Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 339
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Здравейте,направих си изследване за щетовидната жлеза, имам високи стойности, имам нужда от мнение.TSH 7.89 при стойности 0.280-4.940

Задължително на ендокринорог. Антителата са много високи, което в повечето случаи е признак на Хашимото.

# 571
  • пустинята Гоби
Здравейте! Дали някой има представа, какво може да е това по-светло петно на ръката на дъщеря ми. Появило се е като бяхме на море преди десетина дена! Не е имало видимо пъпчица преди това! Уж я мазах обилно. Благодаря ви!
Скрит текст:
Моето дете има подобно светло петно на крачето, което след море се забелязва повече. По рождение му е. Възможно е при вас да е нещо подобно или пък е по-добре намазано петънце, което не е почерняло.

# 572
Тя за първи път хваща тен и не съм забелязвала преди да е имала такова петно. Помислих, че може да е лишей или, че не е била намазана равномерно със слънцезащита. Утре ще я водим на дерматолог да видим, какво ще каже. Благодаря много!

Здравейте! Дали някой има представа, какво може да е това по-светло петно на ръката на дъщеря ми. Появило се е като бяхме на море преди десетина дена! Не е имало видимо пъпчица преди това! Уж я мазах обилно. Благодаря ви!
Скрит текст:
Моето дете има подобно светло петно на крачето, което след море се забелязва повече. По рождение му е. Възможно е при вас да е нещо подобно или пък е по-добре намазано петънце, което не е почерняло.

# 573
Всеки човек има такива петна. Ако може да споделите после какво е казал дерматолога макар, че мисля , че не е нещо тревожно.

# 574
  • Бургас
Една година след лятната ни почивка на плажа сина ми целия беше станал на светли и тъмни петна по гърба. Оказа се, че там където съм го мазала по дебело е по светъл, на другити места по-тъмен. Като зебра беше Grinning

# 575
  • пустинята Гоби
На колко е детето? Моят син е на 8 години, а това петънце на крачето, за което говоря го видях преди 3-4 години. Преди или не съм го забелязала или го е нямало. Петънцето  е по-светло и след море личи много ясно, иначе не толкова. По принцип детето ми е със светла кожа склонна към алергии и зачервявания, ако това има значение.

# 576
На 3 годинки е. По принцип кожата й е по-сухичка и също е склонна към алергия. Беше със съмнения за атопичен дерматит на годинка, който уж израстна. Избягвам да я излагам на слънце, ако не е намазана, но сега трудно се удържаше да е извън водата,  и както се вижда на снимката е хванала някакъв тен. Най-вероятно не е нещо кой знае какво, но аз съм си паника, затова и попитах.

# 577
На моето дете му се появи депигментирано петно на крака преди години. С неправилна и странна форма е. Лекарите казаха, че няма проблем, не е витилиго или друго.

# 578
  • пустинята Гоби
И аз съм се притеснявала за витилиго, но то доколкото знам не се лекува, та каквото такова. Няма други петна, алергии виж има доста и продължават да се отключват, но за сега са под контрол.

# 579
Да дам обратна връзка, ако на някой ще е полезно, за петънцето на ръката на дъщеря ми. Днес ходихме на дерматолог. Каза, че е бял лишей, както и предполагах. Витилиго със сигурност не е, изглеждало по различен начин. Лишеите били доста често срещани при деца. Каза, че в следствие на атопичния дерматит, който е имала като бебенце, кожата й е доста суха и затова била по-склонна към това. Ако не се третирал, щял да се появява на повече места. Каза, че кожата трябва да се хидратира ежедневно и ще изчезне. Не изписа противогъбични или кортикостероиди. Това, което даде е Линола Фет масло за вана (ако не се къпе във вана, можело да се разрежда във вода и да се къпе с него като душ гел) и А-Derma Exomega Allergo Емолиентен балсам, с който да я мажа всеки ден. Каза да не се къпе ежедневно, защото кожата се дехидратирала повече.

# 580
Някой може ли да ми каже къде в Пловдив се прави изследване с бариева каша?

# 581
Каква е вероятността след един положителен резултат от изследване на фецес за салмонела (и много съмнителен за нас, защото никой от нас не е имал нито едно от типичните за салмонелозни заболявания симптоми, както и ПКК е супер идеална, та още от началото го отдадохме на възможност лабораторният резултат да не е обективен), вторият, пуснат в деня на положителния резултат, да е фалшиво отрицателен? От РЗИ една инспекторка ми развива теория, че било възможно, имало значение от коя точно "част" е взета пробата, та затова вторият можело да е фалшиво отрицателен. Ако е така по принцип, то това изследване изглежда, че е чисто тото. Утре ще ходя в РЗИ и в още две лаборатории да пускам проби, но просто се чудех как така се получава и защо...

# 582
По принцип от лаборатория са ми казвали, че за проба от фецес (без значение за какво точно се изследва) трябва да се вземе от поне три различни места материал. Точно, защото концентрацията е различна, да не се получи фалшиво отрицателен резултат.

# 583
Така е, фецес се взима от различни места от изпражнението.

# 584
При съмнения за инсулт при кардиолог ли се ходи?

Общи условия

Активация на акаунт