Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 377
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Белите ви дробове не са под гърдите, а казахте, че там е тежестта. Всъщност, най-вероятната причина за тежест в ляво идва от левия колон на дебелото черво. Там той се качва под гърдите. При колит, или някакво възпаление, точно тежест е усещането. След като се нахрани човек, е по-изразено. Значи пак ехография.
Скрит текст:

# 511
  • София
Дали е нормално? И да го държа със стерилната превръзка или да оставям да диша? Тя е дишаща де, ама все пак. Не знам колко ще успявам да задържа крема, ако я няма..
Поддържайте с дефламол докато има болка, после ще спре да боли, ще се обелят и ще хванат коричка.
Иначе е добре когато има възможност да е без превръзка. Вечер слагайте, за да не избършете намазаното и да свлечете кожата в съня си със завивка или дреха.
DiaMia е дала безценни съвети и го е описала много точно.
Точно така протича, никак не е приятно и като падне кожата става рана.
Аз съм ползвала домашно приготвен крем за изгаряне от жена в Костинброд, но много отдавна.
На моя приятелка майка й работеше в стол и се беше заляла с цяла тенджера вряла вода по ръцете и корема. В Пирогов й бяха направили превръзки, но й казали, че ще се повлияе от крема от Костинброд и за оздравяване и за белези. Тогава го купиха и много бързо й мина, даже белези няма. Аз също бях взела от този крем и много време го държах в хладилника и ползвах при нужда и наистина бързо и без следи отшумяваха изгарянията.  Доколкото разбрах, жената е починала и кремчето го приготвя внучката й. Скоро приятелка намери телефон 0897 029 892. Но не го изпращат по Еконт, трябва да се ходи на място - ул. "Калиакра" 7, в самото начало на Костинброд било. 
Дано бързо да минава!

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 19:43 от ехк

# 512
Здравейте, залях се с вряло мляко във вторник сутринта, мажа с дефламол, слагам стерилен компрес, но ръката ми става по-зле сякаш. В пирогов къде точно трябва да отида, някой знае ли?
Скрит текст:
Здравейте, точно за Пирогов сте. Отидете в клиниката по изгаряния, на входа ще ви насочат.
Те имат протокол каква превръзка да ви направят. Мехурите дори да се спукат ще излязат нови и може участъци за некрозират.
Отидете, няма да ви върнат.

# 513
Да некрозират? Еха... 😁

# 514
  • Бургас
Как така сте се лекували по ваша инициатива? Откъде знаете какво да приемате и схемата на прием или ако трябва да се жабурите, с какво да се жабурите?

Ами как. Човек като мине през няколко лекари, които не могат да му помогнат или му казват, че нищо му няма и нещата вече се точат близо година, и ще не ще почва някакво самолекуване на принципа на пробата и грешката. За щастие не се лутах много в проби и грешки. Е, аз използвах народни и алтернативни методи, не лекарства, та не ми трябваха толкова прецизни схеми Grinning. Не съм се жабурила ако има значение.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 23:22 от Irene Adler

# 515
Здравейте започвам с това,че съм бременна.Имам изписан антиобиотик ,но имам лекарство в зъба(предполагам арсен) дали мога да започна да пия антибиотика про положение,че лекарството е в зъба? Могат ли да взаимодействат?

# 516
  • София
Тръгнах да пиша, но общо взето всичко се изразява в - Rolling Eyes

# 517
Да некрозират? Еха... 😁
Не преувеличавам. Личен опит: изгаряне с вряла вода, нищо сериозно на пръв поглед. 10 дни мехури, пукат се, излизат нови, след което имах бели петна-започваща некроза. Отидох в Пирогов, скараха ми се, че не съм отишла по-рано.
Следваха превръзки, даже приказки за операция.
Затова посъветвах жената. Не говоря просто, за да всявам паника.

# 518
НекроТИзират.

# 519
  • гр.Пловдив
Цитат
Мисля, че е много трудно да се вземе проба от сливица.

Нищо сложно няма,не се страхувайте и не отказвайте такова изследване

# 520
Здравейте започвам с това,че съм бременна.Имам изписан антиобиотик ,но имам лекарство в зъба(предполагам арсен) дали мога да започна да пия антибиотика про положение,че лекарството е в зъба? Могат ли да взаимодействат?
Пий си антибиотика.Арсена не остава в зъба и не е лекарство.С него се умъртвяват нерви.Ти като ходиш на зъболекар не ти ли обясняват какво правят?

# 521
Здравейте! Да попитам пак за препоръка за дерматолог за премахване на кокоши трън? Казаха ми в поликлиника ВМА за махане с течен азот? Някой ходил ли е там?

# 522
Доктор Бисерка Котевска в Токуда.

# 523
Пий си антибиотика.Арсена не остава в зъба и не е лекарство.С него се умъртвяват нерви.Ти като ходиш на зъболекар не ти ли обясняват какво правят?
.     Много благодаря,тя ми сложи лекарството и в същия ден ми изписаха антибиотика (звънях и ,но тя попринцип не си вдига телефона)

# 524
Здравейте, искам да ви попитам къде в София мога да заведа малко дете за сваляне на гипс, снимка и евентуално раздвижване след това?Кога се прави снимката-преди или след сваляне на гипса?
Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт