Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 33 771
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Относно нош-па четох,че причинява изтъняванена  шийката на матката,та не пия.Приемам магнерот по една таблетка дневно Simple Smile (препоръчаха ми го в аптеката пред магнерич)

# 91
Аз пия Биолектра, но доколкото разбрах, в тази му форма не се усвоява добре, така че ще попитам лекарката да си го сменя с Магнерот или друг вид магнезий. Пия Но Шпа Макс 3х1, иначе съм с болки. 

# 92
Аз съм на но шпа 3х2 от самото начало, в 14г.с ми добавиха бусколизин 3х1 ,ношпа 2х1 мускулни инжекции, магнерот 3х2 и въпреки това пак имам някои дни болки.

# 93
Ако крампите са ми временни, за кратко и се търпят гледам нищо да не пия. В началото имах доста придърпвания и бодежи ниско, имам биолектра 365 пих по едно на ден 10тина дни и го спрях, защото нямам постоянни болки. От няколко дни усещам, че ребрата ми пукат и ме наболват, но пак нищо не пия. Общо взето пия си само желязото и биозин мама съм си взела и това е.

# 94
Ама то магнезий е полезно да се пие независимо дали има крампи или не. Аз винаги съм пила, като забременях го спрях до края на първия триместър, че кмс риск да повлияе на нервната система на бебето и после го включи лекарката и съм супер доволна, че го пия пак, защото спя в пъти по добре. Крампи нямам и не съм имала.
И аз съм на биоелектра. Като цяло не харесам нито него нито магнерот. Харесвам бигссциглинат на нейчърълс факторс но той е 200 мг, а аз трябва да пия тройно повече -1500. Пия разтворим сутрин и вечер

# 95
Ако крампите са ми временни, за кратко и се търпят гледам нищо да не пия. В началото имах доста придърпвания и бодежи ниско, имам биолектра 365 пих по едно на ден 10тина дни и го спрях, защото нямам постоянни болки. От няколко дни усещам, че ребрата ми пукат и ме наболват, но пак нищо не пия. Общо взето пия си само желязото и биозин мама съм си взела и това е.
А какво желязо приемате?

# 96
А какво желязо приемате?

Сорбифер дурулес 3×1, доволна съм. Беше ми 90, сега е 115. Вече съм в долната граница. Ще го пия до края на бременността.

# 97
На всеки преглед ли ви мерят шийките? (с вагинален ехограф)

# 98

За първи път в спешният кабинет в петък ми я измериха- 39мм.

Запазихме утре извънреден час при доктора за фетална морфология заради кистите. След обед си имам редовен час при лекарката, която ме следи. Да видим…

# 99

На мен доктора ми заяви, че дължината на шийката нищо не значела, защото първо на всяка жена била различно дълга и второ отстрани като се мери можело да е запазена дължина, но пак да се отваря по средата ... и че всеки преглед до края ще  бъде само с коремен ехограф. Чудя се да настоявам ли поне на следващата фетална да ми я измерят, доколкото разбирам на доста други ги мерят всеки път и се счита за нещо важно?!?  Rolling Eyes

# 100
На мен ми я измериха за първи път на миналия преглед с вагинален ехограф, тогава бях 15+0. Димитрова,  стиснати палци Flowers Four Leaf Clover

# 101

На мен доктора ми заяви, че дължината на шийката нищо не значела, защото първо на всяка жена била различно дълга и второ отстрани като се мери можело да е запазена дължина, но пак да се отваря по средата ... и че всеки преглед до края ще  бъде само с коремен ехограф. Чудя се да настоявам ли поне на следващата фетална да ми я измерят, доколкото разбирам на доста други ги мерят всеки път и се счита за нещо важно?!?  Rolling Eyes

Важно е, помоли да я мерят регулярно, това си е твое право и желание.

# 102
Мина и втората ми фетална, пак в Марковс ,но при доктор Павлова - отново съм с отлични впечатления.
Бебока е сладур бил 😀 всичко е наред, 350 грамов мъж. Сега остава да реша и къде да раждам живот и здраве....

# 103
Мина и втората ми фетална, пак в Марковс ,но при доктор Павлова - отново съм с отлични впечатления.
Бебока е сладур бил 😀 всичко е наред, 350 грамов мъж. Сега остава да реша и къде да раждам живот и здраве....

Поне още 3 кила да стане! И аз се замислям все повече къде да раждам, иска ми се да ми е възможно най-нестресиращо и с нормално отношение от персонала, предвид, че ще се случи един или максимум два пъти в живота, тоест готова съм да си платя и за частна болница, само и само да не ми остане травма. Но като отварям темите за Надежда и Токуда и там виждам, че си има някакви кусури, например Надежда пишеше, че понеже има голям наплив гледат да те изгонят по-рано, или че държат в реанимация повече от ден ако няма свободно легло в отделението ... Та колкото повече чета толкова повече се обърквам, а лични впечатления от болници и лекари нямам...Ако някой познава някой родил някъде наскоро или е по-в час с някаква информация нека я сподели!

# 104
Същите съображения имам и аз.
След едно раждсне в Майчин дом(самото раждане беше ок, след това попаднах в някакъв ад), ми се иска да го избегна...
Замислям се за "Зебрите" и май ще се свържа с тях за среща

Поне още 3 кила да стане! И аз се замислям все повече къде да раждам, иска ми се да ми е възможно най-нестресиращо и с нормално отношение от персонала, предвид, че ще се случи един или максимум два пъти в живота, тоест готова съм да си платя и за частна болница, само и само да не ми остане травма. Но като отварям темите за Надежда и Токуда и там виждам, че си има някакви кусури, например Надежда пишеше, че понеже има голям наплив гледат да те изгонят по-рано, или че държат в реанимация повече от ден ако няма свободно легло в отделението ... Та колкото повече чета толкова повече се обърквам, а лични впечатления от болници и лекари нямам...Ако някой познава някой родил някъде наскоро или е по-в час с някаква информация нека я сподели!

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 15:27 от Icyyyyyy

Общи условия

Активация на акаунт