Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 459
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Да се успокоявам ли или да търся 2ро мнение?
Нямате повод за притеснение, според мен. След 6 месеца, ако има промяна, тогава можете да потърсите и второ мнение.

Който не е намерил своята форма магнезий, защото и аз както писах, висях в тоалетната по 5 пъти на ден от единия вид и докато се сетя, че е от него, се чудех какво ми се случва, да ползва магнезиево олио.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010009580
Въпреки че смятам, че за всеки ще се намери подходяща форма на магнезий за орален прием.

# 481
По повод шиите. Моята сага трае от юни при едно миене на зъби. Четката ми се докосна до сливицата и езика и почувствах нещо различно. После започнах да усещам надолу по езика от едната страна като леко дразнене. Отидох на унг след месец да ме види, човека ме гледа с огледало, каза, че ми няма нищо. След прегледа детето ми се разболя и се притесних много, и като започна да ме стяга гърлото от тази страна. Съответно не спрях да преглъщам, да го усещам постоянно като бучка.
Пак ходих на унг (друг), каза; че не се вижда нищо с обикновен преглед.
По време на почивката ни го усещах ужасно и започнах даже да кашлям (суха кашлица), повдигаше ми се на моменти дори. Прибрах се и спря да ми се повдига, кашлицата продължи и се появи едно усещане на пълнота като се завъртя на едната страна в гърлото и към врата усещам.
Айде пак на унг, той пак ме гледа, прати ме на ехограф, за да ми е по-спокойно. От ехографа нищо притеснително не се установи, щитовидната топ (също и изследванията). Като легна на една страна, сякаш почва да ме притиска, много странно усещане. Като заспя не усещам, но се будя по 10 пъти, много съм тревожна. Миналата седмица ядох сладоледи и коктейли, и сега ме заболя много надолу по езика. Естествено, тъкмо се връщам от преглед - някакви неща за смучане изписа. Каза ми, че не вижда смисъл от ямр, ако е имало нещо е щял да види, както и образната на ехографа. Не ми назначи; но след като можем да си самоназначим, значи ще отида. На лекаря му имам доверие, млад, разбира си от работата.
До тук добре, но звънях в Спектър по ваши препоръки за ямр. Имат скорошни часове, но зоната, която искам да изследвам не е подходяща за отворен резонанс, а аз съм с клаустрофобия. И тук ми идва питането, как се изследват хора с клаустрофобия ?

# 482
Lana, според мен е на психическа основа и след като всички лекари не те успокояват, по-скоро ми звучи като хипохондрия. Аз съм със сериозна клаустрофобия, но ЯМР на зоната от врата до кръста траеше около 12 минути. По-неприятен ми беше шума, реално не е толкова малко пространството, дори за хора с фобия. Стисках очите и си представях, че е някаква музика, бързо мина.

# 483
И за мен това е на психична основа. Т.нар. психосоматична болка. При толкова лекари и изследвания, ако имаше нещо, щеше да изскочи досега.

# 484
И аз така си мисля, но откакто го имам като усещане не съм добре. Нито спя, нито се храня - станала съм 48 кг., скоро ходих на спешен мамолог, човека ми вика - не се ли виждате, че сте кожа и кости 😀
Но ще дам 400 лв, да се успокоя най-после, защото не съм продуктивна нито в работата си, нито в семейството съм полезна и ми личи ужасно.

# 485
Lana Gatto, съвсем възможно е да е на психическа основа това усещане, в следствие на стрес например. Имате ли киселини/ГЕРБ? Понякога тази "бучка" в гърлото е в следствие на рефлукс - споменахте, че след консумация на сладко и алкохол се е влошило усещането. Рефлуксът може също да се влоши от стрес и голямо количество тежка храна.

# 486
И тук ми идва питането, как се изследват хора с клаустрофобия ?
Значи... не ме питай как издържах 45 минути в ЯМР-то на Св.Анна! Седнах на "леглото" и още преди да легна и да ме наврат в "пералнята", си затворих очите. А го бях видяла около и над мен това нещо, щях да изскоча като тапа. През цялото време си повтарях като мантра: ти си на Витоша, на широка поляна с цветя и на простор. Ключовата дума сякаш беше "простор". Не знам, но някак си успях и издържах преди да ме превземе мисълта, че съм вътре и да полудея от това.

За гърлото... Минах по този път. Три пъти гърлен секрет - чист, 10 пъти за 4 години прегледи при различни УНГ. Заключението е: нищо ви няма. Но аз "имам нещо" от лявата страна в гърлото и то ме измъчва понякога малко, понякога много, понякога изчезва напълно. Кога, как и защо изчезва и после без нищо пак се появява, нямам обяснение. Вече свикнах...
Преживях и две гастроскопии (едната без упойка) по този повод. Нищо ми няма. 2-ма лекари предположиха рефлукс, но и от това не е.

# 487
За гастро не ми е споменал моят унг. Защото усещането е по-горе, не към хранопровода, с около щитовидната. Рефлукс нямам (киселини ако се има предвид), а ме заболя от студеното - лед и сладоледи.
Не знам и аз как ще го издържа тоя ямр, личната хубаво ми изписа деанексит, чудя се дали действа веднага това хапче, по принцип няма да ги пия, ама ако ще ми помогне да не пукна ще се прежаля. Те пък нямат ли някакви успокоителни или упойки за кукумицини като мен …

# 488
Имат - един паник бутон с копче ти мушкат в ръката. Ако тръгнеш да изперкваш, да го натиснеш да те измъкнат от там. На мен ми гледаха гръбнака, та затова престоях толкова дълго вътре.
Главата ми гледаха на скенер, там минава бързо и не е толкова страшно. УНГ ме прати на скенер по повод това в гърлото.

# 489
С магнезия е различно при всеки, а и наистина има разлика между различните съединения как се понасят. Аз съм от гората дето редовно вечер вземам една стабилна доза чист цитрат и си лягам и забравям че съм ги взела, а други има да ходят на прибежки до ВЦто доста пъти след такова нещо...
Приятел имаше такива оплаквания от прахчета с цитрат. Ами, явно не е и само от цитрата защото мина на капсули и вече е доволен. В прахчетата има още 101 неща, а дори някои от подсладителите могат да "разбъркат" работите при някого.
На Допелхерц точно не бих вземала. Повечето са им магнезиев оксид - таблетките и разтворимите които съм виждала. Имат някакви течни които са с цитрат, но там като прочета 3-4 различни подсладителя изброени и ми минават всички видове мераци да го пипна това.
Хелираните форми наистина са по-удачни при такова положение, недостатък е че не са толкова бюджетни обаче.

# 490
Аз с моя магнезий се открихме, по-скоро то ме намери.. Прибавих и соли-1 калций и съм бомба точно това ми трябваше, даже слабея по-бързо, дебелото черво ми се изпразва на макс , без диария.
Преди ми беше зле от магнезийй.

# 491
Скенера като че ли облъчва повече, затова ямр предпочитам. Ще го мъдря до утре и трябва да решавам, че съвсем си съсипах нервите.

# 492
Скенера като че ли облъчва повече, затова ямр предпочитам. Ще го мъдря до утре и трябва да решавам, че съвсем си съсипах нервите.
Съвет от мен - Просто попитайте като си записвате час за ЯМР, можете ли да приемете Деанксита преди изследването. Той при всяко положение ще ви успокои. Също можете да помолите, ако имат слушалки да ви дадат. Успех!

# 493
Благодаря на всички за отговорите и подкрепата. Желая здраве на всички !

# 494
  • Бургас
И за мен това е на психична основа. Т.нар. психосоматична болка. При толкова лекари и изследвания, ако имаше нещо, щеше да изскочи досега.

Това с психическата основа е любима диагноза на нашите лекари. Аз навремето имах и аз едни странни усещания в гърлото и сливиците, дето ме мъчиха с месеци. Много лекари ме убеждаваха, че съм си съвсем наред. Накрая се оказа кандидоза. В редките случаи, когато се виждаше нещо с просто око, лекарите твърдяха, че било остатъци от храна Grinning Лекувах я с хомеопатия, тъй като с нормална медицина не успях.

Относно ЯМР за хора с клаустрофобия. На моя мъж му се наложи да си прави ЯМР и се оказа, че има такава и от тясното пространство и високия шум много мърда и не се получи. На средващия ден му направиха изследването с лека упойка. Приспаха го за 10 мин. Това става в Турция. Не зная тук дали се прилага.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 20:20 от Irene Adler

Общи условия

Активация на акаунт