Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 42 040
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Мами, които сте само на АМ, какви биберони ползвате? Ние сме взели на филипс авент natural response уж да са съвместими с кърменето, но кърмене няма, а храненето става много бавно от тях, детето заспива. Днес става на 20 дни, не можем да го накараме 60 мл да изяде...

А и сменихме АМ - сега е на Аптамил комфорт, което идва по-гйсто от предишното му Аптамил.

Просто се чувствам като най-тъпия родител на света.

Ако не заведа бебето на 20ия ден до педиатърката, какво следва. В Русе е хиляда градуса, ние трябва да го заведем пеша на 10-15 минути от нас.

Досега 3 пъти сме го водили при една неонатоложка на отделни прегледи и е обгрижен и наблюдаван. Какво толковя прави ЛЛ педиатър, ако само ще го изтегли и ще му измери обиколките?  Всичк3 ри ще водите на 20тия ден точно?

Вятърче, не го къпи. Ася каза да не ги къпем първия месец, за да се запази кожата ест хидратирана, и ние не го къпем, това щеше да ни довърши.

Аз затова реших да спра с цеденето и да мине само на АМ, за да имам време да му се радвам, да го нахраня спокойно с АМ, а не баща му го храни, докато аз се цедя. Сега само да ми мине тази тежест и болка в гърдитее се моля и да се отърсвам от спомена за цеденето.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 11:26 от Magrat

# 646
Биберони съм взела на Авент анти колик.

При мен нещата вече са драматични. Осъзнавам какъв грях си слагам на душата с тези думи, но не усещам връзка с бебето. А беше толкова чакано и желано. През целия ден на интервали си плача у дома. Не разбирам как да се успокоя, че все пак да потръгнат нещата с кърменето. Минаха вече 2 седмици, а аз повече от 20 мл не мога да изцедя. Чувствам, че потъвам. Като ме погледне буден целият свят се преобръща, но това са толкова редки моменти при мен. През цялото време съм в дупка и чувствам, че не се справям. Всяка смяна на памперси и къпане е някаква велика истерия. Не знам какво да правя. Чувствам се толкова излъгана в очакванията си.

Взимай се в ръце. Кърменето не е най-важното. Слагай на гърда за малко, после бутай пълно шише с АМ за възрастта му колкото трябва мл. и да пие. Нали затова е измислено АМ. Не от всеки блика кърма в изобилие.
И аз така 3 месеца почти цедях по 30-40мл, взе ми се акъла. Отделно още от родилното бебето ревеше здраво пред нощта. Минават и се забравят тези моменти. Изцеди кърма и остави шише с АМ, излез малко се разходи, до магазина и т.н, на кафе. Нека някоя баба или баща му да го погледа.
Психическото здраве на майката е много важно. И това ще мине, спокойно.

# 647
И аз ползвам natural response, харесвам ги защото млякото не тече на свободен ход като обърнеш шишето. Малкият яде добре с тях, изяжда си много бързо. Може да вземеш по-голям размер, за да е по-лесно. Дъщеря ми ядеше много бавно с всички шишета, заспиваше, 40 мин. я хранех.
Още не съм запазила час за педиатър, чухме се по телефона само, иначе имам записан час за неонаталог в болницата в която родих на 23я ден.

Един “скандален” въпрос имам: Вие давате ли вода?

# 648
Моето категорично мнение е, че всяко живо същество се нуждае от вода. Давах с първото, ще давам и на бебето.

# 649
Опитвам се да давам. Личният лекар каза за жълтеницата в началото да давам дневно по 100 мл !? вода с малко захар, между храненията. Опитах наистина. Само дето между храненията е невъзможно да се събуди, а след като се нахрани стисва чене и отказва каквото и да било да му влезе в устата. Та успявам да давам по 10-15 мл вода на денонощие и то не всеки ден и без въпросната захар, че ме притеснява да не завъдя някоя бактерия във водата. В общи линии моето момче отказва да изпълнява каквито и да било съвети от страничните разбиратели и си действа по собствена програма.

Шишета имам 3 вида:
1) прехваленият Авент, чиито биберони пускат толкова малко, че детето се изнервяше и отхвърляше. След неколкодневен размисъл просто разширих дупките на 2 от бибероните, с чисто научна цел Joy и вече са използваеми. Иначе само заемаха място и се налагаше да прехвърлям млякото в друго шише.
2) едно на Нук, което той много харесва, защото тече на самотек. Подозирам, че биберонът е нещо дефектен, защото не е нормално да се амортизира за 2 седмици. А и малко прелива като се забави с поглъщането.
3) едни шишета на Кангару, които са май любимите на детето. Единствените пластмасови, които ми влязоха в къщата, щото нали, за моето слънце само най-доброто. Е тъй де, ама представите ни за добро явно много се различават. И явно ще купя още от тези. Силно се надявам да не са някакви дето вървят само с помпата, а да си ги има и отделно.

Много ме е яд за парите, които дадох за авента. Детето не ги харесва, на мен ми седят тежки в ръката. И аман вече от това тъпо стерилизиране.

# 650
На Авент natural response пускат много малко, но анти колик са добре.
Захар не бих дала на бебето, това са отживелици..
А относно стерилизирането, не е проблем ако някой път измиете хубаво с бебешко веро и четка и гореща вода. Не живеем в стерилна среда.
Моето бебе ще живее в кучешки косми. 😁😁

Честито на всички родили мами, много ви се радвам! 🥰❤️

# 651
Сега е с биберон с поток от три капки, ще пробваме и с 4 евентуално да видим как е.

Ние не даваме вода, защото това са актуалните препоръки - да се оводнява от водата в АМ или кърмата само.

Педиатърката ни каза по 150 мл вода със захар на ден, което дори не съм си и помислила да правя, но то било само първия месец, после вече не се давало.

Ние сме в един омагьосан кръг в тая държава. Педиатрите дават отживели съвети, ние не ги следваме, и сме непрекъснато стресирани какво как да правим по най-добрия начин...

# 652
Вятър и мъгла, да ти вдъхна кураж - не всички усещат веднага връзка с бебето, дай си време и след месец ще си влюбена в малкото същество. Все пак до сега сте си били само вие на тишина и спокойствие, разполагали сте с време да правите каквото и когато искате и изведнъж някой ви обърква всичко и то по най-шумният начин. Отделно и хормоните са се объркали,има и следродилна депресия. Дишай,ще мине всичко. Не правиш нищо нередно,децата реват, реват когато ги къпеш,когато им се спи - винаги Simple Smile Ще започне да се усмихва и да ти отвръща след месец-два и ще видиш как няма да има нещо,което да обичаш повече. Не е лесно,но няма да смениш това за нищо на света Simple Smile

# 653
Как педиатър ще ти каже да даваш вода със ЗАХАР на новородено в 21 век. Ще се гръмна😑😭😭😭 Моля ви, недейте!!!

Вятърче, има си я тази депресия при немалко жени. Бъди смирена на първо място, дишай дълбоко и не позволявай такива негативни мисли да те завладяват. Само търпение и спокойствие, че това което чувстваш сега ще отмине. Мисли го така. За малко е така. Ще преминеш през него! Хубаво е, че споделяш. Всеки, който се чувства зле трябва да го прави.

# 654
Съжалявам за може би тъпия въпрос, но съм с 8 шишета avent natural response със зелената приставка вътре anti colic. Anti colic биберона ще стане ли на natural response шишето?

Имам и 2ри въпроскъм мамите родили секцио, кога започнахте стимулация на гърдите, рано ли е 1вия ден още в реанимация след операцията или изчакахте? Въоружика съм се ръчна помпа, както и електрическа с режим за стимулация само на momcozy,но кога, колко често и колко дълго....?

На Авент natural response пускат много малко, но анти колик са добре.
Захар не бих дала на бебето, това са отживелици..
А относно стерилизирането, не е проблем ако някой път измиете хубаво с бебешко веро и четка и гореща вода. Не живеем в стерилна среда.
Моето бебе ще живее в кучешки косми. 😁😁

Честито на всички родили мами, много ви се радвам! 🥰❤️

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 13:14 от Veronika_ilieva

# 655
https://www.hippoland.net/canpol-shishe-s-shiroko-garlo-120-ml-a … -sin-35-220?_gl=1*xxf9bc*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIk5G1kM72hwMVNEKRBR091zx1EAAYAyAAEgKk7fD_BwE в момента сме с такова шише и хапва добре. Иначе и аз взех на Авент такова, но голямо и е за 1+ , но ще започнем и с него.
Педиатърката изрично забрани в тези горещини да излизаме с него и да го водим в кабинета. Чакаме домашно посещение утре.
Вода пробвах, не пие количество , но преплакне устенца с една глъдка, особено ако е хапнал повече или хълца.

# 656
Опитвам се да давам. Личният лекар каза за жълтеницата в началото да давам дневно по 100 мл !? вода с малко захар, между храненията. Опитах наистина. Само дето между храненията е невъзможно да се събуди, а след като се нахрани стисва чене и отказва каквото и да било да му влезе в устата. Та успявам да давам по 10-15 мл вода на денонощие и то не всеки ден и без въпросната захар, че ме притеснява да не завъдя някоя бактерия във водата. В общи линии моето момче отказва да изпълнява каквито и да било съвети от страничните разбиратели и си действа по собствена програма.

Шишета имам 3 вида:
1) прехваленият Авент, чиито биберони пускат толкова малко, че детето се изнервяше и отхвърляше. След неколкодневен размисъл просто разширих дупките на 2 от бибероните, с чисто научна цел Joy и вече са използваеми. Иначе само заемаха място и се налагаше да прехвърлям млякото в друго шише.
2) едно на Нук, което той много харесва, защото тече на самотек. Подозирам, че биберонът е нещо дефектен, защото не е нормално да се амортизира за 2 седмици. А и малко прелива като се забави с поглъщането.
3) едни шишета на Кангару, които са май любимите на детето. Единствените пластмасови, които ми влязоха в къщата, щото нали, за моето слънце само най-доброто. Е тъй де, ама представите ни за добро явно много се различават. И явно ще купя още от тези. Силно се надявам да не са някакви дето вървят само с помпата, а да си ги има и отделно.

Много ме е яд за парите, които дадох за авента. Детето не ги харесва, на мен ми седят тежки в ръката. И аман вече от това тъпо стерилизиране.

Вятър и мигла, звучите като човек, който знае какво прави и има достатъчно внимание към детайлите! 👏🏻👏🏻🤗
Повече от това не мога да предложа понеже моето бебече тепърва има да се роди през Октомври и да видя как е.

За връзката с бебето и нуждата от време да се изгради такава онзи ден четох някъде, дори не беше в този форум, изглежда може да е съвсем очаквано и нормално състояние.

Ще се справите! 🍀

О, и бебчето ви страхотен характер показва от сега, със собствено мнение 🤭👏🏻👏🏻👏🏻

# 657
  • Пловдив
Вятър, спри да го мислиш! Вземи си АМ с него светът не свърша.
Ти се успокой, детето усеща твоите "вълни" и често в такива моменти стават още по-неспокойни.
Нахрани ги надвечер примерно, като започнат да спадат температурите. Слагай в количката, забирай таткото под ръка и някъде отивайте да сядате, поръчай си ледена лимонада/фрапе или каквото душа ти сака. И виж как светът става една идея по-приветлив.
Не е нужно да сте като скачени съдове с детето и да се въртиш постоянно около него, това не означава, че нямаш връзка с него.
Как го къпеш, аз до към 3-4 месец на ръка под чешмата за минути го правих и в болницата така го изкъпаха, гениталии миех след всеки памперс, ако сме вкъщи, навън с мокри кърпи и до ден днешен тоалетна хартия не ползва, ваната я изкарах след това, оставях го да се плицика и да речем след 15 минути къпя /само шаваше във ваната и се радваше, зепочваше да плаче обикновено, като го изкарвах от нея/ и плакна, от бол свободно време го водих е на бебешко плуване, към днешна дата ме е яд, че не продължих тогава, а сега тепърва пак ще го записвам на плуване.

Аз съм с шише на Хаберман, тече бавно имало е случаи и 60 минути да яде, не ми е било проблем, ще потърсу снимки, където се вижда как съм го подпряла с одеало и сам си яде, а ез през това време върша нещо из нас. Този път трудно го открих във физически магазин в Пловдив, та дори взех розово, последна бройка.

За олиото за мазане щях да пиша и забравих одеве - имайте предвид, че като продукт е по-подходящо за зимните месеци, защото и то загрява тялото една идея повече от лосион примерно.

Вода давах от ден първи, не се водя по СЗО и специалисти /моите уважение към всички, които следят, но масово повечето са платени/.

Както и друг път съм казвала никога не съм стерилизирала - веро, гъбата, гореща вода и на цедилника. Не съм мила с отделна гъба и бебешки вера и подобни.

# 658
Вятър, спри да го мислиш! Вземи си АМ с него светът не свърша.
Ти се успокой, детето усеща твоите "вълни" и често в такива моменти стават още по-неспокойни.
Нахрани ги надвечер примерно, като започнат да спадат температурите. Слагай в количката, забирай таткото под ръка и някъде отивайте да сядате, поръчай си ледена лимонада/фрапе или каквото душа ти сака. И виж как светът става една идея по-приветлив.
Не е нужно да сте като скачени съдове с детето и да се въртиш постоянно около него, това не означава, че нямаш връзка с него.
Как го къпеш, аз до към 3-4 месец на ръка под чешмата за минути го правих и в болницата така го изкъпаха, гениталии миех след всеки памперс, ако сме вкъщи, навън с мокри кърпи и до ден днешен тоалетна хартия не ползва, ваната я изкарах след това, оставях го да се плицика и да речем след 15 минути къпя /само шаваше във ваната и се радваше, зепочваше да плаче обикновено, като го изкарвах от нея/ и плакна, от бол свободно време го водих е на бебешко плуване, към днешна дата ме е яд, че не продължих тогава, а сега тепърва пак ще го записвам на плуване.

Аз съм с шише на Хаберман, тече бавно имало е случаи и 60 минути да яде, не ми е било проблем, ще потърсу снимки, където се вижда как съм го подпряла с одеало и сам си яде, а ез през това време върша нещо из нас. Този път трудно го открих във физически магазин в Пловдив, та дори взех розово, последна бройка.

За олиото за мазане щях да пиша и забравих одеве - имайте предвид, че като продукт е по-подходящо за зимните месеци, защото и то загрява тялото една идея повече от лосион примерно.

Вода давах от ден първи, не се водя по СЗО и специалисти /моите уважение към всички, които следят, но масово повечето са платени/.

Както и друг път съм казвала никога не съм стерилизирала - веро, гъбата, гореща вода и на цедилника. Не съм мила с отделна гъба и бебешки вера и подобни.

Десислава , Вие сте като манна небесна за мен 👏🏻🤭👏🏻👏🏻 Наистина ли просто миете шишетата с гореща вода и гъба? Най-сетне да попадна на някаква нормалност, че много процедури ми се виждат много усложнени. Хич не ми е ясна тази работа със стерилизирането, очаквах да науча повече като видя как работи самият стерилизатор, но аз не искам да го ползвам, облъчване е. Готова съм да изварявам бутилки, вместо това. Сега ако вие казвате, че може просто да се мият бутилките, много се радвам.

# 659
  • София
Сина ми го къпех всяка вечер във вана със стойка - голяма грешка! Свикна така и направо се съсипвах всяка вечер с тея вани и води. Дъщеря ми до към 3-4 месец на ръка под чешмата, понякога в едно малко легенче, дето ми беше за готвене Grinning Нищо ѝ няма, на годинка вече и двамата стояха съвсем стабилно и ги къпех прави под душа. Сега ни дадоха сгъваема ваничка, която заема много малко място, но ще я ползваме чак към 4ти месец сигурно.
Стерилизирам биберони и лъжички до 6тия месец някъде, но сега не съм взела бебешко веро, само гъбка отделна може да ползвам, ако се налага да мия нещо.

Общи условия

Активация на акаунт