Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 404
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
На път съм в момента. Стана ми много лошо от завоите. Забравих си хапчетата, както винаги, а пътя ще е дълъг. Какво да правя, водата не помага, имам само много твърда дъвка.
Може би някоя точка да натисна, ама коя?

# 406
Урбазон без да ти има нещо не е ли малко драстично... Няма ли начин да се провери за алергия предварително, вместо да бият Урбазон "за всеки случай"? Той самият не е най-безобидното нещо по принцип.
Не зная, съвсем неподготвена ме хванаха първия път, дойде една сестра и каза, че ще ми сложи инжекцията. Аз почнах да протестирам и намерих лекуващия лекар, който ме успокои, че даже самият той бил на кортизони от една седмица заради алергична реакция и се съгласих. А после вече приех, че е нормално. Говоря за болница, а не като назначено външно изследване.

# 407
И каква е вредата от еднократно приложение на кортикостероид?

# 408
На път съм в момента. Стана ми много лошо от завоите. Забравих си хапчетата, както винаги, а пътя ще е дълъг. Какво да правя, водата не помага, имам само много твърда дъвка.
Може би някоя точка да натисна, ама коя?
Намачквай мекото на ушите, даже и повече сила да вкараш не е проблем, после областта между палците и показалците на ръцете ги масажирай. Ако имаш лимон или можеш да вземеш нещо с лимон , да го миришеш, сок от лимон директно ще ти помогне. По принцип на мен догади ли ми се освен да слизам замалко от колата и понякога да повърна, друго не ми помага. Не си гледай телефон/таблет/книга, гледай само напред. Не се наливай прекалено много с вода. На мен дъвките ми влияят по-скоро зле отколкото да ми оправят гаденето.
Свивай ръцете в юмруци ритмично. Ако можеш да излезеш отвън за минутки, може да се надигнеш на пръсти и рязко да се свалиш на ходилата. Тоест като тръсове. Така раздвижваш кръвта и ще ти се понормализира кръвното ( при мен пада по време на път).

# 409
Преди седация за вадене на зъб може ли да се вземе валидол? Примерно 1- 2 часА по- рано.

# 410
Преди седация за вадене на зъб може ли да се вземе валидол? Примерно 1- 2 часА по- рано.
.     Аз имам извадени 5 зъба и всеки път преди и след съм взимала валидол и не съм имала проблем (консултирала съм се с лекар за всеки случай,той каза,че няма абсолютно никакъв проблем)

# 411
Скоро се питаше за същото.
Може валидол, не пречи на упойката.

# 412
Има ли някакъв лимит на направленията които може да взимаме за година и за определен специолист?

# 413
Няма личен лимит.

# 414
  • София
Може ли да ми препоръчате някакъв спрей за нос или нещо друго, което да размекне твърди корички, които се образуват дълбоко в носа и са трудни за почистване. Няма хрема, само затруднено дишане, основно вечер и нощем. Става дума за много възрастен човек, който категорично отказва да ходи на лекар. Пробвахме със спрей с морска вода и Олинт, не помогнаха.

# 415
Може ли да ми препоръчате някакъв спрей за нос или нещо друго, което да размекне твърди корички, които се образуват дълбоко в носа и са трудни за почистване. Няма хрема, само затруднено дишане, основно вечер и нощем. Става дума за много възрастен човек, който категорично отказва да ходи на лекар. Пробвахме със спрей с морска вода и Олинт, не помогнаха.
На мен този спрей ми е отпушвал до не знам къде.. ползвах го като бях със запушен нос от синузит. По принцип мразя спрейове и капки за нос, но този ми допадна.

# 416
# 417
Муконазал плюс.

# 418
Аз бих препоръчала Низита маз.

# 419
Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 19:41 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт