Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 753
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Бях на преглед днес и два пъти тонове - сутринта и сега следобед. Имам подготвителни, но да си призная понякога ми е трудно да определя дали са болезнени. Стягането е доста силно, но определено не са същински. Сутринта се отчетоха 3, сега 1. Драмата е да не се пукнат водите преди секциото понеже съм с инфекция. Та, сега само лежа, стискам и петък пак ще видим. Вчера имах доста редовно подготвителни за няколко часа, но съм заспала и към 2 вече нямаше нищо. Разкритие никакво, шийка около 3см. Надявам се да остискам още седмица и нещо. Сутринта се чудеше АГто дали да не раждам днес, но поиска вторите тонове и така. 37 + 3 не е рано нали? Не е оптимално разбира се, ама ако решим да се презастраховаме при по чести подготвителни е ок?

# 211
Според мен си е напълно ок , след 37-ма децата са доносени.Дано всичко мине гладко!🍀

# 212
Здравейте, има ли някоя от вас с термин 10.08 или 11.08 която още не е родила? ( за нормално раждане става въпрос)

# 213
  • София
Лична амбулаторна карта и двата пъти ми искаха при частното АГ, както и в Майчин дом,
 в София живея и се следя. Странно, че не е еднакво навсякъде, но и не съм се интересувала много.
За изписването и аз много се колебая. Имам ромпърче затворено отвсякъде, с дълъг ръкав. Взех и много тънка прозрачна пеленка. Но вече се замислям да я изпишем в клинче и боди с къс ръкав. Някакси не искам да ѝ голя крачетата още от първите дни.

# 214
Момичета, днес на 31.07 се роди нашата бебка Тея! Не мога да опиша колко е силно щастието ми, 3400 гр, 50см. Чуствам се добре за момента след секцио и нямам търпение да се раздвижа и да сме заедно.

# 215
  • София
Честита бебка, Ленка! Да ви е жива и здрава! 🩷🍀 Много бързо възстановяване!

# 216
Честита ти малка принцеса! Да расте здрава, щастлива и красива за радост на мама и тати! Бързо възстановяване!!!
Много хубав край на месеца! Чудесни новини имаме цял ден🥰
Момичета, днес на 31.07 се роди нашата бебка Тея! Не мога да опиша колко е силно щастието ми, 3400 гр, 50см. Чуствам се добре за момента след секцио и нямам търпение да се раздвижа и да сме заедно.

# 217
Честито на всички родили 🥹! Много се радвам за всяка една от вас, нека са живи и здрави бебчетата и много да ви радват! ❤

Аз съм в болницата вече приеха ме, вливат ми желязо и пускат тонове, минах консултациите с анестезиолог и всички останали, които ще присъстват по време на секциото. Вълнувам се много 🌸

# 218
  • София
Истински бебевалеж е! 🥰

Момичета, трябва ли ми бебешко шише за болницата, биберон? Приготвила съм, но дали изобщо има смисъл?

# 219
  • Пловдив/Хихон Испания
Вятър и мъгла, NI_CI и Gerka, честито мами! Да са ви здрави, щастливи бебчовците! Да растат като гъбки за радост на мама и тати, а на вас бързо възстановяване! Heart Eyes
П.с. честито и на другите мами от днес, сега наваксвам и виждам и други!

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 16:43 от Sellena73

# 220
Честита дъщеричка, Ленка! Пожелавам на малката да е здрава, а на теб бързо възстановяване! 🌹

Mom to be, всичко ще бъде наред! Очакваме хубавите новини!

# 221
Ленка, честито и на теб! Жива и здрава да ви е Тея и бързо възстановяване на теб!

Сиска, аз съм с термин 5ти и още не съм родила, не съм ти съвсем точно, но ако мога да съм полезна, кажи.

Минах на преглед, в болницата днес не ми пуснаха тонове, само ултразвука. На първо измерване 4700 и малко го изкара, после повтори меренето на коремчето и падна на 4364гр (да видите каква голяма разлика може да има и колко са точни тези измервания). Главата уж е 36.5см обиколка. Препоръча да планираме секцио, щом първото не било излязло самò 4кг, това нямало да успее изобщо. Казах, че ще си го обсъдим вкъщи и ще реша после, питах какви са ми вариантите. Ако не планираме секцио, искат на термина да вляза за предизвикване. Също не съм длъжна, мога да си чакам 10дни, ако всичко продължава да е наред (води, плацента, сърдечен ритъм, снабдяване от пъпната връв.. всичко е нормално, само теглото на бебето и това че аз съм слабичка им е драмата). Питах и акушерката ми за някои разяснения. В момента изобщо не знам какво ще правя, чакам мм да се прибере и да може да говоря и с него повече и да видим какво ще измислим. Не ме плаши вече теглото на бебето, а само дали ще избера правилно и дали ако реша за естествено няма да се получи като предния път 3 дни висене за предизвикване и накрая без ефект и пак секцио.

# 222
Истински бебевалеж е! 🥰

Момичета, трябва ли ми бебешко шише за болницата, биберон? Приготвила съм, но дали изобщо има смисъл?

Не ти трябва.

Gerka99, честита радост и на теб! 🥰

Сега да разкажа:
Вчера към 17 часа започнах да усещам доста на често неболезнени стягания също като подготвителни контракции. Звъннах на АГ да й кажа към 20 часа..и тя ме прати в болницата да ме видят. Пуснаха ми тонове, засякоха се няколко, нерегулярни, и слаби. Да обаче при прегледа 4см разкритие, и ме приеха за раждане. Настаниха ме в стая, направиха ми клизма и към 22 часа накъде отидохме в предродилна зала, закачиха ме на запис..апаратът отчиташе вече регулярни и силни контракции, аз нищо не усещах. Почнах да ги усещам като леки менструални болки около 23 часа и постепенно се засилваха, но бяха съвсем търпими! След 00:20 мин. след 2-3 по-силни контракции започнах да усещам напъните и доста бързо отидохме в родилна зала.
Това с напъните и предния път ми беше много трудно да го контролирам. Те ми казват, дишай, не напъвай, задръж..аз едно че дъх не мога да си поема, второ че ми беше много трудно да не напъвам..ама справих се някак. После с няколко напъна се роди. Общо за 10 минути в родилна зала, имам малко разкъсвания, но не е нещо много страшно, спокойно си ходя и ставам/сядам.
Не са ми вливали окситоцин, и бях без епидурална. Общо взето родих за час и половина след първата усетена от мен болезнена контракция. Пожелавам на всички такова раждане!

Бебе е добре, повърна няколко пъти следобяд, ама може би е нормално. Ще видим следващите дни как е.
Много е нефелен със сукането от гърда и изобщо не мога да го сложа, просто не си отваря устата..ще се учим явно вкъщи.

# 223
  • София
Уау, ей това се казва леко раждане! Браво, дано всички, които сме естествено, да родим така! Аз съм с термин 11.08 и засега няма изгледи, освен че от неделя насам всеки следобед си имам леки менструални болки + стягания. Вечер бебка е много, много активна и направо в усещам как се върти на всички страни, доколкото ѝ е възможно.

# 224
NI_CI  хората си мечтаят за такова раждане...БРАВО Simple Smile
vicktoria_petrova.. Вики ,аз в болницата направо имах чувстото ,че може и да правя грешка като не искам да опитам нормално и евентуално после да ме срежат , а хората толкова ме успокояваха, че може и да излезе пък само този път........ММ ме гледаше страшно че настоявам за планово секцио, а единствения ми страх бе не че ще ме боли и ще вися 5-6 часа за пълно разкритие, а не искам тоновете на бебето да падат да се заклещва ,да страда и т.н.Никой не иска да го режат и да не не може после ни да кихне ,ни да се засмее с глас. Вярвам ,че ще вземете правилното решение, а от друга страна, де да можеше да роди всяка мама толкова голямо и добре отгледано бебче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт