Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 407
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, момичета.-пиша по повод 15 г. Ми дъщеря-преди 2 дена случайно видях,,че от вътрешната страна на краката има огромно кафяво петно с червени ръбове, може би около 10 см дълго и толкова  широко- веднага запазих час за кожен и лекаря каза,,че това е гъбична инфекция, в следствие търкането на краката.Изписа бетазон трио  за мазане и кандизол 150 мг и сега, като поразчетох за  лекарството и възможните нежелани ефекти се чудя дали да започва да го пие-схемата е на 1-ви, 4ти и 7-ми ден по едно хапче.Дали няма да се оправи само с кремчето, без да приема това лекарство през устата.?!И наистина петното на крака и е огромно и мислех, че е някаква екзема,но докторката бе категорична, че са гъбички.Какво ви е мнението за това лекарство/Кандизол/и да се дава на подрастващ?

# 421
  • Бургас
Здравейте. Изследването мина, признавам, че ме беше страх от поставянето на контраст.
Но в такава въртележка се озовах, че се чудя как да се измъкна...
Случаят е следният- няколко дена седях на течение на терасата ни, беше ми добре, но ми се схвана врата много жестоко, така, че не можех да се обърна. Не взех никакви мерки, нито с мазила, нито с хапчета и след няколко дни освен болките и схващането във врата ме заболя и главата, с аура. Стреснах се и отидох на невролог в Токуда. Правиха ми ЕЕГ- няма проблеми. Правиха ми рентген- изгладена шийна лордоза. Правиха ми доплер- стеснена дясна вертебрална артерия. Неврологът ме изпрати на ЯМР с контраст, но незнайно защо не ми сложиха контраст. Всичко наред с мозъка, заключението беше артерията да се проследи със сонография. Направих и сонография  и ангеолога каза, че има стеснения, но кръвотока не е намален. Отивам пак при невролога. Според него проблемът ми е в изправената шия, а стеснената артерия е случайна находка и няма общо с главоболието и схванатия врат. Вече нямам главоболие, нито ме боли врата. Предложи ми, ако искам да направя КТ с контраст, което беше в понеделник. Заключението пък сега е да се направи отново  ЯМР с контраст. Отивам пак при невролога и той ми казва да спра с изследванията и след месец да отида да ми направи отново  доплер да сравни стойностите на стеснението. Според нея се касае за хипопластична артерия, предполага вродено и се срещало при млади хора като случайна находка, без симптоматика. На 27 години съм, 180 см и 60 кг и винаги съм ходила прегърбена, защото стърчах над приятелите ми. Имам много бяла и тънка кожа, вените са ми тънки, едва ми вземат кръв, даже и припадам понякога. Ръцете и краката винаги са ми ледени. По цял ден съм на компютър, не се движа, понякога правя каланетика. Забравих- неврологът ми изписа  Дивертаза.
Чудя се дали да отида някъде за второ мнение и къде да бъде? Дали има вариант само да  покажа дисковете, без да ме преглеждат, че ми писна.
Може ли да препоръчате при кой да отида за второ мнение?

А вас всъщност какво ви притеснява - лодозата или стеснената артерия.
Аз също имам изгладена лордоза и работя на компютър. То май повечето седящи на бюро я имат. Гледам да се раздвижвам, защото ми се схваща врата и от там ме боли главата, имам и замайване и шум в ушите.
За стеснената артерия може да поискате второ мнение от ангиолог. Ако и той ви каже, че няма място за притеснение си живейте живота. За студените крайници може да има друго обяснение, например анемия.
От няколкодневно главоболие в какъв филм сте се вкарали. Какво да кажат хората с мигрена.

# 422
Е, то, като ти се схване вратата стабилно, винаги те заболява и главата. Нищо страшно и необичайно.

Аз имах такива "кризи" с врата си в миналото. С тази разлика, че при мен се схващаше и целият трапец. Държало ме е и по 3 седмици.
В последствие започнах да живея по-здравословно и тези проблеми изчезнаха.

# 423
Бях питала тук за проблем, който ми се случи около овулацията - имах леко зацапване, а вечерта и съсирек видях след изпишкване. Ходих на преглед, където ми казаха, че всичко е нормално и няма повод за притеснение. Бях обещала да пиша и тук, за да не изпадат и други хора като мен в паника. Но все пак разбира се, преглед е задължителен. Просто дори да ви се случи еднократно не се панирайте като мен и не четете из интернет, защото там излизат всякакви страхотии, които си бях помислила и аз, че може да имам.

# 424
Здравейте! Кръвна захар на гладно с проба взета от пръста - резултат 5,4. Добре ли е?

# 425
Може да  е и по-добре.Под 5 например.Спазени ли са изискванията преди изследване?

# 426
Може да е и по-добре.Под 5 например.Спазени ли са изискванията преди изследване?
Да, спазена е гладна пауза 12 часа.

# 427
Имам схващане и тежест в краката, като лека мускулна треска. Започна в левия прасец преди 3 седмици в 1 точка, но премина и в двата крака. Според вас какво може да е? И на какъв лекар трябва да отида?

# 428
Съдов хирург и то не отлагай.

# 429
Съдов хирург и то не отлагай.

Ангиолог може ли да види, ако има нещо?
Чудя се дали може да е от плоскостъпието ми и шипове във врата. Или липса на магнезий.

# 430
Ми всичко това може да е, но ние няма как да познаем. Лекар трябва да види. Да, може и ангиолог. Все от някъде се тръгва. Може и първо невролог щом има предпоставки.

# 431
Ако е въпрос на магнезий бързо ще разбереш - вземи си добавка и я почвай... Няма да ти навреди, дори и да не ти реши конкретно този проблем.

# 432
Здравейте, желая здраве на всички !
Къде най-добрият апарат ямр в София ?

# 433
  • София

Едни от най-добрите, като апаратура и специалисти за разчитане са Спектър, при парк хотел Москва. Правили сме там ЯМР, скенер и мамография.
https://spectarbg.com/

# 434

Едни от най-добрите, като апаратура и специалисти за разчитане са Спектър, при парк хотел Москва. Правили сме там ЯМР, скенер и мамография.
https://spectarbg.com/
Освен това там има и отворен ЯМР, за тези, които са с клаустрофобия.

Общи условия

Активация на акаунт