Не съм се включвала от много отдавна, но с новородено знаете как е..
Честито на всички родили майчета и на тези, които още не са всичко да минава леко!!
Не мога за жалост да изчета всичко, надявам се сте добре.
Прехвърлих няколко поста, че е коментирано кърменето. На мен кърмата ми слезе, даже коластрата едва на 3тия,4тия ден. В болницата бебето беше изцяло на Ам. Там стимулирах с една скапана помпа без голям успех. Впоследствие в деня на изписването купихме кутия Ам, Аптамил Цезарбиотик, защото такова бяха давали в болницата. Ползвахме точно два пъти, защото в същия ден си купих и помпата Спектра и кърмата ми слезе. Помпата е брутално скъпа, но си заслужава всеки лев за мен. Никаква болка с нея нямам, вече близо месец нямам разранени зърна, не мажа с нищо. Единственият минус е, че е вързана за контакта, но такова е положението. Относно кърменето нашето бебе го изписаха 3000 кг, в момента е над 3600, а на 25ти чак прави 1 месец. Изцяло на кърма е- изцедена и гърда. От гърда си засуква добре, за шише ползваме Philips Avent natural response с биберон 3ка. Също проблем няма. За момента възприема и биберона и гърдата еднакво добре. На гърда доста често заспива. За съжаление нямам запаси за замразяване, но за момента яде средно между 80-100 мл на ядене и ми стига цеденето. В началото имах и аз притеснения, но лека полека тръгнаха нещата. Пия чай Лактеса български билков по поне 3 пакетчета на ден. Мисля скоро да си купя и таблетки Лактил да тествам, ако някой има опит с тях нека сподели, защото ми се струва, че скоро като се вдигнат милилитрите над 100 нз дали ще успявам да ги набавя.. Общо взето знам, че на гърда е най-добре, но тъй като при нас почнаха колики и така или иначе трябва да давам капки с изцедена кърма действам на някои от яденетата и с шише, иначе ще се побъркам..Не предполагах, че ще е толкова изцеждащо и времеемко всичко. Честно казано максимума, който съм си дала е 6тия месец..