Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 321
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Пръскай Гранофурин.

# 616
  • Sofia
Имам тези
Скрит текст:

Смуча трахизан,разбърках мед и сода

# 617
Може и направо гаргара със сода, в доста случаи облекчава. Чаена лъжица в примерно към 1 чаша топла вода или чай от лайка.
И наистина един тест поне да елиминирате евентуално ковид и грип, има комбинирани. Не че пак няма богат избор от вируси какво да хване човек де, особено както почнаха и учениците...

# 618
  • София
Doli, може да пробваш гаргара с равни части риванол, кислородна вода и спирт(ако е силен от 90 градуса го разреждам с вода 1/1). Доста пъти съм се измъквала с това, понеже нямам сливици и така стопирам инфекцията, да не слиза надолу.

# 619
  • Бургас
Много ме боли гърлото 😢

И мен много ме болеше като имах Ковид. Нищо не помогна. Мина, когато организма сам си го пребори. Но мен до сега, независимо ковид или не, тези пръскалки за гърло не са ми помагали общо взето. Някои от тях имат обезболяващо, така че просто ви притъпяват болката, но не лекуват.
Гаргари съм пробвала през годините с лайка, със сода, по-зле стана и от тогава спрях да се тъпча с каквото и да било.
Трахизана е за бактериална инфекция и то за определени бактерии, при вируси не работи.
Общо взето при повечето вируси положението е - с лекарства за 7 дни, без лекарства за една седмица.

# 620
  • Sofia
Малко ме облекчи от дъвчене/смучене на суров джинджифил.

# 621
  • Terra incognita
Аз за силно болезнено гърло съм пила Оки и ми е минавало

# 622
Аз сутрин и вечер по 20 капки течен аналгин за три дни и ми мина.

# 623
Трахизан за гърло.

# 624
Aз редувам трахизан със стрепсикс интензив.

# 625
Аз съм най-доволна от Нео Ангин

# 626
Хексоралетен Н също доста хора го харесват, не се сетих за името като писах по-рано че аз такива смучещи пипвам веднъж на високосна. Антисептик с обезболяващо са в комбинация, вършат работа когато има и по-съществена болка а не само дразнене на гърлото.

# 627
Има ли вирус в момента разстройство и повръщане?

# 628
Малкият ми син (2г) беше с брутално разтройство без други симптоми от миналия петък. Оправи се чак вчера. Събота и неделя акаше по 10-12пъти. Но имаше само разтройство. До момента никой друг не прояви симптоми и не знам какво беше това нещо.

# 629
За гърло от първото боцкане - гаргара със солена вода със сода. 1 сл сол и 1 чл сода в чаша топла вода, бъркате и през 20 30 мин гаргари. Последните пъти пресичам всичко с това. Не знам случайност ли беше или не, ама ефектът е уау.

Общи условия

Активация на акаунт