Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 534
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Може да съдържа следи от соя. Това също би следвало да го пише на етикета. Ако не може да е към някоя от гумите.

# 196
Може да съдържа следи от соя. Това също би следвало да го пише на етикета. Ако не може да е към някоя от гумите.
Пише "следи от ядки без фъстъци "
Ама на мин ми се струва, че тези гуми и т.н. и в доста други неща се срещат? Не вярвам за пръв път да има досег с тях, но знам ли.
Хубаво, че поне не го сърби, ама...много изразена реакция. Не знам от какво, от това "мляко" или друга причина.

# 197
Дали не е възможно нещо да го е "полазило", ухапало?

# 198
Още не е минало и ходихме до ЛЛ.
Предполага хранителна алергия и даде антихистамин. 

Благодаря на всички

# 199
Някой може ли да ми помогне с тези резултати? Много ли са завишени лимфоцитите, много се притеснявам, а час имам чак в четвъртък.. референтни стойност на лефкоцити - 20 до 50 процента, а моите са 58 процента, всичко друго е нормално, не съм боледувала скоро, тестовете направихме заради поява на петехии.

# 200
Здравейте,
преди около месец ми се случи нещо доста стряскащо. По принцип съм с ниско кръвно и ми се е случвало да ми прималее, но този път изведнъж ми се замая главата, прималя ми, паднах и започна нещо като неконтролируем гърч, а бях в полусъзнание, от там повръщане и изключително силно сърцебиене. Измериха ми кръвното налягане- 113:107, а пулсът апаратът не успя да го засече, пишеше единствено “висок” ( виждаше се през блузата) все едно сърцето е готово да изскочи. Треперенето на крайниците продължи та епизоди, а цялото нещо трая около час. След това постепенно се успокои. Ще се прибираме в Бг следващия месец, та се чудя какво да правя, към кого да се насоча, какво може да бъде? Кардиолог е ясен. На някого случвало ли му се е подобно нещо?

# 201
Преглед при невролог.ЕЕГ също е добре да се направи.Било си е гърч.Понякога се губи съзнание и няма спомен, понякога е като при теб.Ускорения пулс е от самия гърч, тялото реагира.Повръщането също.
Според мен първо невролог, а после ако трябва кардиолог

# 202
Здравейте! Дано някой може да ми помогне. Имам разширени вени. Днес сутринта напипах една твърдина на левия си прасец, около три пръста по дължината на кокала ( ще приложа снимка). Леко се синее, не боли. Възможно ли е да е запушена вена?

# 203
Разширените вени са отзад, не на кокала. Друго нещо е.

# 204
Вероятно е мастно образувание. Аз имам на прасеца отпред, появява се само като клекна обаче 😀

# 205
Ако мястото е ударено и  синината е от удара, е възможно отдолу да напипвате по твърд участък. Ще се разсее от самосебе си ако е от това.

Здравейте! Дано някой може да ми помогне. Имам разширени вени. Днес сутринта напипах една твърдина на левия си прасец, около три пръста по дължината на кокала ( ще приложа снимка). Леко се синее, не боли. Възможно ли е да е запушена вена?

# 206
Здравейте, по принцип имам срч, но когато имам болки са в средата ниско долу под пъпа и отстрани от двете страни, както и гърба. От няколко дни имам болка долу дясно, понякога е ниско към десният яйчник,а понякога е три пръста по- надолу вдясно от пъпа. Възможно ли е да е апендицит? Не знам точно къде боле. В Интернет пиш,че е вдясно и трябва да имаш повишена температура, а моята си е 36,3, както обикновено. Също нямам гадене и повръщане. Веднъж,когато ходех на гинеколог ми казаха,че болките вдясно може да са от газовете, които имам. Ще се радвам ако някой ми помогне.

# 207
  • София
Здравейте,  от сутринта с малки прекъсвания съм с главоболие в задната част на главата, леко заглъхнали уши и замайване. Мерих кръвно, движи се коло 120/85. Пулс 58/60.  Личната ме праща на кардиолог и невролог, но така и не се доредих днес до специалист по ред причини. Дайте идея какво може да е. Страх ме е, защото преди 3 месеца получих инсулт, на терапия съм, но все пак.... Имам чувството от време на време, че ми прималява и ме носи главата нанякъде. Нямам гадене, повръщане.

# 208
Бих искала да попитам как се справяте с болките в тила? Отдавна не ми се беше случвало, но онзи ден ме продуха един вятър и тези дни съм със страшни болки, едвам извъртам главата си на дясната страна.

# 209
Ако е просто схващане - аспирин и загряващ гел, горещ душ, такива ми ти. Просто да се отпуснат схванатите мускули. Сигурно и масаж би помогнал, но при мен обикновено няма кой.

Общи условия

Активация на акаунт