Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 526
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • вкъщи
За прасеца перскиндол и ако утре пак го боли задължително лекар и пълно обездвижване на крака. Синът ми беше разтегнал,но не се обездвижи и след два дни се скъса мускулът и беше невъзможно да върви , а и забраниха.

# 241
  • гр.Пловдив
Е за какво е тази лепенка без памук?
Аз държа памука и върху него слагат лепенката.
В Лина точно това ми направи много лошо впечатление, че една и съща жена взема пари, после взема кръв, лепенки слага. Не ми харесва.

Нямат персонал ,т.е не искат да имат повече от 2 лаборантки-рецепционистки за деня ,които го играят всичко и да ви кажа и на мен ми е направило впечатление,че е някакво мазало...В Лина са 2 дами,покрай бебето се падаше често да посещавам,играят го и чистачки с тия урини по 00 ,таксуват,вземат проби и изобщо не ми ясно как се оправят....ама за 2г се смениха 4 пъти момичетата

# 242
Лелка, какво последва след скъсването на мускула?

# 243
Здравейте, имам един въпрос към дамите, които са имали уроинфекции. Бях на гинеколог в петък, тъй като имам тъпи болки ниско долу около 3 пръста под пъпа, но понякога болката се измества леко в дясно и съвсем ниско( срамната кост мисля, че се казваше). Тя ме прегледа и каза, че всичко е наред и не е гинекологичен проблем. Прати ме при нефрложката, а тя след прегледа каза, че е уроинфекции и ми изписа цистостоп Рапид и ципрофлаксацин. Тъй като прегледа ми се стори оттук- оттам направен, се чудя дали наистина такъв е проблема? Имам и газове в стомаха, червата, в смисъл не знам дали са газове, вкорема ми ниско долу усещам пукане. Дали не е нещо от червата? Ако някой знае нещо по въпроса ще се радвам да ме посъветва, че се притеснявам да не пия напразно антибиотика, макар, че в листовката на ципрофлаксацина пише, че помага и при инфекции на стомашно-чревния тракт и коремни инфекции.

# 244
При уро инфекции обикновено има чести позиви за пишкане, а почти нищо не излиза. Парене при пишкане също.
Най-простото нещо, ако е от червата, е да вземеш пробиотик и да се сложиш на лека диета с храни, които не предизвикват газове, и такива с повече фибри.

# 245
  • пустинята Гоби
Антибиотика може да влоши коремни неразположения, ако изобщо иде реч за такива.

За доказване на уро инфекция се пуска стерилна урина (първата урина сутрин). Ако има проблем, ще се проличи.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 18:50 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 246
  • на последния етаж
От няколко месеца забелязвам, че започвам да се запъхтявам ако например изкачвам баир или трябва да ходя средно бързо по пътека под наклон. Според личният лекар няма повод за притеснение, но на какво може да се дължи това?

# 247
Ако тия няколко месеца са откакто стана горещо навън... По-странно ще е ако не се задъха човек, то всичко изисква повече усилие.
Чак такова лято май не сме имали досега, то хич не ни даде да се поемем поне глътка въздух а е нонстоп жега.

# 248
  • на последния етаж
През май ми направи впечатление за първи път, тогава не беше никак горещо.

# 249
Може да е анемия,дефицити щитовидна жлеза.Аз съм така от близо 3 год без конкретна причина(изследвала съм доста показатели)Обмислям изследвания за ЕЩБ.

# 250
И на мен ми се случваше също. Аз трябваше да бягям спринт и да говоря. Щях да умра. Така  и не разбирах от какво е, отдавах го на възрастта и на щитовидната. Зъболекарката ми припомни да си взема вит. Б12 да се справям с негативите от безсънието. И се родих .. Всичко изчезна като с магическа пръчица.
Има много видеа, които доказват до какво води липсата на вит. Б12, уж всичко изглежда добре, изследванията са добри, а проблем има. Храната вече отдавна не е качествена и надеждна на витамини и минерали. Вит.  Б12 е водноразтворим и не се натрупва в тялото и поради тази причина е невъзможно да се предозира . пийте малко количчество всеки ден 0, 5

# 251
  • София
Зъболекарката ми припомни да си взема вит. Б12 да се справям с негативите от безсънието.
 ... пийте малко количчество всеки ден 0, 5
Може ли да препоръчате марка или вид витамин Б12?
Аз също се задъхвам на стълби и понеже имам перикарден излив си мислех, че е от това и от атрофията на мускулите ми. Интересно, че ендокриноложката не ми  предписа този витамин, а при изследванията беше на долна граница.

# 252
# 253
Момичета,
От децата хванах въшки...
Е всичко що има в аптеките - изпробвахме и пак си имаме.
Моля за изпитан метод ( за съжаление газ, мас няма откъде да набавя)

# 254
Е, как няма от къде да набавиш! Тогава не виждам как ще се изчистиш. Бръснене до кожа освен. Ама се сещам, че това пък съвсем няма да се навиеш да направиш.
Аз други изпитани методи не знам.

Общи условия

Активация на акаунт