Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 660
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Моят термин е на 30.08 ,но имам.дата за секцио вече 22.08.
Нещо много тежко ми става с всеки изминал ден . Предната бременност беше зимата и до края буквално тичах нагоре ,надолу. Сега до обяд нещо,ако свърша и после съм дроб Grinning
Днес се поразходих сутринта в хладината  и получих доста остри и силни болки ниско в корема . Случвало ли ви се е ? Спирах за малка почивка и минаваше ,но после пак . Сега лежа и нищо няма .
 Не ми се струва да са свързани с раждане ,но знам ли....
Обезел  ме е и мен някакъв страх да не започна да раждам  а не съм готова още с подредбата Grinning

# 286
Моят термин е за 16, но ще съм секцио за 12. При повече движение започвам да усещам повечко стягания и съвсем леки болки ниско долу. На тоновете само два пъти хвана по една контракция и това беше. Вчера бях на преглед, доктора каза, че околоплодните води са намалели доста и ще се виждаме по-често за прегледи с него, защото има съмнения, че няма да стигнем датата за секциото. Но вече съм готова да свършва, много ми тежи корема, почти нищо не мога да свърша, киселини всеки ден, умора, много безполезна се чувствам, едно нещо да свърша и до края на деня не съм на себе си..

# 287
  • гр. София
Имам въпрос към родилите майки. Педиатърът изписа ли ви пробиотик и нещо за колики на децата? С първото дете давах biogaia и БиоАмика, искам да си сверя часовника с новите тендеции.

От болницата изписаха Омнибиотик Панда, после и педиатърът на бебето одобри и каза, че е най-доброто на пазара, макар и скъпо.

За колики на нас ни изписаха Ко-Лактаза, но реално са същото нещо като Био Амика и Колийф, различни марки само.

# 288
Лелее много се радвам, че вече бащата може да види бебето веднага Heart
Много благодаря за споделената информация!
Gamora, чаршафи и дрехи за бебето (докато е там) ни осигуряват те, нали така?

# 289
Днес 02.08.2024г  в 12:00 се роди нашия син Калоян. 3.500 52 см.Започна естествено, завърши секцио по спешност, но и двамата сме добре и ще разказвам подробно тези дни.

# 290
Днес 02.08.2024г  в 12:00 се роди нашия син Калоян. 3.500 52 см.Започна естествено, завърши секцио по спешност, но и двамата сме добре и ще разказвам подробно тези дни.

Честито , бъдете здрави и бързо възстановяване....
п.п. това ми бе фаворита за име ако живеех в БГ Simple Smile

# 291
Jessie, честито! Важното е,че сте добре и двамата, бързо възстановяване! Simple Smile
Симбо, да. Това отпред е тезгях за повиване с мивка и повивалник,оставят дрешки и памучни пелени,за да можеш да си го преоблечеш,ако се наложи, като има бодита с къс и дълъг ръкав. Аз моя го съблякох по боди и голи крака и само с чаршаф, иначе ми го донесоха с юрган и дълги дрехи, както ги обличат зимата.

# 292
Аз от вчера съм в болница за наблюдение.Ама май тук повече се напрегнах, тоновете са му добре , но ту имам някакви контракции , ту висок пулс има бебето.Редуват се.
Иначе днес го гледаха , измериха го 3400 , намалели са малко водите , но са му достатъчни за сега.Плацентата е плачевна, но явно някак си го храни все още.

# 293
  • Пловдив
Био гая давах пробиотик в началото, за колики давах Лефакс.

# 294
Честито на мамите. Нека дечицата да са живи и здрави, а на вас бързо възстановяване! ♥

# 295
Здравейте, от доста време не съм писала, но ви следя редовно Blush с термин съм за 13.08, момиченце. Следя се при лекар в АГ Варна, като до момента всичко беше супер. Предпоследният ми преглед беше на 15ти юли и тогава ми каза, че шийката е 2 см и едва ли не всеки момент да очаквам раждане и тогава каза, че няма изобщо никаква причина към момента за секцио. Този понеделник отидох пак, направи ми единствено вагинален преглед, без видеозон и тн и каза, че нямам никаква разлика от предния път, *сигурно* има причина бебето да не може да слезе в таза и сега на 5ти да отида пак да си запиша час за секцио.. Днес бях при следящата ми лекарка, само за тонове, нямах никакви контракции, но я питах за мнение дали не е рано да се говори за секцио толкова рано и беше категорична, че е несериозно за момента да се споменава това като опция, предвид че имам още 2 седмици и ме посъветва направо да сменя израждащият лекар с такъв от окръжна..
Някоя от вас има/имала ли е сходна ситуация и дали според вас наистина е рано, да изчакам ли след термин да видим дали ще се случат по естествен път нещата?
От понеделник гледам да увелича разходките максимално, с някаква надежда това да помогне за разкритие, ако имате някакви други съвети, ще бъда благодарна да споделите 😊

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 18:49 от Sunny2be

# 296
Джеси, честито! Да е жив и здрав Калоян и бързо възстановяване желая!

Съни, за мен също е несериозно 2 седмици преди термин да се каже, че не може да слезе, само защото не е слязло още. Все пак не една и две майки казват, че бебетата са слезли с контракциите. Аз съм в сходна, но малко по-различна ситуация - мен докторката в болницата се опитва да ме убеждава, че първото не е слязло, защото е голямо, а това е по-голямо и значи нямало да може. Но реално все още си има шанс макар да имам само 3 дни до термин. Ако единствената причина да се предлага секцио в случая е, че бебето не е слязло, според мен също това не е твоят доктор.

# 297
Честито, Джеси, да е здрав Калоян и да има късмет във всичко! Heart
Sunnytobe, и за мен е несериозно това отношение. Лекарите масово си обичат секцио и бутат натам. Ако държиш на нормално, покажи го. За позициониране на бебето в таза помага и гимнастическата топка Heart

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 07:00 от Amelin

# 298
Sunny2be, ако ти е първо раждане нормално да не е слязло. А и две седмици преди термин е много време. Успех ти пожелавам!

# 299
Jessie23 честит да ви е малкия юнак! Да расте здрав, силен и щастлив! Бързо възстановяване на теб!

Общи условия

Активация на акаунт