Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 463
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Това е ужасно. Хващала съм въшки в ученическите години (няколко пъти), толкова време мина, че направо ги бях забравила.
Пощене, чистене, мазане с каквото има против въшки, но едно време си беше основно точно пощене и чистене, газ и мас. Не разчитайте само на препарати.

# 256
Чела съм по групите, че се минават с преса за коса в корените на максимални градуси и имало ефект. Но е пипкаво и най-добре друг човек да го прави.

# 257
Газ от железария, мас от магазин за хранителни стоки (в Лидл съм виждала с пакетчета, като тези за масло, но в бяла хартия).

# 258
Има и едни специални много ситни гребенчета, голямо пощене пада и с тях че то това само много малък кичур може да мине през него... Щом сте пробвали различни неща от аптеките, може и да има такова гребенче към някой от тези продукти, понякога са в комплект. На Паранит мисля че имаше в кутията - и на обикновения им, и на този екстра стронг дето се води и против гниди. "Пощенето" с гребенчето колкото и да е досадно, е не по-малко важно от прилагането на препарата, евентуално пък да повторите и да отделите още повече време на това но да сте сигурни че сте обрали всичко по косата с него.

# 259
Майка ми смуче валидол по 2 таблетки дневно от няколко месеца. Така й бил казал някакъв лекар. Според мен не е редно да го взема непрекъснато, а само при нужда. Права ли съм? Пие хапчета за високо кръвно и конкор. Валидола бил за сърцето

# 260
Може ли да препоръчате марка или вид  Интересно, че ендокриноложката не ми  предписа този витамин, а при изследванията беше на долна граница.
Това е много голям пропуск. Аз ако съм сменям лекаря веднага. Как така хем ви е дефицит пък не ви го предписва.
Смуча на солгар от 1000 мг( не всеки ден като ми се натрупа в организма почивам няколко дена и после пак), харесва ми вкуса на ягодка.

# 261
  • Sofia
Валидол може до 4бр на ден.
Не мисля,че е вредно дълъг прием.
И аз го взимам от доста време,майка ми също/взима и за кръвно/.
Приемам и други успокоителни-седатив,рескю,капки мгв…

Въшките не ги ли мореше боята за коса ? 🤔
Преди години ни помагаше един препарат Хигия,но не знам дали още го има в аптеките.

# 262
Валидол успокоява цялостно организма, не само сърцето. И е много хубаво лекарство, леко, с много добро действие. Аз смуча валидол когато заспивам трудно. 2 валидола на ден не са много. Той по принцип е безобиден.

# 263
Здравейте! Никъде в аптеките не откривам Сибелиум, а много ми трябва. Предлагат ми Флунаризин, но от него не постигам търсения резултат. Дали нямате идея под какво търговско наименование се продава в Гърция или Турция?

# 264
За валидола
Скрит текст:
съдържа ментил изовалерат
https://teamprobg.com/mentil-izovalerat/

# 265
Здравейте! Никъде в аптеките не откривам Сибелиум, а много ми трябва. Предлагат ми Флунаризин, но от него не постигам търсения резултат. Дали нямате идея под какво търговско наименование се продава в Гърция или Турция?

Бетасерк евентуално. И той беше изчезнал, но вече има.
    Активното вещество е друго, но е за световъртеж, ако за това търсите сибелиум.

# 266
    При повръщане на кръв в коя болница да се иде? За 17 годишно момче става въпрос

# 267
    Направо Пирогов според мен, спешното.

# 268
    Направо Пирогов според мен, спешното.
    Там го заведохме, благодаря

# 269
    В какви граници се очаква редуциране на теглото при прием на Глюкофаж 500 мг? В смисъл килограм - два  или се очаква по-сериозно отслабване? Изписан е за ИР на дете.

Пп знам, че има много теми във форума по темата, но ми се иска бърз и конкретен отговор Pensive нямам възможност за по-задълбочено търсене, четене и проучване в момента.

Общи условия

Активация на акаунт