Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 748
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
NiCl, Герка, вятър и мъгла, да са ви здрави рожбите и да растат, обградени с много любов Heart
И аз отивам на тонове и преглед

# 196
NI_CI, Gerka, Вятър и мъгла, Честити бебенца! ❤ Да са ви живи и здрави, а на вас ви пожелавам бързо възстановяване! Много е хубаво, когато прочета, че се е родило бебенце. Вече нямам търпение и нашето момиченце да реши да се появи ❤

# 197
  • София
Вятър и мъгла, честито момченце! Да расте много здрав, а на теб бързо възстановяване! Blue Heart

Направлението за раждане ми го издаде АГ на частно, при който ще раждам, но и следящата по здравна каса АГ каза, че може да го издаде (но отдавна не ходя вече при нея, от 30-та г.с. някъде), иначе може да бъде издадено и от личен лекар. А за личната амбулаторна карта така да се ядосвам. Ходих и аз да си купувам и да си правя, а съм ползвала болничен и преди без такава и има защо: от 2021г е отпаднала като изискване, но отделни лекари продължават да си я искат. Unamused

Аз съм на преглед и тонове утре 39+4 и ще видим какво става и с моето голямо бебе. Не усещам никаква промяна последната седмица, нито контракции, нито корема пада засега.

# 198
  • София
Направление за раждане на мен ми пусна следящата АГ, не личния ми лекар, това е явно някаква грешка на болницата. За личната амбулаторна карта - наистина няма как да се пусне болничния без нея, те си записват там някакви неща и после с тази карта се ходи и в болницата, където ще раждаш и оттам ти пускат 42 дни май бяха, с причина раждане. След това вече личният лекар на бебето ти пуска майчинството.

# 199
  • Пловдив
Нирвана 2404, направление за раждане ти го издава следящата по НЗОК майчино здравеопазване.
Някои АГ и болници изискват амбулаторни карти за издаване на болнични /онези картони от едно време/.

Живи и здрави да са всички родени бебенца 🍀

# 200
Честито, вятър и мъгла! Да ти е много здрав и щастлив малкият Simple Smile

# 201
  • София
Честито бебче, Вятър и мъгла! Да е жив и здрав! 🩵🍀

# 202
Na_Cl, Gerka, Вятър и мъгла, честити момченца и поздравления за страхотните имена! Да са живи и здрави и много радост да ви носят, а на смелите мами бързо възстановяване! Много се разчувствах с толкова хубави новини. Когато можете и имате желание, разкажете. Simple Smile

Аз съм в 39 г.с. и още нямам никаква контракции. Вчера бях на преглед и тонове и освен, че юнакът се е наместил нямам никакви други индикации за раждане. Страшно много ми тежи вече, при мен се установи и прескрипване на седалищния нерв и с нетърпение чакам да се появи, че с десния крак едвам едва стъпвам. Старая се да не спирам да се движа, но някои дни болките са ужасни. Вече му се моля всяка нощ да реши да излиза 😀.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 13:19 от Stiliana16

# 203
Вятър и мъгла ,честита радост! Heart

Нирвана, при мен също го издаде лекаря ,при който се следя на частно. Не знам защо навсякъде пишат от ЛЛ.

# 204
Въпрос към вече изписаните  и тези в
болницата🙂
Кажете за дрехите за изписване, дълги или къси, че аз приготвих 4 комплекта...май нещо прекалих 😄😄😄

# 205
И на мен направлението за хоспитализация ми го издаде АГ. Следящия каза, че от години не се ползват амбулатори картони и не пишел такива. Ако кажели друго в болницата ( аз ще съм в частна ), да съм ги свържела с него, но и от там ми казаха, че не им трябват.  Много неорганизирана работа, както всичко останало в системата...

# 206
Вятър и мъгла, честит да ти е малкия юнак! Здрав и силен да расте, а на теб бързо възстановяване!!!

# 207
Така е по селата 😁 Ако не носиш картончето няма да ти пусне болничен 😑 Цял живот в София никой не ми е искал подобна карта. АГ по ЗК трябва от днес да ми пусне болничен, защото до вчера бях платен отпуск и съответно имам 24 дни до термин, които ще са от въпросните 45 дни преди раждане. Но не може - чак след като някой ѝ занесе картата. А на ЛЛ след като ѝ изпратих цитат от сайта на НЗОК:
 ,,За да постъпите за раждане в болницата Ви е необходимо направление №7 за хоспитализация, което се издава от личния или проследяващия бременността лекар." ми се обади, че ми го е пуснала. А твърдеше, че не може, защото никога не била издавала. 😁 Но звъняла в Шейново да ѝ потвърдят. 😑 Тъй че не е грешка на болницата, че са написали от ЛЛ.
Това са хора на над 70 години, които когато искам направление чакам 20 Мин да го принтирате, за да са сигурни, че е пуснато, въпреки че вече всичко е онлайн. АГ ми даде цяло тесте веднъж, въпреки че ѝ казах, че не искам. После в лабораторията естествено не им трябваха и ги хвърлих. Сега ми се сърди, че не ходя при нея, а искам само документи, а се следя в София на частно... Е как да ходя при нея. Екранът на ехографа е колкото на един нормален телефон, тоновете мери с колан и слушалка... И на мен се сърди.
Хайде стига съм ви отегчавала, ама това е положението из милата ни родина. 😑😀

Направлението за раждане ми го издаде АГ на частно, при който ще раждам, но и следящата по здравна каса АГ каза, че може да го издаде (но отдавна не ходя вече при нея, от 30-та г.с. някъде), иначе може да бъде издадено и от личен лекар. А за личната амбулаторна карта така да се ядосвам. Ходих и аз да си купувам и да си правя, а съм ползвала болничен и преди без такава и има защо: от 2021г е отпаднала като изискване, но отделни лекари продължават да си я искат. Unamused

Аз съм на преглед и тонове утре 39+4 и ще видим какво става и с моето голямо бебе. Не усещам никаква промяна последната седмица, нито контракции, нито корема пада засега.

# 208
  • София
Flower4, аз още не съм родила, но изписаха моя приятелка от Майчин дом София средата на месеца с момиченце. Бебето беше с боди с къс ръкав, лента на главата и чорапки.

Аз се чудя, ако вярно бебето ми вече е към 4кг дали комплектът 50-ти размер, който съм приготвила ще ѝ стане?! Sweat Smile

# 209
Flower4, аз още не съм родила, но изписаха моя приятелка от Майчин дом София средата на месеца с момиченце. Бебето беше с боди с къс ръкав, лента на главата и чорапки.

Аз се чудя, ако вярно бебето ми вече е към 4кг дали комплектът 50-ти размер, който съм приготвила ще ѝ стане?! Sweat Smile
А да, вчера  бях на преглед и ми казаха, че е 3200гр... Май ще останат неупотребени дрехи 😄😄😄

Общи условия

Активация на акаунт