Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 258
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Азара, може и от стойката да е. moonriver дава много добър нагледен пример. Ако развиете мускулатурата на гърба си, ще сте по-изправена, ще изглеждате и по-висока, както и част от коремът ви ще се "прибере" визуално.

# 31
Сега поразгледах снимки и симптоми, най-вероятно е такава лордоза. Дали от там ми идва и честото уриниране без симптоми? Просто съм си пиклива. Пише, че има понижен контрол на пикочния мехур. Даже ако съм болна и кашлям или кихам и изпускам няколко капки.
Кой да предположи такова нещо.. нашите не са лоши родители, ама никога не сме имали възможности и за тях ходенето на лекар за такива неща е свързано с пари. Да не говорим, че походката ми не е правилна, стъпвам навътре с ходилата.
Видяли са, че е така, ама според тях се израствало. Казваха ми като малка стъпвай правилно, ама то не е нещо, което да става ей така. Или ‘ходи изправена’. Не сме спали на хубави матраци. Общо взето явно ще си стоя така 😀 благодаря Ви, че ме насочихте!

# 32
Здравейте! Моля за съдействие.
Бях на почивка в Гърция и ме заболя венец/ зъб. Ходих на лекар, почисти го и ми изписа анитбиотик на хартиена рецепта. Тъй като почнах да се оправям, реших да не го пия. Ето ме, в БГ, отново с болки. Понеже имам същия антибиотик 5 хапчета в нас, го започнах. Обаче е хубаво поне 5 дни да го пия заради инфекцията. Помолих в две аптеки и не ми го дадоха. Личната е отпуск. Как мога да се сдобия с антибиотика?

# 33
  • до най-прекрасния мъж
Като посетите стоматолог, който да го изпише, ако е необходимо. Може да приложи и някакво друго лечение според състоянието на зъба.

# 34
  • София
Знам, че е късно, ама... Преди около два часа 6-годишното падна от около 50-60-преко сили 70 см. по чело на гранитогреса вкъщи. Няма гадене, повръщане, не му се вие свят, не го дразни светлина, стана по-кротък, ама осъзна защо му повтаряме, че по дивана не се ходи/тича. Болеше го, вече само при допир. Едва сега заспа, защото излязохме на нощна разходка. Утре няма да ходи на градина, за да го наблюдаваме, но предполагам не е ок да гледа и телевизия, нали? Колко време да му я ограничавам? Колко време да го наблюдавам за симптоми за мозъчно сътресение? Кога най-рано/късно биха се появили? Бях на косъм да хукна към Пирогов, ама се опитвам не за всяко нещо да тичам до спешното, та правилно ли постъпвам като реших да изчакаме (голяма вина ме тресе, че ако се случи нещо, аз ще съм виновна, че няма да съм взела мерки)?

# 35
Знам, че е късно, ама... Преди около два часа 6-годишното падна от около 50-60-преко сили 70 см. по чело на гранитогреса вкъщи. Няма гадене, повръщане, не му се вие свят, не го дразни светлина, стана по-кротък, ама осъзна защо му повтаряме, че по дивана не се ходи/тича. Болеше го, вече само при допир. Едва сега заспа, защото излязохме на нощна разходка. Утре няма да ходи на градина, за да го наблюдаваме, но предполагам не е ок да гледа и телевизия, нали? Колко време да му я ограничавам? Колко време да го наблюдавам за симптоми за мозъчно сътресение? Кога най-рано/късно биха се появили? Бях на косъм да хукна към Пирогов, ама се опитвам не за всяко нещо да тичам до спешното, та правилно ли постъпвам като реших да изчакаме (голяма вина ме тресе, че ако се случи нещо, аз ще съм виновна, че няма да съм взела мерки)?
Около 2 дни активно наблюдавайте и да, ограничете телефон/таблет. Може да слуша, но не и да гледа и да се взира. Занимавайте го с нещо друго. Ако все пак се притеснявате, няма лошо да идете за преглед.
При нас в клиниката редовно идват паднали дечица, от бебета до пребили се с колело/тротинетка. Минава на рентген, при нужда скенер, влива се манитол 2-3 дни. Никога не бих съдила родител да се притеснява от паднало детенце на главата си.

# 36
Според мен си го заведете на лекар, но при липса на симптоми просто не в спешното да правите калабалък.

# 37
  • гр.Пловдив
Има ли как най-лесно да се ориентирам бъбреци ли болят  или кръст?

# 38
Има ли как най-лесно да се ориентирам бъбреци ли болят  или кръст?
Правиш сукусио реналис, т.е с юмрук се потупваш в областта на бъбреците. Ако боли повече значи е бъбрек. Ако може някой друг да ти го направи, поставя си едната ръка на областта и с другата почуква по опакото й.

# 39
  • Пловдив
Има ли как най-лесно да се ориентирам бъбреци ли болят  или кръст?

За бъбреци един лекар беше казал, че не болят  и двата. Тоест, ако те боли от двете страни, не било бъбреци. Ако е от едната, може да е бъбрек.

# 40
По-специфична болка е, не като от схванат мускул а като от натъртване, освен че наистина обикновено е предимно от едната страна. Не че и схванати мускули не могат да са едностранно де, но пробвай да се поразтегнеш леко и виж как ще го усетиш и това.

# 41
Нощта докато спях и при завъртане от едната на другата страна усетих замайване на главата, както когато човек е пил. Алкохол не съм опитвала, но чувството такова беше. Снощи по принцип главата започна да ми блъска, а днес ме носи и на моменти залитам. Кръвното го мерих показва нормално. Болят ме челото и слепоочията. А и коремът също ме наболява, чувствам го като все едно всичко вътре е наопаки, повърнах сутринта на гладно. Настинка ли е, че спя на отворена тераса само с чаршаф 🙄

# 42
Нощта докато спях и при завъртане от едната на другата страна усетих замайване на главата, както когато човек е пил. Алкохол не съм опитвала, но чувството такова беше. Снощи по принцип главата започна да ми блъска, а днес ме носи и на моменти залитам. Кръвното го мерих показва нормално. Болят ме челото и слепоочията. А и коремът също ме наболява, чувствам го като все едно всичко вътре е наопаки, повърнах сутринта на гладно. Настинка ли е, че спя на отворена тераса само с чаршаф 🙄
Нищо чудно и пак да е някакъв вирус. Онзи ден моята приятелка каза, че й е много зле, отпадналост, болки в тялото и главата.
Пък моя ортодонт беше със стомашни оплаквания.
Мен три дни горе долу ме боли главата ама не е мигрена както обикновено, едно жужащо такова, отпред на главата.

# 43
Здравейте. Преди седмица с ММ бяхме с разстройство, лека температура и болки в тялото за около 3 дена. Бяхме на село. Преди 2 дена се прибрахме уж здрави и тази сутрин дъщерята се събуди с разстройство, повръщане, темп. 37,7 и силни болки в тялото. Възможно ли е ние да сме я заразили? Има ли такъв вирус в момента в Сф?

# 44
Здравейте. Преди седмица с ММ бяхме с разстройство, лека температура и болки в тялото за около 3 дена. Бяхме на село. Преди 2 дена се прибрахме уж здрави и тази сутрин дъщерята се събуди с разстройство, повръщане, темп. 37,7 и силни болки в тялото. Възможно ли е ние да сме я заразили? Има ли такъв вирус в момента в Сф?
Не знам за София ама си го има в момента.

Общи условия

Активация на акаунт