◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 120 186
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
От вчера за днес.
Международният олимпийски комитет (МОК) застана зад решението си да позволи на Имане Хелиф от Алжир и Ю-Тин Лин от Тайван да участват в турнира по бокс при жените на Игрите в Париж.
https://www.focus-news.net/sport/2211745.html
Международната боксова асоциация (IBA) излезе с изявление относно скандала с участието на състезатели по бокс при жените, които не се издържали критериите за допустимост за участие на Олимпийски игри.
https://www.focus-news.net/sport/2211732.html
"Не е възможно човешки": Прочут треньор хвърли съмнение върху снощното рекордно плуване на 100 м
Изключителното постижение на Пан поднови съмненията за употреба на допинг на китайските плувци.
https://www.mediapool.bg/ne-e-vazmozhno-choveshki-prochut-trenyo … m-news361777.html

Китай е лидер в класирането по медали след шестия ден на Олимпиадата

"Топ 10“ в класирането по медали след шестия ден на олимпийските игри в Париж
                     златни сребърни бронзови общо

1. Китай                      11      7       6      24
 2. САЩ                         9     15      13     37
 3. Франция                 8     11       8      27
 4. Aвстралия              8      6        4      18
 5. Япония                    8      3        5      16
 6. Великобритания   6      7       7        20
 7. Република Корея  6      3      3        12
 8. Италия                     5      7      4       16
 9. Kaнада                     3      2       3        8
10. Германия               2      2        2       6
    Нидерландия          2      2        2       6

Героите от шестия ден (вчепа) на игрите и класирането по медали
Медалисти от шестия ден на Олимпийските игри в Париж - 16 финала:
https://www.mediapool.bg/geroite-ot-shestiya-den-na-igrite-i-kla … i-news361781.html

Днес
Олимпийски игри в Париж, тенис и моторни спортове по телевизията днес (програма и телевизии)
https://www.focus-news.net/sport/2211679.html

България с петима състезатели в днешния ден на Игрите в Париж
България ще има 5 състезатели в 5 различни спорта в програмата на 7-ия ден на Игрите в Париж.
Антоанета Костадинова ще стартира първа от тях. Българката започва в 10:00 часа българско време надпреварата в квалификациите на 25 метра пистолет на турнира по спортна стрелба.
Олимпийската вицешампионка от Рио де Жанейро в скока на височина Мирела Демирева ще търси финал в дисциплината от 11:15 часа.
Друга родна атлетка - Габриела Петрова ще пробва да стигне до битката за медалите, но в тройния скок. Квалификациите започват в 19:15 часа.
Бронзовата медалистката от Световното по бокс при 57-килограмовите Светлана Станева започва участие и поход към медал и от олимпийски игри. Двубоят й срещу ирландката Микейла Уолш от осминафиналите е насрочен за 16:46 часа.
В плуването Йосиф Миладинов ще се включи в сериите на 100 мета бътерфлай. Родният плувец ще бъде в трета серия, която е предвидена за 12:06 часа, а в случай, че стигне полуфинал, то българинът ще влезе в басейна днес отново в 22:00 или 22:06 (според това, в която полуфинална серия попадне).

# 1 111
  • Другата България
Бих искала да съм в отпуска тези дни, за да мога да отделя много повече време на олимпийските игри.
Включих се в тази тема, защото някои от пишещите са много информирани и публикуват интересни неща.
Изключително безполезно за мене е това, че някои от пишещите непременно държат да ни информират на почти всяка втора страница за негативните си преживявания, заради френското домакинство.
Олимпийските игри са невероятно събитие. Атлети, които никой не познава, и атлети, които всички познават, са изложени пред целия свят. Това е есенцията.
П.С. На мене много ми хареса откриването и мнението на Мел Гибсън няма абсолютно никакво значение за мене.
Тъкмо щях да напиша същото.
Аз също нямам възможност да следя всичко, защото съм в движение откакто е започнала олимпиадата, но намирам време за темата, която до скоро беше много информативна, и благодаря на всички, които се включват с репортажи и инфо от спортните събития, случващи се в Париж.
За съжаление последните дни е много трудно да се отсее плявата, страници наред, пълни с едно и също от едни и същи и повтаряне до откат за транс, джендъри, хромозоми /редовно обърквани с хормони, но важното е да се плямпа..../, и откриването....то стана време за закриване, ние още си пишем за откриването.
Съвсем добронамерено съветвам да си отворите нова тема за това Пенка мъж ли е или жена, заболяване ли има или е от хормоните, опс, от хромозомите, лейди Гага на живо ли е пяла или не, и прочие “есенция“ на игрите, а тук ако е възможно хората, които се интересуват от спорт и спортни събития на Олимпийските игри, и които могат да следят по ТВ, да се включват с информация.

От днес започва ЛА, моят любим спорт, един от любимите ми. Стискам палци на всички българи, които ще се включат в надпреварата.

# 1 112
Да стискаме палци на нашите днес
http://m.dnes.bg/sport/2024/08/02/petima-bylgari-se-systezavat-dnes-v-parij.615645

Твърди се, че е преминал операция и е без орган. Но дали е така, не знам.
Тогава това го прави евнух, а не жена.

# 1 113
  • София
О, като едното нищо китайците ползват допинг. Цялата култура на тези китайци е такава - все да са топ без значение как и на каква цена.

# 1 114
  • София
Светла Димитрова си е била напълно нормална жена преди да започне да тренира при Пищиков.
Той явно я е тъпкал с химия, затова и се променя толкова. Но пък явно така си я харесва, защото ѝ е съпруг.

# 1 115
Майка ми някога е била лекоатлетка, но се е отказала заради химията, която са ѝ казали, че трябва да взима, ако иска да постигне световни резултати.

# 1 116
  • Далечният изток
Някъде по тв ще дават ли стрелбата сега от 10?

# 1 117
Eто мнението на Мел Гибсън

Олимпийската церемония във Франция се подигра с вярата ми. За кои се мислят, че могат да направят това?
Даването на златния медал на биологичен мъж в женското плуване вече ме накара да бойкотирам игрите, но това е престъпление. Кой е измислил и проектирал всичко това??^

Това изглежда  не е истина, отново е тръгнало от руски пропагандни източници

https://mythdetector.ge/en/fabricated-quote-attributed-to-mel-gi … e-paris-olympics/

Всеки може да вярва на каквото си иска, и ако не желае да не го проверява дали е истина или не, но не разбирам защо трябва така фанатично да се споделят тук такива  неща и да се дрънка едно и също.
Дори и да е фейк, че го е казал  Мел Гибсън, то участието на биологичен мъж в женското плуване не е фейк. Показателен е случаят с Уил Томас ( Лиа Томас) - като мъж е някъде в назад в класацията, но като жена започва да печели и изтласква жените в плуването.

Не разбирам хора, които твърдят, че се интересуват от спорт, а не ги вълнува справедливостта и морала в спорта.

Защото ако не се дрънка и плямпа, нещата, случващи се в спорта, мъже, състезаващи се срещу жени, дискриминацията срещу жените, ще продължи.

Въобще не ме интересува Пенка мъж ли е, жена ли е. Да си се чувства както иска. Но когато става дума за спорт на олимпийско и световно ниво, ме интересува той да е справедливо състезание между равнопоставени. А не политкоректно такова.

Да си направим друга тема, да не досаждаме тук с проблемите на олимпиадата и спорта като цяло, да ги заметем под килима. Няма значение, че и България е губила и може пак да загуби, заради тази неравнопоставеност.

Бту, сутринта, репортера на БНТ от Париж, каза, че в разговори всички негодуват, но когато стане дума за интервю, започват да се държат политкоректно.
А Стойка Кръстева отново каза - тогава да разрешат всякакви медикаменти , да се състезават мъже и жени заедно и да се свършва.

# 1 118
  • Другата България
Някъде по тв ще дават ли стрелбата сега от 10?
А аз исках да питам за леката атлетика.....

# 1 119
ох писна ми да чета, че имало било ХУ хромозоми и тестостерон на мъжки атлет, но било жена. Престанете да съсипвате кариерите на атлетите жени, които тренират ненамсиколко години с надежда за олимпийско злато и им пращат насреща баш мъж  - ХУ хромозоми и тестостерон на мъж какво значи точно? Това не е фрийк шоу, а е олимпиада. Аз я гледах тази личност и по всичко приличаше само и единствено на мъж и по лице, и по фигура и по сила на удара. Не съм му гледала в гащите за пишка, но не може някой  с ХУ хромозоми и тестостерон на мъж да се съзтезава срещу жени. Нещастници. И това в плуването също е скандално. Още преди години се сигнализира от родители на атлети момичета в леката атлетика в САЩ, че момчета им крадат стипендиите за университети и ги лишават от шанс в живота, точно заради транс наплива. Ставаше дума и за черни американки, които не са от богати семейства, и подобни стимендии са единственият шанс да учат в престижен американски уни. И идват насреща им фрийкове, които им вземат местата. Не е справедливо точно спрямо жените, даже бих казала, че е точно антифеминистично да се защитават мъже и всякакви ХУ същества срещу биологични жени.
Не се кефя и на изнасилвача, че участва, но едното не оправдава другото.
Между другото, на мен откриването хич не ми хареса и то не само заради Тайната Вечеря, а по принцип беше постно и на фона на други, доста по-атрактивни и красиви откривания, бледнее. Само скандалите изпъкват.

Относно допинга, аз пък не вярвам изобщо в чистия професионален спорт. Китайците, ако ги хванат, тогава да ги обвиняват, а не така голословно, защото чист няма. Та не само китайците на всичко са говоти за медали, защото американците също друсат и то сериозно, там спортната медицина и спортната фармация са  едни от най-скъпите области. Всички спортове и националности зобят, може би с изключение на синхронното плуване, художествената гимнастика и прочее по-артистични спортове. Тренирала съм подобни спортове и познавам медалистки и тогава поне не приемаха нищо. Сега вече не знам.
В бягането дори на аматьорско ниво много хора взимат и нарушават правилата, дори на селски съзтезания, това пак го знам директно от атлети.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 10:15 от MariyaHris

# 1 120
  • София
Българите днес / къде да се гледа

10:00 Антоанета Костадинова - спортна стрелба, 25 м. спортен пистолет - квалификации
11:15 Мирела Демирева - лека атлетика, скок на височина, квалификация (БНТ 3 / Евроспорт 1)
12:00 Йосиф Миладинов - плуване, 100 м. бътерфлай серии (трета серия, 8 коридор в 12:06 ч.) (БНТ 3 / Евроспорт 2)
16:40 Светлана Каменова - бокс, 57 кг. 1/8 финал срещу Микейла Уолш от Ирландия (БНТ 3)
19:15 Габриела Петрова - лека атлетика, троен скок, квалификация (БНТ 1 / Евроспорт 1)

п.п. Отново пиша.
Няма картина за квалификациите в спортната стрелба. Дори по Макс. Просто не се предлага в обмена и то си е така от години.

# 1 121
  • Наблизо
Ще следя,но няма да мога да гледам..на работа съм.

Нали няма да вали?

# 1 122
  • София
Няма.
Дотук с валежите в Париж.

# 1 123
Все питам нещо, но с двама близнака на 2г, трудно следя олимпиадата.
Та да ви питам, ако знаете, защо се шегуват с турският стрелец във Фейса?
https://www.facebook.com/share/phVvoZbW9rranbBn/

# 1 124
  • Наблизо
Защото няма очила с мерници и други джаджи като другите,с ръка в джоба,военен е и изглежда все едно е минал случайно,прицелил се и взел сребърен медал.
Мен много ме кефи чичото.Пък и е симпатичен.
Освен ако не го цели в мен този пистолет,тогава и да бягаш..кел файда.

Общи условия

Активация на акаунт