Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 545
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Намажи с крем/ гел, който обезболява. Но не загряващ или охлаждаш.

# 211
Здравейте,  от сутринта с малки прекъсвания съм с главоболие в задната част на главата, леко заглъхнали уши и замайване. Мерих кръвно, движи се коло 120/85. Пулс 58/60.  Личната ме праща на кардиолог и невролог, но така и не се доредих днес до специалист по ред причини. Дайте идея какво може да е. Страх ме е, защото преди 3 месеца получих инсулт, на терапия съм, но все пак.... Имам чувството от време на време, че ми прималява и ме носи главата нанякъде. Нямам гадене, повръщане.

Щом си изкарала инсулт и имаш подобни оплаквания, отивай на невролог без да чакаш мнение от форум.

# 212
Здравейте, има ли актуален вирус с разстройство, безапетитие, главоболие и отпадналост в момента ?

# 213
Има, поредния Ковид. Леко се кара по принцип, Авирон Рапид 5 дни, витамини и пробиотици и минава леко. За съжаление при мен не иска да мине и ще пия и антибиотик.

# 214
Благодаря за отговора, аз вече съм 3-ти ден и да чукам на дърво днеска не ме е боляла главата досега, отпадналостта е една идея по-добрв, обаче на стомахът ми е много зле, откакто съм станал съм изпил 3 чаши вода и ми е тежко...

# 215
Има грип,днес бях при личната и каза,че имало много пациенти със симптоми на диария, повръщане, температура и болки в корема. Аз също от снощи съм със същите симптоми, пих деган и чети лъжици глюкоза натриев хлорид и гаденето и повръщането спря. Все още имам леки болки в корема,както и отпадналост, но лекарката каза,че трябва 3 до 5 дни да се възстановиш и пиенето на много вода е важно.Дано съм помогнала на някого с тази информация, но се надявам никой да не хваща грипа, защото е ужасен.

# 216
"Грип" на вирусите ли казваш? Защото грип е характерен за зимата, не че и лятото няма, но е по-рядко.

# 217
"Грип" на вирусите ли казваш? Защото грип е характерен за зимата, не че и лятото няма, но е по-рядко.

Така каза лекарката, грипна инфекция го написа на бележката

# 218
Рядко е наистина през лятото точно грип (инфлуенца) да е масовото, иначе то пак си има богат избор на вируси от които да хванеш някой.

# 219
Грип/инфлуенца се доказва с тест. Обикновено ЛЛ пишат ОВИ, като не е установен вируса.

# 220
Здравейте, много съм притеснена, въпросът ми е може ли да се зарази човек в лаборатория при следния случай:
Взимат ми кръв от вена, след което си чакам за лепенка. След мен пациент дава контейнери за фецес, доколкото чух нещо за окултна кръв коментираха.
Лаборантката ги взима, пипа и после без да смени ръкавиците ми сложи лепенка, която пипна и отвътре докато я отваряше Sad
Може ли от фецес да се пренесе нещо в кръвта, опасно ли е?

# 221
  • Пловдив
Според мен не, защото контейнерите са затворени. Но не съм специалист.

# 222
Докато Ви сложи лепенка лаборантката би трябвало да е сложила памук върху вената, от която е взета кръв. Няма как да стане заразяване.

# 223
  • Бургас
Масово в лабораториите не спазват никаква хигиена. Пипат пари и после взимат кръв без ръкавици. Или пък пипат парите със същите ракъвици. Това в Лина. В Рамус пък веднъж ми се случи една сестра с огромни нокти - хем пише на компютъра, хем работи с пари, някакъв клиент й донесе контейнер с фекална проба, която тя хубаво опипа отвън и след всичко това тръгна да ми взима кръв без ръкавици. Направо станах и си излязох преди да ми вземе. Tired Face

Според мен не, защото контейнерите са затворени. Но не съм специалист.

Те контейнерите за затворени, ама не се знае този който е слагал пробата вътре как и какво е пипал.

# 224
  • София
Има грип,днес бях при личната и каза,че имало много пациенти със симптоми на диария, повръщане, температура и болки в корема. Аз също от снощи съм със същите симптоми, пих деган и чети лъжици глюкоза натриев хлорид и гаденето и повръщането спря. Все още имам леки болки в корема,както и отпадналост, но лекарката каза,че трябва 3 до 5 дни да се възстановиш и пиенето на много вода е важно.Дано съм помогнала на някого с тази информация, но се надявам никой да не хваща грипа, защото е ужасен.
Каква температура имате?
По-скоро ми прилича на вирус.
Иначе грип си има всяка година, но май не по това време.

Общи условия

Активация на акаунт