Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 645
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Sunny2be, за мен също е несериозно само тази "предпоставка" за секцио. Все повече ми се затвърждава мнението, че масово на никой не му се занимава с естествено раждане.

# 301
  • София
Jessie23,Честито момченце! Да е здрав ,силен и щастлив Heart

# 302
И на мен искат да ми плануват секцио към 14 август, защото не се е обърнала. Терминът ми е на 23.август. Смятам да обясня в понеделник, че не искам 🙄

# 303
Честито на всички родили мами! Да са ви живи и здрави бебчетата!
При мен за съжаление кърменето не се получи въпреки работата с консултант. Бебето има юздичка, засукваше болезнено още в началото, а аз проимах коластра чак на 3 тия ден. Съответно нямахме избор и давахме АМ. “Слизането” на кърмата беше изключително неприятно - подух се като Памела Андерсън, страшно болезнени гърди, твърди като камък. Никакъв шанс бебе, което така или иначе не успяваше да засуче преди на меките, да се справи. Научиха ме да облекчавам със студени компреси, масаж, ръчно цедене и ел. помпа накрая. Цедя обаче макс. по 10 мл общо от двете гърди… А е такава хамалогия… Бебето след 4 дни на шише, вече реве истерично като го поставя на гърда… 😭

# 304
Момичета, идвам с въпрос: снощи се загледах в корема си и ми направи впечатление, горе-долу от пъпа надолу, малко като триъгълник, кожата е почти бяла, а останалият ми корем си е розово-червен. Преди малко коментирахме с майка ми и видях, че още си е така. Дали някоя иска да ме надъха, че е признак на наближаващо раждане? Joy вече какви ли не щуротии ми се ще да са признаци

Герка, стискам палци да се нагласите скоро. Струва ми се, че има какво да се направи в случая, но в момента не се сещам къде и какво съм виждала по темата.

# 305
  • София
Герка,пробвай според мен със силиконови зърна и бъди упорита . Нямам опит с юздичката,но така ми се струва ,че няма да е болезнено за теб ,а на бебето ще му прилича на биберон .

Аз моя батко  му давах в началото АМ или изцедена кърма само от шише,от което се яде трудно ,за да не се учи да му тече в устата и така бързо отвикна от лесното.

# 306
Кой е този консултант? Аз всичко, което изгледах и прочетох, че и ходих на лекции, никъде не чух, че след 3-4 дни едва ли не и вече всичко е приключило. Давай смело и упорито! Ще се случат нещата! Успех!😇
А за юздичката също има решение.
Честито на всички родили мами! Да са ви живи и здрави бебчетата!
При мен за съжаление кърменето не се получи въпреки работата с консултант. Бебето има юздичка, засукваше болезнено още в началото, а аз проимах коластра чак на 3 тия ден. Съответно нямахме избор и давахме АМ. “Слизането” на кърмата беше изключително неприятно - подух се като Памела Андерсън, страшно болезнени гърди, твърди като камък. Никакъв шанс бебе, което така или иначе не успяваше да засуче преди на меките, да се справи. Научиха ме да облекчавам със студени компреси, масаж, ръчно цедене и ел. помпа накрая. Цедя обаче макс. по 10 мл общо от двете гърди… А е такава хамалогия… Бебето след 4 дни на шише, вече реве истерично като го поставя на гърда… 😭

# 307
  • София
Честито, мамита! Да са ви живи и здрави рожбичките, много щастливи и безгрижни да растат! 😊🥰🩵❤️

Преди малко ми падна част от тапата, но тъй като мнооого скоро е секциото няма да пиша на АГ. Поне мъжът ми смята, че за момента няма смисъл. Нито текат води, нищо.

Утрешният ден си посвещаваме на нас двамата. 🥰

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 00:35 от NadezhdaML

# 308
  • Пловдив
Герка, аз имам по-особено мнение зе кърменето и вече изобщо не ми е фикс идея на дневен ред /както беше преди 4 години/, аз бих наблегнала на компресите и цеденето в тази ситуация, за да не се получи мастит, заради, който първо, че ще те държат повече и второ е адски болезнено /така ме предупредиха първия път в болницата/.
Колкото цедиш - толкова, давай го. Детето ти и на АМ ще порастне ❤️

# 309
Здравейте отново от мен - в началото бях по-активна, но впоследствие ми стана трудно да следя темите и се изгубих, докато не започнах пак да чета редовно през последния месец. Честити рожби на всички, родили до момента, нека бъдат здрави и да имат красиво и безгрижно детство!

Нашето момиче Йоана също се появи на термина си - 01.08; 3090гр, 50см! Все още съм в болницата, 3 през нощта е и ми е страшно топло от всички изкуствени еднократни пелени, гащи и превръзки по мен. Не мога да заспя, та реших да ви разкажа подробно как мина раждането при мен - беше ми полезно и интересно да чета чужди истории, затова се надявам и моят опит да бъде в полза на някого! Blush

На 30.07 все още не усещах кой знае какви контракции - единствено леки болки, наподобяващи менструални. Този ден бях на тонове, записът не отчете контракции. Коремът ми също не изглеждаше кой знае колко спаднал.
31.07 също беше нормален ден. Обяснявах на съпруга ми как “Утре, като се роди бебето…”, а той се смееше как си нагласям нещата. Smile Към 23:00ч за пръв път усетих единични, една идея по-болезнени контракции. Към 01:00ч. контракциите вече си се усещаха отчетливо, но не мога да кажа, че е било болка за умиране, все още не бях сигурна дали раждам. Опитвах се да заспя така или иначе. Към 03:20, след една особено болезнена контракция, се засилих към тоалетната, но напът ми изтекоха водите. Отново - не бях убедена дали са околоплодни води или съм се напишкала. Реших да се поослушам, почнах да събирам посуда в съдомиялната…и ето, още една болезнена контракция и още едно “напишкване”. Направи ми впечатление, че контракциите вече са на равен интервал - около 20 мин. Към 04:30ч. вече бяхме в болницата (“Щерев”). Посрещна ни охраната, който беше изключително съдействащ и приветлив, няма как да не отбележа! Екипът започна да се събира, установи се разкритие 6 см. Докато се усетя, вече бях след клизма и с епидурален катетър. През това време вече беше постигнато почти пълно разкритие. След няколко болезнени напъна момичето вече беше при нас! Simple Smile Мъжът ми присъства на раждането, радвам се, че имах възможността да споделя този прекрасен момент с него. Оттогава и престоят в болницата ми е доста приятен, винаги има към кого да се обърнеш при нужда, но, разбира се, вече ми се иска да сме си вкъщи с малката! Simple Smile

# 310
Gerka99, не се отказвай, ако много искаш да кърмиш! Първите дни е малко кърмата, относно засукване и т.н.  има консултанти, които биха помогнали на практика.
С първото ми дете 14 дни бях с помпа, разболях се от ковид, кърмата намаля, не спирах да цедя и нещата се получиха! Имай вяра и търпение!

Коки Доки, честита Йоана! Да ти е жива и здрава и много радост да ви носи!

# 311
  • София
И аз  подкрепям, че 4 дни на шише са поправими, има време да се научи да суче бебето. Ако наистина имаш желание да кърмиш, потърси пак консултант и не спирай да изцеждаш, за да стимулираш кърмата. А ако не се получи - АМ е най-добрия заместител на майчиното мляко и бебенцата си растат здрави и с АМ.
Вики, не съм забелязала да имам някакво оцветяване на кожата, но напълно те разбирам, че вече ти се ражда и се вторачваш във всичко. Аз също постоянно се ослушвам и правя сравнение с предните 2 раждания, вече го няма онова спокойствие да си чакам. Искам да раждам пък! Grinning
Кики Доки, честита дъщеричка! Да расте здрава, силна и да радва мама и тати! На теб леко възстановяване!
Момичета, всички имена, които сте споделили, много ми харесват. Аз все още имам колебания, бях споменала, че таткото е чужденец и няма да е традиционно българско име. Избрали сме едно, но и някакси чакам да си я видя и да реша дали ще остане това.

# 312
Кики Доки, честита радост! Да е много здрава малката Йоли! Simple Smile

# 313
Кики Доки, честита да ви е Йоана. Да расте здрава и да има безгрижно детство! Heart
Тази нощ се престраших и взех Бебка до мен в леглото (болничното легло, на което вдигнах едната странична преграда…не, че ще се завърти и падне). Резултатът - спахме си цяла нощ, а тя си сука насън. Така съм кърмила в просъница и другите ми деца и за мен това е рецептата за хубав сън за майка и бебе

# 314
Честита ти дъщеричка, Кики Доки! Да расте здрава и много щастлива! Бързо възстановяване на теб!

Общи условия

Активация на акаунт