но граматиката му куца (щото там трябва да се седне да се учи, нали) и за това настоявах да си мине съответните курсове.

С нетърпение чака да стане на 18 г. и да изкара курс по шофиране и да вземе книжка. Аз това не го чакам с нетърпение, изправя ми се косата просто. Но съм казала, че кола ние няма да му купуваме, да си събира пари (така отлагам стреса Simple Smile ). И ще кара с някой от нас поне една година.

# 33
Изобщо не мисля за никакви сертификати, евентуално ще взима такъв докато следва. Племеникът е нещо в IT  сферата - когато се явяваше на интервюта, те бяха на английски, не са му търсили сертификат. И бяха по-впечатлени от пълния отличен на дипломата му от ТУЕС, отколкото от отличната диплома от ТУ и наградата от Камарата на инжинерите в България.
Иначе разчитам на една мацка от  AVO, с която сме близки познати.
Моето мнение е, че трябва и да се оставят тийновете да продишат малко и от време на време. За това не настоявам за работа, сертификати и прочие. Таргетът в средносрочен пран са ми ДЗИ.

# 34
  • София
И аз съм като Сторм. От първи до седми клас давам жега в седми, в другите искам постоянство и отлично представяне, но без безкрайни школи и уроци. Странични занимания - спорт, изкуства. След осми клас - ако е необходим курс за кандидатстване - ок. Друго - ако поискат. Дудна да се четат книги, не от задължите, а изобщо да четат.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 06:44 от magi_sveta

# 35
  • София
Прави сте, че трябва да ги оставим да дишат, но за кандидатстване в чужбина сертификата е задължителен и ако детето е такова като моето, което си мени мнението непрекъснато: днес, ще уча в чужбина, утре: не, тук ще уча. Когато реши, какво иска вече може и да е късно за каквито и да е курсове и сертификати. Отново давам пример с брат й, човека знаеше какво иска да учи от 10 клас и на него не му бяха необходими каквито и да е сертификати. Единственото по което ходеше на курс беше БЕЛ. В края на 10 клас от любопитство направи тест за определяне нивото по АЕ и покри С1. Исках да се яви и на изпит, за да го има черно на бяло, но той отказа, защото не му трябва.

# 36
  • Перник
Благодаря за темата!

...Някое, насочено към режисура (ТВ, кино, театър), операторско майсторство, видео монтаж...?

Това го минахме някъде в трети - четвърти клас. Тогава беше много убеден, че ще става едновременно актьор и режисьор, снимаше непрекъснато филми из къщи, искаше да ходи при Джордж Лукас да му обясни как е трябвало да направи "Междузвездни войни" Joy
После в 7-ми клас гордо заявяваше, че ще кандидатства "У спортното" за ужас на баща си Joy
Миналата година щеше да става кинезитерапевт, тази година се колебае между право и икономика...
Баща му се ядосва, че не знаел какво иска, а аз търпеливо гледам сеир.
Шофьорски курс уж искаше да кара още това лято, но явно няма чак такова желание.
Радвам се на информацията, която споделяте за брекетите, че предстои да слагаме през септември и всички ми обясняват колко много боляло в началото. Дано да не го боли, както и вашите деца, че се поизмъчи с операциите на двата мъдреца.

# 37
  • България, София
SvetlaK, дано бързо свикне с брекетите младежът.

На девойката пък предстои вадене на долни мъдреци, за които няма място къде да изникнат и ортодонтът каза, че трябва да се махат.

# 38
  • Перник
SvetlaK, дано бързо свикне с брекетите младежът.

На девойката пък предстои вадене на долни мъдреци, за които няма място къде да изникнат и ортодонтът каза, че трябва да се махат.

Същият случай беше и при нас. Насочиха ни към клиниката по лицево-челюстна хирургия в "Пирогов" и сме много доволни. Ако искаш, пиши на лични да ти разкажа, да не занимаваме всички в темата.

# 39
  • София
На моята щерка миналата година и извадиха двата долни ретинирани мъдреци. Много леко мина всичко.

# 40
  • София
И ние миналата година вадихме 2 огромни (двойни) мъдреца на сина, при д-р Генади Генадиев, силно препоръчвам.

# 41
  • На морето!
СветлаК, дъщеря ми е с брекети, изобщо не я боли. Казва, че има дискомфорт първия ден при натягането, но в никакъв случай не е болка, която да я притеснява.

# 42
  • София
Щом повдигнахте отново темата за брекетите, да кажа, че вече трети ден няма никаква болка. Усеща леко напрежение, както тя казва, като някакво стягане. Единственото в двата края на дъгите и се разраниха вътрешните страни, но днес си сложи восък и каза, че било много по - добре. При нея за сега брекетите са само на горната челюст и чак след два три месеца ще слагат и отдолу и тъй като е с дълбока захапка ще й слагат т.нар бутончета и предполагам, че тогава ще е голямото изпитание.
Въпреки че има три ретинирани мъдреци, при нея не се налага тяхното вадене.

# 43
  • Пловдив
Моята вече свали брекетите,след 2 години лечение.
И на нас ни бяха казали,че трябва да вадим някакви зъби,но аз отказах. Така им е по-лесно на ортодонтите,но чак такива радикални решения да се вадят здрави зъби,не приемам.
Боля я само втория ден след слагането,дадох Нурофен и това беше. След това й се разрани бузата,но слагаше восък няколко дни и се оправи.
Никакви други проблеми не е имала,нито болки. Но тя беше и по-малка и е възможно нейната челюст по-лесно да се е поддавала на моделиране.

# 44
  • на Мелмак
Привет девойки!
Изпуснала съм поне една тема, ще се връщам да чета.
Моята девойка взе В1 по немски с макс резултат. Много е доволна от себе си. После ще бори ДСД. Иска да учи твърдо в Германия, поне реши какво преди 2-3 месеца-архитектура. Аз искам да се огледа и към Австрия и Швейцария, но тя не искала там. Записа профили, които не са ѝ любими, но ще ѝ трябват при кандидатстване.
Ще ходи за първи път сама, с приятелки на море другия месец. Свито ми е от сега, но....
И тя много иска книжка, март е родена и отдавна знае точно кога трябва да запише курсовете, даже кола си е избрала. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт