Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 33 707
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
Издутините са от бебето. На мен в дясно ми става така, ще ми пробие там корема с гръб.

И при мен е същото, в дясноо една топка става 😃😃😃, но си имам и цялостно стягане на корема понякога

# 721
При мен при такава издутина се стяга и корема, затова смятам, че си е контракция.
Писала съм и преди, че при мен се появиха още от 4 месец и постепенно вдигнах Магнерота на 3х2 по съвет на АГ, защото по-малките дози не действаха и на всеки преглед следи шийката.

# 722
При мен при такава издутина се стяга и корема, затова смятам, че си е контракция.
Писала съм и преди, че при мен се появиха още от 4 месец и постепенно вдигнах Магнерота на 3х2 по съвет на АГ, защото по-малките дози не действаха и на всеки преглед следи шийката.

Точно и при мен е така, за това се заблудих че е по скоро бебето заради издутините, но корема е твърд целия...Хубавото е, че не са притеснителни и е нещо нормално 🙂

# 723
И при мен понякога се стяга цялата матка от такова движение. Пия и Магнерот, и Диаспорал и пак си ме боли. С много чувствителна матка съм.

# 724
Здравейте, момичета! От два дни се боря с вирус, а днес разбрах, че е ковид. Писах на АГ и тя препоръча симптоматично лечение с повече течности, чай, парацетамол при температура над 38 и ако искам аспирин за десетина дни. Притеснява ме приема на аспирин и то в тази пожелателна форма "ако искам". Знам, че много мами с прееклампсия или тробофилия го взимат, но в тези случаи е задължително. Какво бихте ме посъветвали? Надявам се да няма други в групата ни боледували от Ковид по време на бременността, но ако има бихте ли споделили с какво ви лекуваха? Благодаря от ❤️!

# 725
Недей пи аспирин. Пий си чайове и т.н. Нз дали може Авирон за бременни, питай АГ.
Бързо да минава!

# 726
Недей пи аспирин. Пий си чайове и т.н. Нз дали може Авирон за бременни, питай АГ.
Бързо да минава!
Благодаря! Според нея от Авирон няма смисъл.

# 727
Здравейте, момичета! От два дни се боря с вирус, а днес разбрах, че е ковид. Писах на АГ и тя препоръча симптоматично лечение с повече течности, чай, парацетамол при температура над 38 и ако искам аспирин за десетина дни. Притеснява ме приема на аспирин и то в тази пожелателна форма "ако искам". Знам, че много мами с прееклампсия или тробофилия го взимат, но в тези случаи е задължително. Какво бихте ме посъветвали? Надявам се да няма други в групата ни боледували от Ковид по време на бременността, но ако има бихте ли споделили с какво ви лекуваха? Благодаря от ❤️!

===

Аз съм с Корона от преди седмица. :/ Все повече и повече болни има.  Взимам Биозин мама по 2 на ден, един курс Осцилококцинум направих, за гърло и хрема Исла Мус, Коризалия, като цяло хомеопатията. Правя инхалации, и си промивам носа с физиологичен разтвор. Аз имам само първия ден темп. около 37.3 , обаче мнгоо хрема и сега ме уради в синусите :// нямам вкус, нямам обоняние. Много искам да си взема Геломиртол, обаче май не може и си карам на промисвки и инхалация.. Иначе за разреждането на кръвта..аз така или иначе съм си на Клексан.

# 728
Благодаря LiliLq! И аз взимам Биозин мама и инфлуцид. Аз обаче вдигам температура около 37.5, а тази нощ стигна 38. Свалих я с един парацетамол. Още се чудя за този аспирин протект и не защото бих оспорила лекарско решение, а защото ми липсва категоричността в него. Не зная как да постъпя...

# 729
С миналата бременност карах Ковид 2 пъти, втория от които в 8ми месец. Влоших се доста и се наложи прием в болница.
Спомням си, че ми правиха доста изследвания, част от тях бяха за кръвосъсирването. Имаше изменения, дойде хематолог за консултация и ми обясни, че до края на бременността ще трябва да бъда на Фраксипарин 0,4. За аспирин не е ставало дума.

С първия Ковид пък АГ ме накара да пусна APTT, фибриноген и d-димер - всичко беше в норма и нищо не ми изписа. Но карах вируса много по-леко, бях и в сравнително ранни седмици.

Според мен е добре преди да се приема, каквото и да било, да се пуснат поне най-основните изследвания и ако трябва, да се обсъдят с хематолог. Аз поне така бих направила.

# 730
С миналата бременност карах Ковид 2 пъти, втория от които в 8ми месец. Влоших се доста и се наложи прием в болница.
Спомням си, че ми правиха доста изследвания, част от тях бяха за кръвосъсирването. Имаше изменения, дойде хематолог за консултация и ми обясни, че до края на бременността ще трябва да бъда на Фраксипарин 0,4. За аспирин не е ставало дума.

С първия Ковид пък АГ ме накара да пусна APTT, фибриноген и d-димер - всичко беше в норма и нищо не ми изписа. Но карах вируса много по-леко, бях и в сравнително ранни седмици.

Според мен е добре преди да се приема, каквото и да било, да се пуснат поне най-основните изследвания и ако трябва, да се обсъдят с хематолог. Аз поне така бих направила.
-----
Искрено благодаря за споделения опит и информацията!

# 731
Аз преди 2 месеца като имах бронхит и пиех Геломиртол. Защо да не може? А авирон пиех като имах ковид. Оздравявайте бързо! 🍀

# 732
Здравейте, по принцип термина ми го изчисляват в първите дни на януари, но всички доктори предполагат, че според темповете на растеж, бебо ще се роди още декември, живот и здраве!😊
Затова надниквам  и в тази група!☺️

# 733
Добре дошла!
Има ли майки, които се надяват да родят новръх Нова година 🤞 Винаги ми е било любопитно дали се случва случайно или се планират за баба на годината например 😄  Моят термин е далеч от празниците така че няма какво да го размишлявам.

# 734
Добре дошла!
Има ли майки, които се надяват да родят новръх Нова година 🤞 Винаги ми е било любопитно дали се случва случайно или се планират за баба на годината например 😄  Моят термин е далеч от празниците така че няма какво да го размишлявам.

Моя термин е 29.12 ама съмнявам се, че ще издържа до тогава

Общи условия

Активация на акаунт