Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 345
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Аз имам такива наранявания като нося джапанки. Много стрес ви се е насъбрал, пийте една мента глог и валериан и си лягайте.

# 556
В такъв случай просто са видели възрастен човек и са го набутали... Потърсете си правата.

Какви права? Той си е решил да иде в частна болница.
В държавна няма да му искат нищо.

# 557
В такъв случай просто са видели възрастен човек и са го набутали... Потърсете си правата.

Какви права? Той си е решил да иде в частна болница.
В държавна няма да му искат нищо.
Екип не е избирал, нали? А със сигурност това ще плаща. Ако все пак болницата работи със здравна каса, спешната операция е безплатна.

# 558
Имате ли идея какви са тези бели топченца отвътре на 2те ми бузи? С език ги напипвам също имам и 2 афти.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 15:48 от Анонимен

# 559
Ми гъбички са си, афти  .. същото. Жабурках се със сода и вода за уста.
И не лапай мръсотии..
Ама каква е тая мода напоследък оплезени снимки, сливици, зъби... 🙄

# 560
Махнах я. Благодаря!

# 561
Имате ли идея какви са тези бели топченца отвътре на 2те ми бузи? С език ги напипвам също имам и 2 афти.

И аз имах афти преди две седмици като почнах да пия антибиотик и други лекарства,мисля че от тях ми се появиха, тъй като в нежелани реакции пишеше куп странични ефекти, купих си анафтин гел и за два-три дни се оправих, има и спрей,но аз предпочетох с гела да се мажа

# 562
Здравейте! Девойка на почти 5 години... Предстои ни операция за махане на трета сливица. Днес излязоха изследванията, които лекарят изиска. Тези левкоцити над горна граница, не значат ли, че детето е болно? Носът й сякаш се запуши и взе да диша през устата... Чудя се дали да пратя резултатите на лекаря в почивен ден... В случай, че се наложи да изпише нещо. И АСАТ и АЛАТ на горна граница Rolling Eyes

# 563
Здравейте,направих си изследване за щетовидната жлеза, имам високи стойности, имам нужда от мнение.TSH 7.89 при стойности 0.280-4.940

# 564
Според мен имаш нужда по -скоро от лекар.

# 565
Mariana 100, високата стойност на TSH показва, че вероятно щитовидната ти жлеза не работи добре - възможно е да е, в следствие на Хашимото (хронично автоимунно заболяване). Бих ти препоръчала да изследваш и FT4, FT3, TAT, MAT. След това - с резултатите - да отидеш при някой добър ендокринолог, който да извърши ехография на жлезата.
А може да публикуваш стойностите и тук, за допълнителни насоки.

# 566
Мариана, отидете в Ендокринологията на ул. Здраве при Майчин дом, там са добри специалистите.

# 567
Здравейте,от няколко дни има странно усещане в областа под гушата т.е където са яките на блузите сякаш мястото е изтръпнало/като изгорено. Не е болка. Няколко дни работих с блажна боя и се чудя дали не е като алергична реакция. Чудя се и за щитовидната жлеза. Моля,споделете какви са оплакванията когато има проблем с нея. Има ли болка,парене или нещо друго.

# 568
  • гр.Пловдив
Фекална проба  колко макс може да стои в хладилник преди да бъде предадена за изследване-да кажем от неделя вече до вторник рано сутрин или няма шанс?

# 569
12 часа- от предния ден за следващия.

Попова, алергия е . Проблемите с  щитовидната жлеза поне при мен не парят, болят, но там някъде вътрешно, ако има възли. Помислете си, дали не сте носили някой гердан,  или някоя риза, както викате от яката, може  да сте пробвали нещо в магазин. На мен така ми щипе /пари от един гердан метален, ама много си го харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт