Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 536
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Това за пипането на пари и после работата със спринцовка и аз съм си го мислела. Но все пак те нали не пипат иглата, та най-вероятно няма голям риск тук. Знам ли.

# 226
Докато Ви сложи лепенка лаборантката би трябвало да е сложила памук върху вената, от която е взета кръв. Няма как да стане заразяване.

Да, точно така, но махнах памука преди да залепи лепенката. И лепенката беше директно на кожата.
Но смятате, че не е възможно според вас?

# 227
След като е сложена лепенка вече без памук се предполага, че вече няма кървене от вената, т.е. няма как да се заразите от нещо, което се предава по кръвен път.

# 228
Е то ти си държала памука докато не спре кръвта и не се е затворила вената, не виждам в такъв случай голяма вероятност да стане инфекция.

# 229
Е за какво е тази лепенка без памук?
Аз държа памука и върху него слагат лепенката.
В Лина точно това ми направи много лошо впечатление, че една и съща жена взема пари, после взема кръв, лепенки слага. Не ми харесва.

# 230
  • Пловдив
Момичета, сина се оплака от болки в прасеца...видимо е по-уголемен от другия. Сигурно е разтегнат мускул...
Маже ли се с нещо, масажи май не са ок, нали?

# 231
Има ли предпоставки да е разтегнат мускул? Зачервен ли е прасеца? По-топъл ли е от околните тъкани?

# 232
Преди 2 дни ме ухапа нещо в градският транспорт. Мислех си, че е от комар, но май не е. Според вас от какво е? Мажа го с алергозан от вчера. Доста е болезнено , има топлина и червен оток, а и днес гледам се появиха някакви бели петънца. Какво да правя?

# 233
  • Sofia
Може би е паяк 🤔
Два пъти ме е хапал,болезнено,зачервено и парещо е 😖 и не минава бързо 😥
Пробвайте с компрес от намачкано листо живовлек.Ще облекчи болката.

# 234
Това прилича като да е от бълхи, а и щом е в градския транспорт, по-вероятно. Може и да сте си ги занесли вкъщи. Те така хапят по права линия. Сърби ли?

# 235
  • Пловдив
Има ли предпоставки да е разтегнат мускул? Зачервен ли е прасеца? По-топъл ли е от околните тъкани?
ами само така си мисля...не е топъл.
Сега е по-добре и го е отпуснало. Давам магнезий само.

# 236
Един аспирин може също.

# 237
Здравейте!
Планирам да си направя кръвни изследвания. Ще пусна В12, вит Д, гликиран хемоглобин, феритни, ЖСК, желязо, инсулин, пикочна киселина, калций. Какво друго е добре да поискам да се изследва? От дълги години се боря с анемия и нисък хемоглобин.

# 238
Липиден профил, чернодробни показатели, ПКК

# 239
Дами, знаете ли поради каква причина може да ми е завишен селена?

В момента приемам витамин Д, Б9, Омега 3 и желязо и съм на инжекции за стимулация за инвитро. Не знам дали имат отношение към изследването.

Общи условия

Активация на акаунт