◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 118 900
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Нямаше Жана, костенурки и Астерикс. Имаше за Кубертен. А със Селин Дион какво стана, да не съм я изпуснала в самото начало?

# 151
Харесва ми шоуто, но изпуснах корабчето на нашите Sad

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 23:39 от Agent Provocateur

# 152
  • Германия
Има предположение в немска медия, че конникът символизира Жана Д'Арк.

# 153
  • София
Ееее, жалкоо, как може такива фрапантни пропуски. Sad
Та това са толкова френски неща.
Да не изреждам още толкова много други...
Миньоните са американски например, можеха да ги сменят с нещо френско.

Но още има време де, май има още цял час от откриването.
То трябва да е около 4 часа.

# 154
  • Наблизо
Ездачката,която донесе знамето на механичния кон по Сена беше алюзия на Жана.Много ефектно и впечатляващо.
Диаволо,минионите са френски.Създателят им е французин и актьорът ,който ги озвучава също.

# 155
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Някой знае ли защо има сложена отляво
на официалната трибуна огромна позлатена глава на бик и още нещо наподобяващо куче и какво символизират?

# 156
Израел мина ли? Аз го пропуснах, а бяха писали, че нещо можели да пропуснат откриването от съображение за сигурност. Но пък видях Палестина. Тази ездачка много време язди. Честно казано съм забравила откриването на предишните олимпиади, то всички бяха се постарали и беше красиво , но винаги на стадиони. Май Пекин помня, че имаше много светлинни ефекти или бъркам.

# 157
Мина Израел!

# 158
в момента пеят химна на Олимпийските игри по текст на Костис Паламас и музика на Спирос Самарас от 1896 г.
Т. е пяха , но свърши:)
Поне това за сега не е сменено

# 159
Ездачката е Секуана, богинята на Сена.

Изпълнението на Imagine беше много добро, много ми хареса.

# 160
Миньончета бяха много сладки Heart Eyes

# 161
  • София
Да, вярно, че миньоните са френски, мерси.
Уви, ездачката не е девата от Орлеан.

Като цяло ми харесва откриването, но си мисля, че ще е последното извън стадион, ако ме разбирате...
Онези фрийкове от Евровизия можеха да ни ги спестят, това ми е единствената по-изразена критика.

# 162
Ездачката е Секуана, богинята на Сена.

Изпълнението на Imagine беше много добро, много ми хареса.

интересно е, че на гръцки на Сена ѝ казват Секуана и днес цял ден се чудех за каква Секуана става въпрос , когато в медиите  се споменава за откриването на игрите

# 163
  • Наблизо
Не бяха от Евровизия,бяха участници в Драг Рейс Франция ,както и известни танцьори в операта,академията и тн.

# 164
  • София
Знам, пошегувах се, защото това което искаха да изразят не ми харесва. Лично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт