Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 448
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Здравейте. Съпруга ми има диабет тип 2. Новия му личен лекар предлага диспансеризация. До сега стария ЛЛ не му е споменавал това. Някой може ли да ми разясни каква е разликата с обикновеното проследяване при специалист и какво всъщност представлява тази диспансеризация. Четох в интернет, но някои неща не ми станаха много ясни.

# 136
Здравейте! Може ли да ми препоръчате добър лекар-дерматолог в София, който премахва с течен азот себорейна кератоза и други подобни израстъци и бемки.

# 137
Здравейте!
На какъв лекар се ходи за повишен селен без да се приемат добавки и как се намаляват стойностите му?
Референтните стойности са 50-120, а на дъщеря ми е 160.
Моля за коментар!

# 138
Диспансеризацията означава, че се проследява при един лекар и има право на повече изследвания по здравна каса.Питайте ЛЛ да обясни повече.

# 139
  • Sofia
Здравейте!
На какъв лекар се ходи за повишен селен без да се приемат добавки и как се намаляват стойностите му?
Референтните стойности са 50-120, а на дъщеря ми е 160.
Моля за коментар!
Мисля,че при ендокринолог.

# 140
Ирене, диспансеризацията ти спестява ходене при ЛЛ и искане на направления.
И има по-голям обем изследвания. Само плюсове.
Но трябва да си избере специалист и после само при него ще ходи.
Аз бях така при кардиолог преди аблацията.

# 141
  • Бургас
Ирене, диспансеризацията ти спестява ходене при ЛЛ и искане на направления.
И има по-голям обем изследвания. Само плюсове.
Но трябва да си избере специалист и после само при него ще ходи.
Аз бях така при кардиолог преди аблацията.

Благодаря. Т.е. ще ходи при ендокринолог без първо да вземе направление от личен лекар? А може ли ако в някакъв момент не е доволен от ендокринолога да го смени с друг? Както се сменя личен лекар. И трябва ли самия ендокринолог да има някакъв по специален договор със здравната каса или може при всеки, който е по здпавна каса.

# 142
Да, може да се смени. С ново направление за диспансеризация.
Специален договор не знам дали е нужен, но май не всички специалисти работят с диспансерни. Да пита първо, като си избере ендокринолог.

# 143
Здравейте! Искам да попитам дали сте запознати колко време отнема да излязат резултатите от кожна биопсия, тъй като вече стават около 20 дни от вземането и още не са готови резултатите, дали е възможно да е нещо лошо и затова да се бавят ?

# 144
Едва ли е заради това,по-скоро и по принцип се чака. Мисля че не са толкова много специалистите които правят това и съответно минава време докато стигнат до дадена проба. А и вероятно не това искате да прочетете но и те също са хора и излизат в отпуски, точно в този сезон почти няма област, в която това да не се усеща...

# 145
Здравейте, имам сърцебиене последните две седмици, днес ходих на кардиолог, не е от сърцето. Докторът ме посъветва да ида при ендокринолог, тъй като пия хормон за щитовидната жлеза, но tsh още е над 3. Имате ли препоръки за някой добър, независимо дали по нзок или платено?

# 146
Излязоха и резултатите от ОГТТ. Май си е ИР отвсякъде..

# 147
Така изглеждат наистина, той още на гладно е висок даже инсулинът. Ама пък какви хубави триглицериди, при метаболитни проблеми от такъв тип те обикновено са високи. Но ако няма нещо което да е повлияло на резултатите, направо заповядай в темата за ИР.

# 148
Здравейте, колко е нормално да закъснее втория цикъл след МА

# 149
Здравейте! Може ли да ми препоръчате добър лекар-дерматолог в София, който премахва с течен азот себорейна кератоза и други подобни израстъци и бемки.
Доктор Котевска, Токуда, или лекарите в Дерматологикум

Общи условия

Активация на акаунт