Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 448
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Преди да направя изследване на инсулин трябва ли няколко дни да приемам 150 гр въглехидрати?
Изтеглих едно приложение за да видя горе долу колко приемам и се оказа, че много рядко надвишавам 80-90 гр. Предимно от плодове и зеленчуци, черен шоколад 85% по 10 гр на ден. Ориз, картофи, бобови, брашно, захар от години не ям.

# 301
Благодаря, Азара!

# 302
Преди да направя изследване на инсулин трябва ли няколко дни да приемам 150 гр въглехидрати?
Изтеглих едно приложение за да видя горе долу колко приемам и се оказа, че много рядко надвишавам 80-90 гр. Предимно от плодове и зеленчуци, черен шоколад 85% по 10 гр на ден. Ориз, картофи, бобови, брашно, захар от години не ям.

Ако е ОГТТ, да, трябва.
Ако е само на гладно, не.

# 303
Здравейте,моля ,помагайте.От 2 дни имам болка в областта на скулата и слепоочието.забелявам ,че ако съм масажирала около скулата се започва..болката е пулсираща.На какво може да се дължи?

# 304
пулсираща звучи като от зъб

# 305
Странното е ,че ням болка в зъб

# 306
Иди първо на зъболекар за снимка, ако там всичко е ок - на невролог.

# 307
За съжаление съм бременна и не мога да направя снимка.Как да действам?

# 308
Здравейте виждам ,че темата е коментирана заради децата ,но сега искам да попитам някой който като възрастен е карал отит с какво ви лекуваха изписаха ми Сефпотек 200 уж беше почнало да се тава по добре ,но днес ухото пак ми е заглъхнало даже достта повече от първия път

# 309
Дъвчи дъвка за заглъхналото ухо.
Сефпотек е подходящ за УНГ инфекции.

# 310
Здравейте!
Някой знае ли на какво може да се дължи болка в гръдната кост, но високо горе почти до гърлото, както и отзад на гърба на същото място… отделно отпред болката се мести и отива от двете страни над гърдите, точно там в свивките на ръцете като ги протегнеш напред … максимално в двата края, не знам дали го обясних правилно. Странно такова усещане хем като болка, хем като протрито, хем като някакъв дискомфорт… от 2-3 дни е  това почти постоянно с малки паузи.
Моля помагайте, който има идея!

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 01:00 от Rusi_be

# 311
Болка по външната част на бедрата като от мускулна треска, но без физическо натоварване на какво може да се дължи? Забелязва се след продължително седене.

# 312
Болка по външната част на бедрата като от мускулна треска, но без физическо натоварване на какво може да се дължи? Забелязва се след продължително седене.
На продължителното седене.

# 313
Здравейте!
Някой знае ли на какво може да се дължи болка в гръдната кост, но високо горе почти до гърлото, както и отзад на гърба на същото място… отделно отпред болката се мести и отива от двете страни над гърдите, точно там в свивките на ръцете като ги протегнеш напред … максимално в двата края, не знам дали го обясних правилно. Странно такова усещане хем като болка, хем като протрито, хем като някакъв дискомфорт… от 2-3 дни е  това почти постоянно с малки паузи.
Моля помагайте, който има идея!
Безпокойство, напрежение, стрес? Напоследък да сте имали такива усещания ако да това е причината..... При мен поне така става напоследък и имам същите оплаквания като вашите.

# 314
Момичета последния ми цикъл дойде на 13.08. Днес от сутринта имам някакво зацапване, като ходя да пишкам. На какво може да се дължи, много съм изплашена? Дали е възможно да е имплатационно кървене нещо? Или за какъв проблем би могло да е сигнал това? Не ми се е случвало никога и съм супер притеснена (цикъла ми е на 27-28-29 дни)

Общи условия

Активация на акаунт