Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 38 053
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
Момичета взехте ли вече нещо за бебоците? Аз си взех помпа за кърма, като се надявам този път да имам достатъчно и дай боже да се науча и да кърмя. С първото ми дете преди 11г. Имах само 1 месец кърма, а тръгна толкова хубаво. Аз бях доста невежа, никой не ми показа тогава, не ме научи. Имах ръчна помпа, не се цедях достатъчно, не се хранех както трябва, опитах се да кърмя и кърмих 3 дни, обаче започна много да ме боли и вдигах Т. Общо взето не се справих и кърмата спря. Сега си взех Momcozy ел. Помпа и се надявам да имам много кърма за бебка 😊

# 301
Поръчала съм 2 броя кърпи от Тему. За дрешки ще вземем само комплект за изписване,  че имам дрешки за 3 бебета от сестра ми. Количка имаме, както корито, люлка, кошче за кола, кошара next to me, помпа за кърма (електрическа на кангаро, предните пъти бях с ръчна, че сега ще видим как ще е с електрическата). Общо взето малко неща ми остават да взема, но не бързам, нещо ми я няма мотивацията. Grinning

Мамауграган пожелавам ти този път да е успешно кърменето.

За витамините АГ изписа б12 и фолиева, че хемоглобина не е хубав. Относно глюкозата, каза да не се притеснявам, че е по-притеснително, ако е над реф.стойности. Бебето изостава малко спрямо последната М, но и при батковците беше така.

# 302
Аз бях с ниски стойности на витамини и  сега б12 на инжекция по1 на седмица за 3 седмици и витамин д на капки през ден по 10.
Отделно желязо имах вливка, пия магнезий, омега 3 и спрей better you.
А да, и съм на високо протеинова диета и допълвам с Прегнако шейк всеки ден 🙂
Пълен купон 😃

Може ли да ми кажете колко Ви беше желязото/хемоглобина, за да се наложи вливка?

При последните ми изследвания, хемоглобина ми излезе нисък - 97, желязото е в норма и ми изписаха билкова кръв, но не знам защо мисля,че няма да е достатъчно да ми вдигна хемоглобина.
Утре съм пак на изследвания и ще разбера дали съм права.
И аз обаче четох за опцията за вливка и ми стана интересно. От утре влизам в 23та седмица ако е от значение.
Благодаря предварително!

# 303
Аз имам по-скоро ниско Вит Д, но проследяващата рече, че и б12 трябва да е по-високо 3 ми предписа по 1000 мкгр на ден. Даже ми е писала цианокобаламин, а аз знам че метилкобаламина е по-добре усвоим.
А за вих Д ми е писала 2 капки вигантол, което май е нищо 🤔 мисля да си вдигна малко дозата сама 😄

# 304
  • Варна
Здравейте,вчера бях на преглед .. болничен съм от 01.01.2024 и преди това също имах 2-3 болнични..използвах 180те дни направих прекъсване и минах на вторичен болничен..само,че днес ми пуснаха последния болничен и трябвало да мина ТЕЛК и ме пращат при личната
Някой запознат ли е с минаването през Телк ..веднага ли приемат и одобряват или се чака ..реално ми трябват някъде 58-60 дена до 45 дневния болничен..

# 305
Аз имам по-скоро ниско Вит Д, но проследяващата рече, че и б12 трябва да е по-високо 3 ми предписа по 1000 мкгр на ден. Даже ми е писала цианокобаламин, а аз знам че метилкобаламина е по-добре усвоим.
А за вих Д ми е писала 2 капки вигантол, което май е нищо 🤔 мисля да си вдигна малко дозата сама 😄

===
Аз си следя Д и Б12 още преди трансфера. Стараех се да са на добро ниво. След трансфера бях минала на комбинирани витамини и след няколко семдици като си видях нивата на Д и Б12 веднага пак си се върнах на отделните витамини - всеки ден си вземам 4 капки Вигантол и Б12 метилкобаламина  от 1000 мкгр и се то се дели взимах около 750 след 3седмици видях , че е прилично и сега си взимам по половин таблерка - 500. Аз гледам да си следя нивата.

# 306
Момичета, вие как сте с тежестта в стомаха? Ние сме на почивка, не мога да разбера перяждам ли, храната ли е кофти и тежка, какво става... вечер е нещо страшно, вчера ядох патладжан маринован и 3-4 парчета телешко и пак цяла вечер ми беше зле, стомахът ми се втвърди и поду, мога да изпия два литра вода. Ужас е. Днес ще опитам само супи да ям...

# 307
При мен спасението е като се храня по - питателно и по- тежката храна в по- ранните часове на деня. Примерно до обяд, ранния следобяд. Иначе вечер гледам са седна за вечеря в 7 часа и нещо много леко - без тестени, без ориз, картофи...

# 308
Аз бях така в първите 3 месеца. Пробвай с по-течна храна няколко дни и наблюдавай кое как ти действа. При мен често суровите зеленчуци дразнят стомаха и е по-добър вариант да ги ям сготвени. Избягвай и газообразуващи храни и захар.
Тепърва ще имаме малко място за храната 😄 и ще правим малки порции по-често.

# 309
Значи, бясна съм. Пуснах си мби и ми излезе кандида, при положение, че нямам симптоми и никакви оплаквания. Даже АГ като ми взима секрета вика “Идеално влагалище, без никакви течения, браво” 🥲 Случвало ли ви се е ???

# 310
Здрввейте,момичета.Да попитам на някоя случвало ли се е да е седмица назад по узи? До миналият месец лекаря при който се следях ми говореше как ову ми е бил като по учебник и бебето си отговаря на срока,а вчера бях при друг лекар и каза че съм в 18-та и 2 дня ,а по календара(по узи на предния преглед)трябва да съм в 19-та и 5.И имам още един въпрос към тези които няма да кърмят лекарствата вие ли си ги купувате предварително или в болницата лекарят назначава?

# 311
Moon1 в Селена си ги взимах аз още докато бях там .

# 312
Здрввейте,момичета.Да попитам на някоя случвало ли се е да е седмица назад по узи? До миналият месец лекаря при който се следях ми говореше как ову ми е бил като по учебник и бебето си отговаря на срока,а вчера бях при друг лекар и каза че съм в 18-та и 2 дня ,а по календара(по узи на предния преглед)трябва да съм в 19-та и 5.И имам още един въпрос към тези които няма да кърмят лекарствата вие ли си ги купувате предварително или в болницата лекарят назначава?

И на мен така ми беше на последния преглед, преди месец. От феталната една седмица, следящата АГ го измери седмица по-малко. На следващата фетална пак ми го измериха едно към едно с ПРМ. Напълно нормално е при спонтанна бременност! На кумата ми и се разминавало 2 седмици, сега ще стане на 3 годинки юнака! Пък и много зависи как е застанало, как са го измерили. Не е притеснително никак, щом всичко си му е ок на бебчо.

# 313
Най-малкото това са 2ма лекари с различна апаратура Simple Smile Не се шашкай! Другият път навярно ще е в норма. Ако не е тенденциозно изоставане, всичко е наред.
Относно хапчетата нямам идея дали се взимат без рецепта :/ по медицински причини ли няма да кърмиш? Тогава би трябвало да ти предпишат. С първото раждане никой не е споменавал и питал за такива хапчета.

# 314
Благодаря ви,момичета🤗 Няма да кърмя по мое желание

Общи условия

Активация на акаунт