Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 429
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Момичета последния ми цикъл дойде на 13.08. Днес от сутринта имам някакво зацапване, като ходя да пишкам. На какво може да се дължи, много съм изплашена? Дали е възможно да е имплатационно кървене нещо? Или за какъв проблем би могло да е сигнал това? Не ми се е случвало никога и съм супер притеснена (цикъла ми е на 27-28-29 дни)

Овулация?

# 316
Еми четох, че може и това да е. Досега не ми се е случвало и се притесних. Някой получавал ли е кървене при овулация и колко време ще продължи, за да знам да ходя на лекар. Много съм шашш

# 317
Здравейте,
преди седмица пуснах ПКК с вкл. желязо, витамин Д, Б12.
Винаги съм била с ниско желязо, но този път беше 17,42 с референтни стойности 6,60-26.
Феритин не съм пускала този път, но юни месец ми беше на долна граница - 13 от 150.
В ПКК открих и високо Б12 без да съм вземала добавки (освен билкова кръв преди месец и половина, вкл Магнезий пак с Б12 вътре, но не знам дали е възможно да е от тях), та както и да е, направих консултация с хематолог, който каза, че всичко е наред, само феритинът е “малко нисък” и следователно ми изписа Сорбифер Дурулес 320мг.
Пия го вече 3-ти ден, но се притеснявам да не би желязото ми от него да се покачи много при положение, че нямам дефицит?

Прикачвам резултатите.

# 318
Еми четох, че може и това да е. Досега не ми се е случвало и се притесних. Някой получавал ли е кървене при овулация и колко време ще продължи, за да знам да ходя на лекар. Много съм шашш

Аз съм имала на два пъти, но много малко жилки ясна кръв при обилно бяло течение.
Може и някоя киста да се е спукала. Бих отишла на преглед за всеки случай, ако продължи и днес.

# 319
При мен също не е ясна кръв, а по-скоро кафеникаво и не тече, а само при забърсване виждам. Благодаря

# 320
  • до най-прекрасния мъж
Щом е кафяво течение, това е стара кръв. Някъде се е задържала и сега се чисти. Аз не бих се притеснила, ако е само в един цикъл.

# 321
  • В страната на мечтите.
Здравейте, днес сутринта ми взеха кръв за изследване и сега забелязах, че на мястото на убождането имам подутина и лека болка при докосване. Дали трябва да предприема някакви мерки или ще мине от само себе си?

# 322
Най-вероятно са спукали вена. Нищо не се прави, минава след няколко дни, може и да посинее.

# 323
  • В страната на мечтите.
Питам защото е много голяма подутина, която боли, а досега никога не ми се е случвало въпреки че са ми взимали кръв стотици пъти.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 14:16 от bubanka

# 324
не вдигай тежко и не напрягай тази ръка няколко дни, за да не посинее
въздържай се от вит. с, аспирин и подобни, които имат някакво влияние върху кръвосъсирването за твое спокойствие

# 325
Не си натискала достатъчно силно и дълго време вената след взимането на кръв, затова е това балонче. Ще се прибере и ще спре да боли. Сега и да натискаш, това няма да помогне. Друг път да си знаеш - поне 5 минути с умерен натиск. Лепенката не помага. Просто с някои вени се получава така. На мм веднъж се получи балон с размерите на бонбон лукче, защото изобщо не натисна вената. На мен преди 10 дни ми взеха кръв в Рамус и аз не натисках, че нямаше как и стана мехурче колкото грахче.

# 326
Здравейте!
Някой знае ли на какво може да се дължи болка в гръдната кост, но високо горе почти до гърлото, както и отзад на гърба на същото място… отделно отпред болката се мести и отива от двете страни над гърдите, точно там в свивките на ръцете като ги протегнеш напред … максимално в двата края, не знам дали го обясних правилно. Странно такова усещане хем като болка, хем като протрито, хем като някакъв дискомфорт… от 2-3 дни е  това почти постоянно с малки паузи.
Моля помагайте, който има идея!
Безпокойство, напрежение, стрес? Напоследък да сте имали такива усещания ако да това е причината..... При мен поне така става напоследък и имам същите оплаквания като вашите.

Определено имам безпокойства… какви са вашите оплаквания и от какво минават?
Ужасно неприятно е това и сякаш от нищо не се влияе.

# 327
  • В страната на мечтите.
Те ме държаха само около минута с памука и после ми сложиха лепенка и ме изпратиха да си ходя, че на едно момиче му стана лошо от взимането на кръв и трябваше да се погрижат за нея, явно там е била грешката, ще знам за другия път. Благодаря Ви момичета Flowers Hibiscus

# 328
  • Sofia
Питам защото е много голяма подутина, която боли, а досега никога не ми се е случвало въпреки че са ми взимали кръв стотици пъти.
Може да се намаже с риванол.

# 329
Някакъв гел за разширени вени ако ти се намира, мажи с него подутината. Също, внимавай ако имаш навик да си носиш чантата на сгъвката на лакътя да не е на тази ръка, много от нас го забравят това а то също прави целя. Виждала съм още на излизане от лабораторията чантата вече да е там, дръжките баш върху лепенката...

Общи условия

Активация на акаунт