Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 708
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Върнах се от преглед. Изписа ми магнерот като споменах болките при ходене. Иначе за другите си каза, че са нормални. Всичко е наред. Главата си отговаря точно до деня, бедрената кост изостава с 5 дни (аз така видях, не че той го е отчел като проблем 🤣), питах дали е проблем, каза че не е, сърдечен ритъм 155. Аз съм качила 1.5 кг. Естествено като искаше да ми покаже очи, нос, уста, бебка си сложи ръцете пред лицето и това беше. Като цяло всичко е нормално, чакам сега фаталната морфология на 12ти.

Само при мен ли понякога корема ми е в нормални размери, а друг път огромен? Вчера с по-широки дрехи не се разбираше , че съм бременна, днес със същите дрехи така ми беше щръкнал корема, че чак се уплаших. 🤣

# 166
Сутрин се събуждам с малък корем, после пораства, до вечерта е като плондер. А има още 4 месеца Expressionless

# 167
Димитрова, в София съм, но не съм сигурна за такъв магазин. На прима виста се сещам за Вис Виталис като голям магазин. Може и Рая тойс. Ние още не сме почнали да купуваме, но и аз се оглеждам кое откъде. Може би неща като дрешки, пелени ще поръчвам онлайн.

С корема съм същата, макар че вече и в началото на деня ми се струва голям.

Момичета, за термина как ви го смятат - по ПРМ или по първия УЗИ от ранната фетална морфология? По ПРМ ми е 23-24.12, по УЗИ ми е 18-ти декември. В списъка съм се записала с втория термин, понеже и бебето върви няколко дни по-голямо, което съответства на по-краткия ми МЦ, който обикновено е на 26 дни. А и ще съм със секцио задължително по медицински причини. Запомних, че моята "близначка" по термин и ПРМ е Dom.anais - 23.12 Grinning

# 168
Още от първия преглед се водим по размерите на бебето. Но аз съм със страшно нередовен цикъл, като последният беше на 13.02, та ако се водихме по него щях да изоставам с близо месец. А от първия преглед насам долу-горе почти винаги по размери е 12.12 термина. И днес по главичката пак 12.12 излезе.

С корема ми се струва, че допълнително спомага и факта, че трудно ходя до тоалетна. Тъкмо всичко бях си регулирала е щом почнах желязото край. Вече през ден-два ходя. Абе като цяло началото на юли нямах корем, а от както влязох в 18 г.с расте с минути. 😃

# 169
Минавам да споделя за контракциите. Имах от 12седмица. Сега съм на магнерот, доста по-добре се чувствам. Имам 1-2 на ден, казаха че не е проблем, преди бяха около и над 10. Аз имах втърдявания без болка, били контракции. За усещането на бебето, и аз го усещам предимно сутрин и вечер и това ме успокоява много❤  позволявам си да лежа по гръб от време на време, но като усетя че ме стяга се обръщам на страни.

# 170
Минавам да споделя за контракциите. Имах от 12седмица. Сега съм на магнерот, доста по-добре се чувствам. Имам 1-2 на ден, казаха че не е проблем, преди бяха около и над 10. Аз имах втърдявания без болка, били контракции. За усещането на бебето, и аз го усещам предимно сутрин и вечер и това ме успокоява много❤  позволявам си да лежа по гръб от време на време, но като усетя че ме стяга се обръщам на страни.
По колко Магнерот пиете?
И аз до преди няколко дни нямах почти стягания с Магнерота. Обаче последните 2 дни сякаш леко зачестиха. Също нямам болка при стягане. Като забелязвам, че се получава при ставане от легнало положение, когато ми се пишка или ако легна по гръб.

# 171
Аз съм с изключително нередовен цикъл и миналата и тази бременост само по ултразвук.
Сина ми го родих точно на този термин Simple Smile
Сегашното бебе го премериха отново по размер на феталната и излезе същата дата ( докторката каза,че използва съвсем различен метод от Димитрова и излезе същата дата -13.12).
Така че това си смятаме или по точно продълбаваме да считаме тази дата Simple Smile

Димитрова, в София съм, но не съм сигурна за такъв магазин. На прима виста се сещам за Вис Виталис като голям магазин. Може и Рая тойс. Ние още не сме почнали да купуваме, но и аз се оглеждам кое откъде. Може би неща като дрешки, пелени ще поръчвам онлайн.

С корема съм същата, макар че вече и в началото на деня ми се струва голям.

Момичета, за термина как ви го смятат - по ПРМ или по първия УЗИ от ранната фетална морфология? По ПРМ ми е 23-24.12, по УЗИ ми е 18-ти декември. В списъка съм се записала с втория термин, понеже и бебето върви няколко дни по-голямо, което съответства на по-краткия ми МЦ, който обикновено е на 26 дни. А и ще съм със секцио задължително по медицински причини. Запомних, че моята "близначка" по термин и ПРМ е Dom.anais - 23.12 Grinning

# 172
Здравейте, момичета!

Включвам се и аз, очаквам госпожица на 24.12.😊

Имам въпрос относно предстоящата втора фетална морфология.

При първата бях при д-р Мирчева (препоръчвам с две ръце) и трябваше да пусна БХС предварително.

Знаете ли дали преди втората фетална морфология са необходими някакви изследвания предварително?

Благодаря 😊

# 173
3х2 на ден ми е магнерота
По колко Магнерот пиете?
И аз до преди няколко дни нямах почти стягания с Магнерота. Обаче последните 2 дни сякаш леко зачестиха. Също нямам болка при стягане. Като забелязвам, че се получава при ставане от легнало положение, когато ми се пишка или ако легна по гръб.

# 174
Преди 2рата ФМ правих късния БХС. Резултата беше по завишен по ранния, ама казаха че било нормално.
Относно контракциите, корема ми се втвърдява след оргазъм 😀 много не приятно и се чувствам виновна, затова край с ласките нищо, че никой не ми е казал че не може.
Момичета има ли такива, които се следят при даден АГ, но няма да раждат при същия. Аз много си хареваам гинеколожката, обаче тя изражда в друга болница, не там където искам. И се чудя трябва ли да почна да ходя и при друг АГ, който изражда в тази, която искам? Кога да почна да ходя? Аз нямам предпочитане за АГ, а по скоро за болницата. Може ли да отида в 8мия месец и да кажа добър ден искам да раждам при вас, все едно съм в магазин. Не знам как се процедира.

# 175
Аз съм от много малък град, където няма опция при кой да раждаш. Един е израждащия. Ако искам моя доктор да присъства, трябва да заплатя за екип. И аз не съм го разпитвала много де, но това имам като информация от приятелки. Минусите на малкия град, за фетална също трябва да пътувам до друг град.

# 176
Преди 2рата ФМ правих късния БХС. Резултата беше по завишен по ранния, ама казаха че било нормално.
Относно контракциите, корема ми се втвърдява след оргазъм 😀 много не приятно и се чувствам виновна, затова край с ласките нищо, че никой не ми е казал че не може.
Момичета има ли такива, които се следят при даден АГ, но няма да раждат при същия. Аз много си хареваам гинеколожката, обаче тя изражда в друга болница, не там където искам. И се чудя трябва ли да почна да ходя и при друг АГ, който изражда в тази, която искам? Кога да почна да ходя? Аз нямам предпочитане за АГ, а по скоро за болницата. Може ли да отида в 8мия месец и да кажа добър ден искам да раждам при вас, все едно съм в магазин. Не знам как се процедира.

Привет! Аз няма да раждам при следящия АГ, но просто тя не изражда. Относно раждането в дадена болница, при предните две раждания отидох в предпочитаната болница, без да съм я посещавала преди това. Едва ли ще те върнат от където и да е при настъпило раждане. Simple Smile
Моля админ да ме добави към 1ва страница - 13.12. с така мечтано момиче. (Дано не се окаже момче, като на едната мама по-горе LaughingLaughing)

# 177
Здравейте, момичета!

Включвам се и аз, очаквам госпожица на 24.12.😊

Имам въпрос относно предстоящата втора фетална морфология.

При първата бях при д-р Мирчева (препоръчвам с две ръце) и трябваше да пусна БХС предварително.

Знаете ли дали преди втората фетална морфология са необходими някакви изследвания предварително?

Благодаря 😊
И аз съм при доктор Мирчева, но и аз не се сетих да попитам дали нещо трябва предварително да се изследва. Ако разбера, ще то кажа.

# 178
Мисля ,че няма какво да се прави допълнително като изследване преди втората фетална.Моята е чак на 12,нямам търпение...Иначе бях на редовен преглед всичко изглежда нормално.Усещам го бебчо ,но все още не толкова често колкото ми се иска,нищо има време.

# 179
Всъщност да, няма като се замисля, при първата при Мирчева правихме, защото е комбинирана с БХС и там се взимат кръвни и хормонални показатели. Сега май само бебето се мери

Общи условия

Активация на акаунт