Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 375
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Някой знае ли какви са тези образувания, болезнени са.

На снимката не се вижда добре. В джобовете на сливиците ли са? Твърди ли са? От колко време сте така? Имате ли симптоми на грип или подобни? Ако не се чувствате като болна от вирус може да са камъни в сливиците (вижте в Гугъл) или гъбични инфекции. Аз съм имала от второто, много трудно се справих. Това са само някои възможни варианти, може и да е съвсем друго разбира се.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 19:34 от bubanka

# 391

На снимката не се вижда добре. В джобовете на сливиците ли са? Твърди ли са? От колко време сте така? Имате ли симптоми на грип или подобни? Ако не се чувствате като болна от вирус може да са камъни в сливиците (вижте в Гугъл) или гъбични инфекции. Аз съм имала от второто, много трудно се справих. Това са само някои възможни варианти, може и да е съвсем друго разбира се.

Как приборихте  кандидозата

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 19:33 от bubanka

# 392
Това е езика, сливиците са извадени. От два дни съм така, чак във вторник имам час за преглед. Нямам оплаквания, само болка при приглъщане.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 14:39 от dd420

# 393
  • Бургас
Как приборихте  кандидозата

С хомеопатия. Сред като обиколих сумати УНГ и никой не ми постави правилната диагноза отидох на класически хомеопат. След два курса с лекарството гъбичките изчезнаха.

# 394
Здравейте!
В понеделник ще ми правят КТ на кръвоносните съдове на врата и главата с контраст и от снощи започнах Ксизал заради контраста. Никой не ми е казал, но четох някъде. 3 дена достатъчни ли са според вас?
И други въпроси:
 Какво се усеща като се вкарва контраста и за колко време се вкарва? Едва след това ли се прави скенера ? После мога ли да отида на работа или ще има някакви странични действия? И за колко време се изчиства организма от контраста?
Благодаря на отговорилите ми!

Благодаря за отговорите!
Притеснявам се, даже на ръцете ми се появиха едни ситни пъпчици, прочетох, че е дисхидроза. Дали може да е противопоказен контрастът в този случай? Въпреки, че 2 вечери пия противоалергично, ме сърбят.
Прочетох, че 2 часа преди скенера не се приема храна и кафе, а вода дали може?
Този абокат предполагам, че на ръката ще бъде.

# 395
  • вкъщи
Нищо подобно за скенера и контраста. Правени са ми два скенера с контраст и поне шест ямр с контраст. Поставя се чрез абокат по някое време на изследването. Усещане няма,може би съвсем леко затопляне на тялото. Не боли,не сърби и нищо. После просто се пие много вода за да се изхвърли. Не е необходимо да не пиете кафе или да приемате някакви медикаменти.

# 396
Можете ли да ми препоръчате добър дерматолог за махане на кокоши трън на стъпалата?

# 397
Можете ли да ми препоръчате добър дерматолог за махане на кокоши трън на стъпалата?
https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=745550
Др Иван Пеев , койтто пише тук. Хвалят го.

# 398
Момичета, то няколко дни имам сърбеж между пръстите на краката и по стъпалото на десния крак, в намалото мислех, че нещо ме е ухапало и съм чесала и после съм пипала и другия крак, но нищо не е отишло там. Има и напукване, изсушаване и като ранички. Дали са гъбички? Чак в сряда мога да ида на лекар и поне да знам с какво да го мажа, ме сърбежа е непоносим на моменти.

# 399
В три от последните ми изследвания с контраст с КТ,  малко преди вкарването му във вената, ми слагаха урбазон срещу алергия. Никой не ме беше предупреждавал никога да приемам противоалергично. И наистина много вода се пие след процедурата, за да се изхвърли максимално бързо от тялото контрастното вещество.

# 400
Урбазон без да ти има нещо не е ли малко драстично... Няма ли начин да се провери за алергия предварително, вместо да бият Урбазон "за всеки случай"? Той самият не е най-безобидното нещо по принцип.

# 401
Дали са гъбички? ... с какво да го мажа, ме сърбежа е непоносим на моменти.
Да,гъбички са щом сърби. Хванали сте от някой басейн сигурно/ плаж/ море/ лятото.... топло ...влажно.  Вземете си "Ламизил" действа много бързо и безотказно, ако много сърби и не се трае мажете през два-три часа първия ден и после само по веднъж на ден в разстояние на една седмица и после почивайте, изпитано е, действа.

# 402
Дали са гъбички? ... с какво да го мажа, ме сърбежа е непоносим на моменти.
Да,гъбички са щом сърби. Хванали сте от някой басейн сигурно/ плаж/ море/ лятото.... топло ...влажно.  Вземете си "Ламизил" действа много бързо и безотказно, ако много сърби и не се трае мажете през два-три часа първия ден и после само по веднъж на ден в разстояние на една седмица и после почивайте, изпитано е, действа.
Много благодаря, ще го пробвам.

# 403
Скрит текст:

Не знам точно за кое питаш, а и снимката е неясна.
Мисля, че едното от оградените неща представлява нормалите за повърхността на езика lingual tonsils - може да разгледаш снимки в Интернет и да попрочетеш за тях. Те също подлежат на възпаления, може случаят ти да е именно такъв.
За втората оградена находка - не знам, защото не мога да преценя от снимката. Може би пак се касае за въпросните lingual tonsils. Струва ми се, че на фотоса виждам и гной.
Посети УНГ и сподели после какво се е оказало. Simple Smile

# 404
На път съм в момента. Стана ми много лошо от завоите. Забравих си хапчетата, както винаги, а пътя ще е дълъг. Какво да правя, водата не помага, имам само много твърда дъвка.
Може би някоя точка да натисна, ама коя?

Общи условия

Активация на акаунт