Име за момиченце❤

• 3 416
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря на всички за мненията и предложенията. Знам,че поста ми звучи много хаотично 😀 така се и чувствам по тази тема. Знам,че в анкетата има и много имена различни от това ,което съм написала ,но ми харесват и реших да ги добавя просто за мнение от вас. Каката се казва Цветия ,име,което много рядко съм чувала,ако трябва да съм честна то един единствен път съм го чувала . Много ми се иска името на второто да е също толкова рядко но и по приемливо за в чужбина,защото срещане трудности с произнасянето му тук. Георгия съм добавила ,защото брата на моят мъж се казва Георги ,каката е кръстена на моята майка и затова обмислях и това детето да получи име с Г ,за да е кръстено на него ,понеже мъжа ми за съжаление загуби рано родителите си . Далия е име на цвете и същевременно с Д е сестра му. Но ме мъчи това ,че през годините стана много популярно в България ,а това е което гледам да избягвам . Всичките ви предложения са много хубави ,но прекалено често срещани имена ,каквито реално са и някои от анкетата ми 😀. Все си мисля ,че ще се появи случайно някое име и ще си го усетя ,но все още не идва,а съм вече 34 седмица.

# 31
Дам, изговарянето на Цветия в Германия си е предизвикателство, но би трябвало да ви е било ясно, че цял живот ще ви питат как се пише и как се чете. Предлагам името Катлеа щом търсите нещо рядко. Пак е име на цвете и ми се струва по-лесно за изговаряне. Каката има ли предложения?

# 32
Съжалявам да го напиша, но след името Цветия се надявам за второто ви дете да изберете име, което е често срещано и произнасяемо не само в Германия.

Не го казвам, за да се заяждам, а като човек патил, патещ и ще е патещ от същите съображения на родителите си като вашите в момента.
Името на детето е една от най-големите отговорности на родителите!

# 33
Бяхме избрали първоначално него. Тук е често срещано и истинското име на цветето реално е Каталея. Хубаво е . Каката няма 2 годинки и съответно няма мнение по въпроса 😀,но баща и беше споменал веднъж Мая и тя от тогава ми сочи корема и казва “тука беби Мая “😀

# 34
Задочно познавам момиченце ( под 10 годишна възраст) чието име е почти същото като на каката- само с различна последна гласна- ЦветЕя.
 катлея е хубаво предложение Simple Smile идва ми на ум и жасмин/а.

Между другото може би се сещам за не повече от 2 момиченца носещи името Далия. Сега на мода е Дея/а поне около мен.

С Д се сещам за детелина, дафна като отговарящи на критерий "цветно име"
 Феминизираните мъжки имена ясенаи Явора също са интересни, но май не са много подходящи за Германия.
 Същевременно име като Калина мисля, че е добро предложение откъм мястото на което живеете и общия имен ден с каката:)

# 35
Още едно предложение от мен - Касия - цветно име, доста рядко срещано е.

# 36
Розали, Розмари, Розина, Мирабела

# 37
Касия е доста интересно наистина😇 Харесва ми

# 38
Дафне ми харесва. След Цветия не бих избрала за второто дете име, което също да завършва на -ия.
Част от индивидуалността на името Цветия е точно в това -ия и съответно не е нужно да бъде дублирана в името на следващото дете. Това си е мое усещане, разбира се, може и да е абсолютно субективно.

# 39
И аз гледах по телевизията дете с името Цветея.

Една българска фолкпевица също е кръстила детето си така: https://www.flagman.bg/article/319445.

Касия е много хубаво име. Името присъства в Стария завет - една от дъщерите на Йов.

Има и такава православна светица - св. Касия Константинополска. Тя е известна византийска химнографка. Почита се на 7 септември: https://taniailieva06.blogspot.com/2017/09/blog-post_7.html.

Аз предлагам Лиана - също леснопроизносимо за Германия.

# 40
Трудна работа,
като искаш да са цветя, трябва някак да са равностойни, например и двете да са с име на цветя. Но каката е Цветия  и това е събирателно за всички цветя и ако бебчето е само конкретно цвете малко не върви.Абстрахирам се от буквите, търся нещо, което да отива на Цветия, същевременно да е интернационално. Горе долу имената да бъдат еднакво или с близък брой букви. Странно ми е, да кръщаваш на чичото или лелята, т.е. мъжът ти има и сестра с Д.? Освен това имената трябва да са рядко срещани!
Но аз не съм привърженик хората да измислят нови производни на имената. От "цвет" има толкова измислени, че хората трудно ги помнят, и може да и викат и Цветелина  или Цвети накрая, като по-лесно. (Цветелия,    Цветая, Цветанелия, Цветена, Цветиана, Цветлена, Цветостина, Цветяна и още знайни и незнайни... )

Цветия и Амалия
Цветия и Беатрис
Цветия и Богиня
Цветия и Вивиан
Цветия и Гергина (с Г от  Георги + цвете е)
Цветия и Еления
Цветия и Емилия
Цветия и Златея
Цветия и Ливия
Цветия и Нелия ( може и Нелла)
Цветия и Огняна
Цветия и Патриция
Цветия и Радост
Цветия и  Славея
Цветия и Ясмина
Цветия и Медея
Цветия и Наталия (интернационално, може и Наталѝ)

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 20:34 от Pepina_n3

# 41
Цветия и Флора, Флорена или Флорина

# 42
Ох, не знам, но това Цветия ми е абсурдно и не знам какво може да се върже с него. Някак   Авигея ми изникна.
Иначе цветно име с М - Маргарита.

# 43
Може и Магнолия. Също е международно име. Цветето е наречено на своя създател: https://www.behindthename.com/name/magnolia.

Лаура и Лора не знам дали са предлагани. Означават „увенчана с лаври".

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 11:23 от Radilena

# 44
Съжалявам за спама, но тъкмо видях стори на близка приятелка- била е днес на погача на момиченце Цветея.

П.С- аз предложих Лора. До преди известно време не знаех, че е цветно име. От въпросната група ми е едно от любимите. Красиво и женствено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт