Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 311
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
По принцип при много вируси може да има подуване и болка в лимфните възли. Това е още еднин начин организма да се пребори. Важното е след това те да спаднат и да не са болезнени.

При мен бяха много болезнени.. понеже са на шията, боляха ме до такава степен, че не можех да си обърна главата наляво. Това продължи около 10 дни.
Сега не са болезнени вече, но си стоят.  
Най-много ме притесни резултата за EBV igG  висок е доста.. дали е възможно да е фалшив, защото всъщност бях с КОВИД И да дава фалшиво-положителни резултати за igG?

# 646
Това е стара инфекция, минала. Ако беше сега, щеше да имаш завишени стойности на IgM.
По-скоро са ти от КОВИД лимфните възли. Ще спаднат.

# 647
Сложих зъбен имплант преди 2 месеца почти. Вчера ми сложиха надстройката. Ужасно много ме боли мястото. Събудих се с ужасни болки и като че ли е по-топъл метала в устата ми . Трябва да чакам до понеделник. Какво може да е? Ако е инфекция до понеделник дали няма да е късно.
Още докато ми слагаше упойката ме заболя много, казах му , отговори ми, че не знае защо. Аз винаги имам проблеми с упойките, не ме хващат и се изнервят с мене.

# 648
Попадна ми памук от клечките за уши в ухото. Освен посещение при УНГ какво бихте ме посъветвали?

# 649
Как се поръчва лекарство от чужбина? Разбирам че трябва лекарско предписание но някой знае ли как става? Някоя аптека може ли да ми го поръча или? Изобщо не ми е ясно
Също, някой дали знае в България има ли изобщо амфотерицин Б и вориконазол?

# 650
Здравейте, трябва ми насока - от петък вечер имам болки ниско долу вдясно на корема, които започнаха рязко, но утихнаха. В събота през деня по-леки и периодични, но сега пак се събуждам с по-силни. Приемах но-шпа единствено, тъй като бяхме в Малта и се прибрахме късно следобед в събота. Не ми се е налагало да ходя до спешен кабинет отдавна и се чудя дали казуса ми е за там, също към коя болница в София бихте отишли? Нямам връзка с АГ, бременна в 15+3 гс съм

# 651
Попадна ми памук от клечките за уши в ухото. Освен посещение при УНГ какво бихте ме посъветвали?

Нищо. Не пипай повече, иди да ти го извадят.

Бременната - иди в спешен кабинет, може апандисит да е.

# 652
Правилно ли помня, че прием на желязо се спираше по време на цикъл?

# 653
Правилно ли помня, че прием на желязо се спираше по време на цикъл?
Да, спира се по време на цикъл. Не се усвоява изобщо по време на цикъл. Така ми обясни хематологът.

# 654
Здравейте след положителен домашен бърз антигенен тест за ковид какво следва да направя?

# 655
  • Sofia
Как се чувствате,какви оплаквания имате?

И аз май съм с ковид,но не съм правила тест.
При мен започна с дращене в гърлото сутринта,вечерта вече много ме болеше.
Пих разни неща,мазах,правих гаргари…
Успокои ме и започва носът да ме мъчи 🤧
Днес ми е 4 ден.
От вчера съм без обоняние и носът често ми се запушва,капки не действат…слагам тампони с ракия,мажа прополис…
Какво още може да пробвам?

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 13:47 от Doli

# 656
G•H•, звънете на личния лекар, като му обясните ситуацията. Възможно е да Ви предпише разни имуностимулатори и витамини. Вероятно е да Ви каже да се карантинирате за 7-10 дена, в зависимост от състоянието Ви.

# 657
Водихме децата на лекар. Личния е отпуск.Аз имам болки в гърлото. Имаме лека хрема. Имахме температура аз и 3г син 38,2/3 бебето 37,2/3. Със зачервено гърло сме всички. Аз имах силни болки в мускулите и ставите 1 ден.  Аз пия биозин мама и осцилококцинум. Бебето осцилококцинум. Баткото инфлуцид витамин ц. Вече нямаме температура.

# 658
  • Бургас
Как се поръчва лекарство от чужбина? Разбирам че трябва лекарско предписание но някой знае ли как става? Някоя аптека може ли да ми го поръча или? Изобщо не ми е ясно
Също, някой дали знае в България има ли изобщо амфотерицин Б и вориконазол?

Ако е от Турция повечето лекарства ги дават и без рецепти като видят, че са за българи. Има групи, където някой пътува редовно до там и приема поръчки.

Ако някой български лекар ви е изписал такива лекарства следва да знае, че те не се продават тук и да ви насочи от къде да вземете.
Аптека няма как да ви го поръча, защото има регулации за внос и износ на лекарства. Ако имате познати в чужбина разпитайте тези лекарства дали може да ги вземат и да ви ги изпратят.
А вие имате ли рецепта?

# 659
Моля

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 20:36 от Annellie

Общи условия

Активация на акаунт