Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 41 962
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Gamora, много благодаря, наистина ме успокояваш. Flowers Rose

Gerka, малко да защитя лекаря: по принцип ми каза, че ще ме изчака да пренося, не предложи веднага секцио, но ако бебето не слиза нямаме избор. Иначе килограмите ги изчисляват точно на база големина на глава, корем, бедро. Нямам диаметър на главата, само обиколка, но може да пробвам да си го “нарисувам” с един метър и пергел. Grinning

edit, за да не става чат: лекарят е отпуск от 12-ти, така че ще ме изчака до 8-ми най-късно, което пак са си 4 дни след термин.
Скоро ще разберем колко са им точни мерките и теглилките. Grinning

Jessie, аз съм в 38+5 днес и от време навреме виждам нещо като жълти  корички по зърната (сигурно е коластра, не знам), но дори капки по сутиена съм нямала засега.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 15:25 от kuklichka_

# 16

Gerka, малко да защитя лекаря: по принцип ми каза, че ще ме изчака да пренося, не предложи веднага секцио, но ако бебето не слиза нямаме избор. Иначе килограмите ги изчисляват точно на база големина на глава, корем, бедро. Нямам диаметър на главата, само обиколка, но може да пробвам да си го “нарисувам” с един метър и пергел. Grinning

Доколкото съм чела преносване до 7-10 дни е безопасно, повече обаче наистина не чакат. Моя много добра приятелка наскоро роди естествено, преноси 10 дни, бяха си пазарлъци със Славов да я чака, та и си представям колко е стресиращо..Но ти недей да мислиш за преносване, още дори не си стигнала термина, а и достатъчно случаи има когато бебето “слиза” в таза от вчера за днес и веднага започва раждане 🍀

А за обиколката на главата - нали знаете за номера със сплескването и 😅 Природата си го е измислила. Междудругото в кръга на шегата, приятелка, родила със секцио (по медицински причини) ме успокояваше онзи ден с аргумента, че на секцио бебетата не им се налагала каска заради сплескана от раждането глава 😂 Честно казано дори не бях чувала за въпросните каски, но тя ме увери, че имала няколко познати семейства, които слагали на бебето!

Джеси, аз не съм забелязала да имам коластра, нито капчици, нито корички или нещо такова. Дано има 😀

# 17
Аз имам коластра от 7-8 месец.Нарочно не си пипам зърната , че като реша да почистя тези корички и почват да излизат капки.Страх ме е да не си предизвикам контракции.
Миналия път след секциото на 3-тия ден ми дадоха помпа да стимулирам , 6 дена след операцията вече изстисквай по 150-180 мл.

# 18
На N1 яйцевидната глава се оправи за няколко дни без каска Simple Smile
Джеси, около 2-4 дни си е хубаво да има коластра, после слиза кърмата. Нашата задача е докато има коластра да изядат колкото се може повече Simple Smile
И аз бях по схемата “тесен таз- голямо бебе” първия път. Бебето се роди 3200 с по-голяма глава вярно, но пък както казахме се оправят “сплескванията” и не са опасни. Тазът не знам колко ми е тесен, но си минаха три бебета оттам. Имам чувството, че ги пускат тези неща, за да те усетят колко си податлив на секцио

# 19
Първото ми бебе беше много на високо горе и някак настрани, не беше слязло (всичко това доведе до трудно и болезнено раждане). Родих естествено 7 дни след термин, като го мериха 3300-3500, а се роди почти 4кг. Искаха секцио, но аз категорично отказах.

Само ви дебна и чакам да се появят днес няколко бебчета. 🥰

# 20
Ето ме и мен на отчет.

Минах преглед и тонове. Всичко останало е супер, даже някаква контракция хванаха на тоновете (тези дни имам стягания от време на време, но нищо редовно). И тук идва голямото НО, бебето е голямо. Кукличке, изобщо май няма какво да се плашиш, моето дето е за ден след твоето днес го оценява на 4300гр. За 2 седмици почти килограм е качила, предния път беше на горна граница, сега си я е прескочил. Прати ме другата седмица на преглед в болницата (напомням, че съм в чужбина и си имаме разлики) и ще уточняваме там, какво ще правим нататък. Като ги слушам, с тези мерки след едно секцио няма да ме оставят да чакаме колкото предния, но до сряда ще има да си почакам да видя какво ще става. Иначе докторката каза, че ако тръгне тези дни естествено раждане, не е толкова страшно, просто ще е голямо бебето, но вече ако много се забави трябва да се обсъди с докторите там. Иначе главата я дават 37 и нещо като 10 и нещо беше по-малкият диаметър (нали не е точен кръг, а малко елипсовидна). Не че първото ми е било малко, ама то се роди в 41+4 с 3965гр и 37см обиколка на главата, сега това 3 седмици по-малко има такава глава и повече грамове уж. Иначе първото ми така и не слезе в таза, но до последно никой не ми е обяснявал тук, че не може да слезе и да мине, само че няма да е толкова лесно като с малко бебе.

Арчи, Мама, чакаме ви да се включите, сигурна съм, че не проверявам само аз форума по 100 пъти на ден

# 21
  • Пловдив/Хихон Испания
Аз съм родена 4400, а брат ми 4600 - и двамата естествено родени, като мен майка ми почти ме е изкарала в съня си и съм се родила за минути след като спешно са я закарали с почти пълно разкритие в болницата. Да кажа, че майка е 1,65 см. а баща ми 1,93... Така, че може да се роди и естествено такова голямо бебе. Simple Smile
Благодаря на всички за успокоенията! Истината е, че доста се филмирах и не съм спряла да треперя, защото веднага си помислих за вакуум, форцепс и разни такива ужасии. Но е факт, че има естествено родени бебета и по 4 и нагоре килограма, така че ако си тръгне естествено със сигурност ще гледам да съм спокойна, за да не забравям дишането и каквото стане. Ако бебето успее да се спусне в таза, значи би трябвало тялото ми да е способно да го изкара навън. Sweat Smile

# 22
Селена, едно време лекарите им се е водило нормално раждане, сега някои ги мързи май. 
Момичета аз като раждах с другото момиче и на двете ни бебетата бяха по 4кг измерени и препоръки за секцио. После само моето беше 4кг, на другото момиче 3,200. Сравнено до моето нейното бебенце си беше нормално, даже й го поисках да го гушна да видя какво е с такова бебе.
Вижте как бихте се чувствали по-спокойни с кое решение секцио или нормално раждане.
Ще ми е интересно после да си споделим на кой дадените мерки от лекарите са се оказали правилни и кой не.

# 23
Аз имам добри впечатления от Дойчиновски. Преди раждането на дъщеря ми я измери 3500, роди се 3470.  Няколко дни преди това следящият ми АГ, я измери ~3800, каза че може да има отклонение от 10%.

Иначе главата се сплесква, тя природата го е измислила. После се оправи за няколко дни. Роди се с 35см обиколка.

Аз от 3дни не пия магнезий, днес имам доста стягания. Не съм сигурна дали не “изтече” малка част от прословутата тапа.
Абе..не спирам да го мисля. Хем това чакане ме напряга, хем  всеки ден все нещо има за правене и си казвам “дано не е днес”

# 24
Не разбирам, защо директно се смята, че лекаря има задни мисли и скача нарочно за секцио…
Като лекър е длъжен да представи възможностите и да я информира. Нито е насрочил дата, нито иска да избързва преди термин.  Да не говорим, каква беля може да стане ако наистина бебето е прекалено голямо и запъне. Не е до кг, до размери е. Все пак и за това са лекари, да преценят и рисковете.
Кукличка, знам, че не си при него от много време, но ако имаш мисли, че иска да те претупа за секцио… недей. Разрови се и ще видиш колко позитиви има за този лекар и вижданията му за естествено раждане.
Не го мисли, в добри ръце си. Както и момичетата са казали и по -големи бебета са излизали. Ако пък  се наложи секцио, ще се справиш и с това.

# 25
Не разбирам, защо директно се смята, че лекаря има задни мисли и скача нарочно за секцио…
Като лекър е длъжен да представи възможностите и да я информира. Нито е насрочил дата, нито иска да избързва преди термин.  Да не говорим, каква беля може да стане ако наистина бебето е прекалено голямо и запъне. Не е до кг, до размери е. Все пак и за това са лекари, да преценят и рисковете.
Кукличка, знам, че не си при него от много време, но ако имаш мисли, че иска да те претупа за секцио… недей. Разрови се и ще видиш колко позитиви има за този лекар и вижданията му за естествено раждане.
Не го мисли, в добри ръце си. Както и момичетата са казали и по -големи бебета са излизали. Ако пък  се наложи секцио, ще се справиш и с това.

Абсолютно съм съгласна. Кукличка, аз се следя при Дойчиновски, като ситуацията ми е доста сходна с твоята с разликата, че при мен бебокът е по-малък. Също ще си ме изчака до термин и ако действително тялото ми не даде предпоставки за естествено раждане чак тогава ще се стига до секцио. Конкретно Дойчиновски е за естественото раждане и никога не би тръгнал към секцио без да има основателна причина за това, иначе отдавна да ми беше насрочил дата с всички проблеми и хоспитализации, които имаше при мен последния месец.

Вики, благодаря за новата тема 🌹.

Очакваме новини!

# 26
Здравейте, отдавна не съм писала. Планувано секцио съм на 1.08. в Токуда. Възниква ми интересен въпрос, кога таткото ще види детето? Дали ще му я покажат веднага след раждането и как точно се случват нещата? Питам си просто, ако някоя от вас знае Simple Smile.

# 27
  • Пловдив
Герка, толко ме радва твоете желание за естествено раждане, че чак ме хваща яд за седалищното разположение на детето.
Искрено се надявам, накрая все пак да се завърти ❤️

Нямам коластра.
Започнах да пера дрешки и да ги подреждам. След това е ред на спалното бельо, другата седмица също наричам да си стои бебето в корема - първо има време до термин, второ искам да мога да пренаредя и детската стая.

# 28
Някой успя ли да намери хубав албум за бебешки снимки, който да не е ограничен до размер 10х15 см и да не е скрапбук от 6-8 страници?

Много ми се ще нещо естетично, с голям обем, по възможност със самозалепящи страници или пък да е картон с добавяне на ъгълчета, с възможност да надписване. Твърди корици, може би дори дърво или посребрени... много са ми претенциите, но и бюджет не определям. Все пак прерових каквото можах в гугъл, но някак не откривам това, което търся. Не намирам и майстор, който да изработи като едновремешните албуми с кожени корици.

# 29
Здравейте, момичета! И аз чета и чакам за новини от archimind…

Kuklichka, с теб сме с еднакъв термин, само че при мен нещата малко се измениха. Нашето момиче имам чувството, че мноооого забави растежа си, вече отговоря на мерките по ПРМ и сега вероятният термин е вече за 10-11.08 Close А пък аз вече искам да раждам, честно казано.

Бяха ми ограничили физическата активност, за да не родя, сега вече пак съм с инструкции за разходки и стълби и в натоварените дни, да, усещат се контракции, така че там може да е разковничето.

Иначе да сверя с вас - за 10 дни е наддала само 70 г, вече много бавно расте, не е и толкова активна. ОК ли е? При вас чета за обратните случаи… Докторът е мега спокоен и казва, че всичко е наред, но аз се притеснявам, разбира се. Аз също не мърдам с кг от 3 седмици, даже малко отслабнах…

Новото от понеделник е, че е с веднъж преметната връв около врата без компресия и откакто научих, много ми е тревожно. Някоя мама има ли подобен опит?

Тоновете ги следим, доплер също… но не мога да чакам по 5-6 дни между тонове/преглед. Не ми пуска и апарата за контракции, само за тонове, което ми е странно. Преглед за разкритие пък иска да направи на 4-5 август чак….. Явно докторът ми цели да си родя на термин.

Иначе днес бях финално на очен преглед за всеки случай - разшириха зениците. Но поне дадоха и тук зелена светлина за нормално раждане. Тегаво е чакането на финал Disappointed Relieved

По въпроса за албума - аз ще правя такива от pixibooks. Покрай сватбата поръчах при тях - много съм доволна. Само че трябва да се прави при наличие вече на селекция от снимки, а не да се добавя в движение.

Общи условия

Активация на акаунт