Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 569
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • София

Мамите във Вита, ако имате възможност, ще споделите ли кога ви доведоха бебоците?

Аз бях секцио привечер и на следващия ден след раздвижване. Трябва обаче да можеш да ставаш и да можеш да смениш памперс, да го оставиш в креватче, да го вземеш и т.н. Питаха ме дали се чувствам готова общо взето, предложиха да ми я донесат с храненето в 13ч.

# 376
  • Гр. София
Момичета, честито на всички, които вече гушкат своите бебчета! Да са ви живи и здрави, честити и благословени! 🌷🌷🌷

🩵🩵🩵
Днес (38+4 г.с.), в 10:34 ч. с планово секцио се роди нашият син Даниел - 2870 гр., 49 см.

Всичко мина нормално, аз и малкият герой се чувстваме добре 🌞 Родих в Майчин дом, при д-р Хранов и съм му безкрайно благодарна! 🩵

Някой май питаше - да, бащата видя бебчето, почти веднага след раждането, в момента, в който ме караха към Реанимация, пуснаха го за 2 мин и при мен.

Нирвана питаше за двурогата матка - аз съм с такава и бебето беше разположено седалищно и косо от от около 23-24-та седмица. Казаха ми, че няма шанс да се обърне заради големия септум на матката и то реално се развиваше само в дясната половина на матката. Наистина не се обърна - днес съм точно 10 дни преди термин и едва измолих да ме изчакат досега.

Накратко как мина всичко:
Доста ме беше страх от секциото и от упойката... Е, няма нещо кооой знае колко страшно.
Изкривиха ми иглата за спиналната упойка, докато беше в мен, но не ме боля особено много, после се смяха как са я изкривили 👀
Странно, но през цялото време ми се спеше, на няколко пъти за малко да заспя наистина.
Бързичко извадиха бебето, може би на 15-тата минута от началото на операцията, показаха ми го няколко секунди отдалече, а след като го прегледаха, измериха и забърсаха, ми го донесоха пак за кратко да му се порадвам. После докато ме шиха, имах чувството, че съм се отпуснала в морето на морска звезда и вълните ме люшкат, но малко по-агресивно. Но отново - нищо кой знае колко страшно.
Вече ме пусна упойката и си боли, но по-малко, отколкото очаквах, поне засега, де. 🙂
Утре сутринта ще е раздвижването, малко ме е страх от него, ноо... 😬

До утре около обяд съм реанимация, после се качвам на 7-мия етаж, в двойна стая, където бебето ще е при мен за по 1 час на всеки 3 часа, плюс от 16:00 до 20:00 ч плътно.

Дотук всичко звучи добре, обаче..... Свалянето на песара и серклажа преди секциото беше истински кошмар за мен. Оказа се, че съм с една идея по-дълго и тясно влагалище, плюс, че шийката ми е зашита  максималко нагоре... Мъчиха ме около 40-45 мин, през които крещях, треперих и плаках... Накрая казаха, че са ми направили 1 см разкритие. След около час и нещо започна секциото.
Ако тук има момичета със серклаж и/или песар, не се шашкайте, не значи, че и при вас ще е така. Повечето жени казват, че свалянето им е по-скоро неприятно, отколкото болезнено, затова и не очаквах...

И само да добавя в заключение - д-р Хранов е наистина невероятен човек! През цялото време ме успокояваше, все едно съм му дъщеря! Наистина се чувствах сигурна с него!

# 377
Честито на всички . Много здрави и пухкави бебенца , а на мамите бързо възстановяване . ❤Аз днес бях на тонове в 38+1 съм за сега на малкия му е добре вътре , нямам никакви признаци и контракции . В четвъртък съм на преглед да видим какво ще каже доктора и как е малкия човек !

# 378
Честито на всички мами !!! Да са Ви живи и здрави малките бебчета, да растат безгрижно докато радват мама и тате!!! 🥰🥰🥰

# 379
Sunny, много се радвам! Много, много! 😇😇😇 Ти и бебо сте герои!🍀🍀🍀 През какво ли не мина и най-накрая дойде най-хубавото!❤️
Жив и здрав да е юнакът и всички покрай него!!!

Много благодаря за информацията. Бях забравила, че точно ти си като мен с тез рога... Днес бях на преговори, както ги нарекох😁 Говорихме много обстойно, всичко ми обясниха, но в крайна сметка това е положението. Живот и здраве другата седмица ще излезе и нашата мома с планово секцио в Шейново. Ако тръгне по-рано пак ще е секцио. Просто явно няма да се обърне, каквито и пози да заемам и упражнения да правя ...

# 380
Съни Смайл, честито, след всичко, което се наложи да изтърпиш, се радвам, че двамата с бебокът сте добре ! ♥  Благодаря и за подробния разказ, пожелавам съвсем скоро да се гушкате!

# 381
Браво, Съни! Честит юнак, всичко си заслужава за тези човечета! Бързо да се възстановиш и да се гушкате! Simple Smile

# 382
Дами снощи със спешно секцио се роди и нашият син Любомир. сам си избра датата , беше планувано секциото за след 2-3 дни.
Но тръгнаха контракции и беше излишно да ги спират.
Роди се точно в 37-ма седмица , 3370 грама и 50 см.
Много ми олекна и съм безкрайно щастлива!💙

# 383
Честито, Марбела! Да расте здрав и силен! Бързо възстановяване на теб!

# 384
Браво момичета истински герои се оказахте. Нямам търпение вече и аз въпреки насрочената дата за секцио, шестото ми чувство говори ,че ще е по-рано...да видим дали ще се окажа права.Същевременно съм залепена за форума и чета  с умиление вашите преживявания .
 Утре съм на тонове , но при заместничка  измерването на видеозона  хич не ме удовлетвори, та чакам с нетърпение да разбера дали разликата е в апаратурата(между нейния видеозон и този на моя лекар) или два пъти на нейния ще са измерени малко грамове...което хич не ми допада.....

# 385
Честито, Марбела! Да расте здрав и силен! Simple Smile

# 386
  • София
Честито за всички бебчета ! Да са здрави, щастливи Heart

# 387
Благодаря , момичета!
Притеснена съм малко , минаха да ми кажат, че бебчо диша учестено и са го поставили в кувиоз .Надявам се да е за кратко.Както и са му включили антибиотик, тъй като явно съм имала някаква вътреутробна инфекция , въпреки всичките чисти инфекции.

# 388
Честито на всички нови мами! Герои сте! Съни, особено ти ❤
Вики, страхотно написано, както винаги!

Марбела, всичко ще е наред, кураж! 🍀

При нас няма особена промяна, аз се мъча като грешен дявол с тази помпа за кърма, ужасно бавно капе, събираме всяка капчица като скъпоценен камък.Количеството е малко, може би и защото нямам физическа възможност да цедя повече от30 Мин на гърда, а реално и след това време пуска. Мамите, които цедят ( надявам се няма такива защото е ад), колко време цедите 1 гърда?

# 389
Честито на всички родили мами! ❤️

Марбела, бързо да му минава на бебчо!

Герка, 30 мин на гърда е нормално. И аз бях така с първото бебе, едвам едвам 30-40мл, 3 месеца се измъчих, ръцете ме боляха. Минах на АМ и се преродих!
Дано имаш успех, пробвай и на гърда, пий чайове и много вода!

Общи условия

Активация на акаунт