Изостави ме след 8 години

• 6 383
  • 163
  •   1
Отговори
# 45
Мое мъжко мнение - не е изключено да не е пързалка, имам такава позната двойка, коита са от 9+ години заедно. В случая на автора, бъди безкрайно благодарен, че си е тръгнала! Такива хора - казвам нарочно хора, защото не е тясно обрързано с пол - са като плевели - и не, не става изобщо дума за това, че ти работиш, а тя не. Стига финансово да можеш да обезпечиш сам семейството си, няма лошо - но по твои думи, тя вкъщи нищо не подхваща... Еми извинявай, ама тогава колкото и да я обичаш, тя се превръща в страшен товар - както сам си осъзнал, и психически, и физически! Люботва е важна, абсолютно, но много по-важно ( особено след време) е уважението! Давам личен пример - моята годеница, първите 3-4 години на връзката ни, не работеше. За домакинството винаги сме си разделяли нещата - и двамата можем да правим всичко по домакинството, което е много важно - във всеки момент, единия, не дай си Боже, легне на легло, другия трябва да може да поеме всичко. Това, което аз направих, е да я подкрепя и да я мотивирам, в намиране на работа, натрупване на необходимата клалификация и т.н. - НО, много важен момент - амбицията и желанието винаги са идвали от НЕЯ, всеки избор, решение и отговорност, са си били нейни, съгласувани и споделени с мен, като нейн партньор. Същото важи и за мен, моите амбиции, решения и т.н. Тя също имаше кратък период на депресия - не много тежка, но все пак депресия - отново, от мен е имала подкрепа, ходи на психолог, направихме необходимите промени - личностни, както аз, така и тя, и слава Богу преминахме през този период. Така че, има ли любов, уважение и желание, има и прогрес - двойката върви заедно, бори се заедно, израства заедно и постига заедно! Липсва ли синхрон - нещата рано или късно пропадат. Моя приятелски съвет е - продължи напред сам, много добре помисли къде си ти в живота си, къде искаш да бъдеш, какво за тези 8 години си направил НЕ КАКТО ТРЯБВА - ти, не ти и тя или само ТЯ, а ТИ - работи върху себе си САМ, ако трябва потърси професионална помощ - трето неутрално мнение, което да ти помогне в това да продължиш напред по-добър човек - по-добър за себе си, и оттам и за другите. Чак тогава, търси партньор, мисли за деца и семейство - в крайна сметка, ти си мъж - бъдеща Глава на семейство, това включва голяма отговорност - не само финансова, но и емоционална. Успех!

# 46
В интерес на истината в БГ наистина за няколко дни можеш да намериш психиатър, който да ти изпише. Ама ще ти изпише един антидепресант, за който ще ти трябва поне седмица за някакъв осезаем ефект (невинаги положителен, периодът на адаптация е кофти), и ако друсаш половин опаковка на ден, ще е или опит за самоубийство, или пълна простотия.

Предписвали са ми приспивателни, нормални, мисля. 😀 Едно хапче така ми действаше, че на следващия ден все още ми се спеше много. Играех си да го режа на две после. 😀

Знам, че българинът няма много здравна култура, ама с такива хапчета шега не бива. Ако авторът цели самонараняване, да търси адекватна помощ, която във форума едва ли ще получи.

# 47
  • Terra incognita
Пич, в картинката  има друг. Ще го разбереш. Не се занимавай повече.

# 48
В интерес на истината в БГ наистина за няколко дни можеш да намериш психиатър, който да ти изпише. Ама ще ти изпише един антидепресант, за който ще ти трябва поне седмица за някакъв осезаем ефект (невинаги положителен, периодът на адаптация е кофти), и ако друсаш половин опаковка на ден, ще е или опит за самоубийство, или пълна простотия.

Предписвали са ми приспивателни, нормални, мисля. 😀 Едно хапче така ми действаше, че на следващия ден все още ми се спеше много. Играех си да го режа на две после. 😀

Знам, че българинът няма много здравна култура, ама с такива хапчета шега не бива. Ако авторът цели самонараняване, да търси адекватна помощ, която във форума едва ли ще получи.

Като добавка само да поясня, че антидепресантите се пият по строга схема, с увеличаване от малка към голяма доза. Ефектът настъпва между 1-2 месеца, защото работят с натрупване. В рамките на дни няма как да имат никакъв ефект, освен може би да успиват приемащия ги и да му подобрят малко съня, ако има инсомния. Така, че да.

Леко преувеличена е историята, може вярно да не е истинска, ама пък ми харесва какви мнения има за фон от разни потребители. Grinning

# 49
  • София
Като човек на антидепресанти ще ви кажа - вие за най-малко притеснителното се хванахте Joy
Иначе може и да не е пързалка. Познавам подобни смачкани от жените си хора...

# 50
  • Terra incognita
Жената не е толкова депресирана, колкото мързелива. Липсата на продуктивност и цели в живота превръщат човек в един търтей и консуматор на когото всички са длъжни.

# 51
От жените или от себе си? В съседната тема пак така каква лоша жена, накрая се оказа, че доскоро (а и към момента) голямата част от битово-финансовите въпроси е била решена от страна на лошата жена, а мъжът вчера се е сетил, че трябва да работи малко по-усърдно.

# 52
Разбирам, че от едната страна вече всеки има устройство, а от другата страна се търси трафик, но... Сериозно?

Мда.. Трафикът значи.
Или пързалка за забавление.
Или мъж, който лови риба в бг мама 😁
Трябва да е много закъсал.

Човече, оправи си поне пунктуацията. Пиши и по-грамотно, по-смислено. Лъжи по-майсторски, така че някоя да се хвани на въдицата.
Иначе излагаш голямата компания, в която си се изкачил до върха 😂
Ако я има де..

# 53
Виж момче, хората се срещат и разделят.
Понякога не се получават нещата. Големи любови се срутват като кули в игра. Понякога, колкото и да обичаш любовта между двама се изпарява.
Мъж си, явно за пръв път се сблъскваш с голяма раздяла. Събери се, поплачи, поговори и давай напред.
Вземи си кучето, събери и нещата, смени ако щеш къщата ако те натоварва, но това е живота - в крайна сметка ИМАШ САМО СЕБЕ СИ!

И си помисли добре - кучето скимти, а ако дете ревеше и те питаше къде отиде мама? Така, че разминал си се леко - не насилвай нещата ... Wink

# 54
  • Далечният изток

Преди и след работа разхождах кучето , вечер като се прибера,нея обикновенно я няма.

Готвя или взимам храна за вкъщи , аз си вечерях сам последните месеци . тя се прибираше след 12ч.. я с приятелка,я при майка си .......

Намирах време около час на телефона , с цел разтоварване.  Тренирам в обедната ми почивка.
Ми нея щом я е нямало, ти си се разтоварвай с телефона, нали си бил сам?! До 12 все си можел да си се разтоварваш, а не тя като си дойде в 12....

# 55
Авторе, всички тези битовизми ги остави, а секса как е? Ако секса не върви вие сте съквартиранти.

# 56
Мен пък ми избоде очите изречението с миглите. Хем реве по цял ден, хем бърза да сложи мигли, а и се е разбэрзала с временното изнасяне. Има друг покрай тези излизанки, ясно е като бял ден.
Авторе, спри да и плащаш кредитите, вземи и ключа! от другото жилище. Че освен костенурката, ще завариш там и някой Костенур

# 57
Нещо не ми се връзва с тези кредити. Авторът казва, че винаги е правил всичко за нея, а й се е наложило да бъде на фиктивен ТД, за да вземе кредитните карти и следователно е трябвало да се плащат осигуровки. След като той казва, че покрива вноските след това, защо е била цялата тази врътка, вместо направо сам да вземе кредита. Може и да не съм разбрала.
Иначе по темата, ако интересите на тази жена се ограничават до разкрасителни процедури и шопинг, то тогава не очаквай от нея да има капацитета да възпитава децата ти, а това е много важно и вероятно ще го разбереш ако създадете такива, но ще е късно. Мисли!

# 58
Описваш я като пиявица.Като се е махнала кой ще я храни? Ще се върне, но дали ти е нужна?
А, ще се върне тя - намерила е някой друг, който да поеме разноските.
Няколко такива познавам. Едната остави приятеля си и се нанесе при нов, че бил по-богат. Тя поне работеше, сега вече не работи.
Другата даже беше омъжена, мъжът й имаше фирма и я осигуряваше там да й върви стаж, но не работеше. Е, остави го и се разведе - уж била го хванала с друга. И сега ги сменя през няколко месеца, но само заможни. Работи нещо уж по проекти, интериорна дизайнерка, ама пари изкарва ли кой я знае - докато е още млада (вече не толкоз) и хубава (също вече не толкоз) и се намират спонсори, може и така да я кара.

# 59
chris78. благодародно завиждам на такива жени - евала, не всяка го умее. Обикновено като се опиянят, че винаги могат да хванат по-голяма риба не се спират пред нищо докато накрая годинките не се изпишат на лицата им и стане почти невъзможно да намират нови "провайдъри".

Общи условия

Активация на акаунт