Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 451
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, искам да попитам знаете ли дали поморийската кал е противопоказна при венозни проблеми, разширени вени и т. н.? Понеже някъде четох нещо такова, и не знам дали би имало проблем ако си намажа само кръста например?

# 166
За кръста не е проблем. Даже и за вените не знам защо да е, но ти краката няма да мажеш.

# 167
Някакъв вирус скоро да си карала?
И моите бяха точно такива преди 2 години, доста бавно се нормализираха, без намеса.
Имам предвид лимфоцитите, те са ти над горна граница.

Не, никакъв вирус не съм карала - поне не съм усетила. Нямам никакви симптоми, темп ми е 36.3-5.

# 168
Не им обръщай внимание тогава. Другите неща са ти добре.
Аз моите ги следих 1 година. Оправиха се.
Всъщност не знам дали вирус, може и от бактериална инфекция, аз дълго се борих с цистит. Май тогава бяха и тези лимфоцити.

# 169
Излезе ми и Б12, което вече доста ме притесни. Възможно ли е да е техническа грешка, тъй като не съм го приемала под никаква форма или добавка.
Пия Магнерич само, но той, доколкото знам е със съдържание на Б6 и то не много.

# 170
Три седмици вече ме мъчи сърцебиене (скача до 120-140 при ходене/стълби). Отидох на кардиолог, проблемът не бил от сърцето. Насочи към изследвания на щитовидна жлеза - по-добри резултати не съм имала, бих казала в оптимални нива. Оттук нататък нямам идея някъде да се насоча и да търся проблема... задъхвам се, изморявам се, ужасно е. Някой имал ли е подобен проблем, приемам всякакви насоки. Благодаря! Simple Smile

# 171
lavender_p , и аз бях в подобна ситуация - с висок пулс в покой - 100-120. При движение и изкачване на стълби не съм мерила. Изследванията на щитовидна жлеза бяха ОК. Кардиологът отхвърли проблем със сърцето, но ми изписа бетаблокер в минимална доза, тъй като кръвното пада от него, а аз и без това съм с ниско - 80,90/50,60 ч и по-ниско понякога. И от както го пия съм значително по-добре, пулсът ми се нормализира (около 80). На вас не ви ли изписа бетаблокер?

# 172
Анемия?
ПКК и железен панел.

# 173
Кардиологът ми изписа корлентор (не е точно бета брокер, но сваля пулса). Изписа ми го първоначално за 10 дни, като междувременно ме прати на ендокринолог, тъй като доста се съмняваше в проблем с щитовидната. Започнах да го пия и междувременно пуснах изследванията, които се оказаха без отклонения. Усещам подобрение, но ме притеснява, че съм на 26 години, а не ми се иска да пия бетаблокери цял живот Sad
Ще послушам съвета за анемията, последно преди няколко месеца пусках пкк и хемоглобина беше ок. Ще проверя за този железен панел. Simple Smile

# 174
Излезе ми и Б12, което вече доста ме притесни. Възможно ли е да е техническа грешка, тъй като не съм го приемала под никаква форма или добавка.
Пия Магнерич само, но той, доколкото знам е със съдържание на Б6 и то не много.

Съжалявам, че се получава нещо като спам, но наистина ще се радвам за насоки, докато посетя хематолог другата седмица.

# 175
  • София
При мъжете има ли горещи вълни?  Един познат на 55 само при най-малката мисъл за посещение при някой чиновник на гише, всякаква финансова операция, притеснение, че ще го уличат в нещо (несъществуващо, разбира се) и се облива в пот. Дали е симптом за нещо?

А при мъж на 22 симптом на какво е - от 1 г
изнеднъж започна много да се поти, струйки текат на сгъвките на тялото, нощем леглото е мокро от пот. Ако помещението е с нормална темепература, е покрит с фини капчици пот. Ако е топло - с едри. Ако е горещо- вече отдавна текат реки. И това започна след операция с местна упойка и последвала алергия към пеницилиновия антибиотик.
Накъде да ги насоча?

# 176
  • Бургас
При мъжете има ли горещи вълни?  Един познат на 55 само при най-малката мисъл за посещение при някой чиновник на гише, всякаква финансова операция, притеснение, че ще го уличат в нещо (несъществуващо, разбира се) и се облива в пот. Дали е симптом за нещо?

Явно са нерви.
Онези горещи вълни за които говорите при жените се получават от хормонални смущения.

# 177
  • София
Да не са и при мъжете хормонални? Това е притеснението

# 178
Да не са и при мъжете хормонални?
Да си пуснат изследвания и ще си покаже. При диабет също има нарушена терморегулация. При всички хормонални смущения е така , не само половите хормони. Ако всичко е точно значи са нерви или е възможно и артерии стеснени, повечко тегло.

# 179
Как да спра да си чопля устните? Всеки човек(или поне повечето)си има вреден навик. Е, това е моят. Нокти, кожички не чопля, те ноктите ми са твърди и никога не съм ги гризала, че ме болят зъбите 😂 ама устните..
побърквам се направо. Много мразя да имам кожички по устните, дразни ме. Особено пък ако съм нервна - посягам веднага към джуките. Понякога стават ранички, понякога не.
Скоро си правих микропигментация и мислех, че ще спра да го правя, но не.
Често през деня си слагам балсами или гланцове, вечер маска за устни под формата на балсам или скраб за устни. Не става и не става.
А имам хубави, плътни естествени устни.
За херпес като ми излиза няма да приказвам какво е тогава, имах белези по контура на устните, добре, че с пигментацията се закриха.
Най-често го правя, когато съм нервна. Моя приятел постоянно ми бута ръката, кара ми се ( за добро), ама аз докато не откъсна кожичката не се спирам.

Общи условия

Активация на акаунт