Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 384
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,днес бях на зъболекар и ми сложиха лекарство в зъба,но след това започна да боли по-силно и да пулсира..дали да не махна лекарството?

# 496
Пулпит ли е?Не махайте нищо.

# 497
.     Гангрена…вече не издържах от болка и на своя глава го махнах и сега ни олекна доста

# 498
Juli.m014, пиши и в тази тема, ако вече не си. Успех!

# 499
  • до най-прекрасния мъж
.     Гангрена…вече не издържах от болка и на своя глава го махнах и сега ни олекна доста
Груба грешка, особено при толкова тежко състояние. Временно болката е минала, но последиците може да са неприятни. Лекувах два пулпита през пролетта. Да, неприятно е, да има болка, но е преходно. Аз бих взела болкоуспокояващо.

# 500
Това с психическата основа е любима диагноза на нашите лекари. Аз навремето имах и аз едни странни усещания в гърлото и сливиците, дето ме мъчиха с месеци. Много лекари ме убеждаваха, че съм си съвсем наред. Накрая се оказа кандидоза. В редките случаи, когато се виждаше нещо с просто око, лекарите твърдяха, че било остатъци от храна Grinning Лекувах я с хомеопатия, тъй като с нормална медицина не успях.

А Кандидозата как се откри? С гърлен секрет ли? Тези "остатъци от храна" по сливиците ли са се визуализирали?

# 501
Здравейте. От две седмици насам имам усещането за тежест в лявата половина под гърдата.. обмислям утре да направя рентген.. правилно ли съм се насочила

# 502
  • Бургас
Това с психическата основа е любима диагноза на нашите лекари. Аз навремето имах и аз едни странни усещания в гърлото и сливиците, дето ме мъчиха с месеци. Много лекари ме убеждаваха, че съм си съвсем наред. Накрая се оказа кандидоза. В редките случаи, когато се виждаше нещо с просто око, лекарите твърдяха, че било остатъци от храна Grinning Лекувах я с хомеопатия, тъй като с нормална медицина не успях.

А Кандидозата как се откри? С гърлен секрет ли? Тези "остатъци от храна" по сливиците ли са се визуализирали?

Два пъти си правих изследване и нищо. Мисля, че е много трудно да се вземе проба от сливица. Случайно попаднх на статия за млечница, споменатите симптоми се припокриваха с моите и се лекувах по моя инициатива според тази диагноза и о, чудо, от тогава нямам и помен от това, вече 10 години.
Да, за остатъците от храна, които всъщност не бяха храна а кандидозни налепи, имах джобове в сливиците, от които излизаха бели топченца - въпросните налепи.
Тази кандидоза се появи след един период на чести боледувания и нисък имунитет, след като сина ми ме черпеше от градината всек месец с вируси и бактерии.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 23:14 от Irene Adler

# 503
Здравейте. От две седмици насам имам усещането за тежест в лявата половина под гърдата.. обмислям утре да направя рентген.. правилно ли съм се насочила
Не. Какво ще види рентгенът в ляво под гърдата? Там е далакът, той на рентген не се гледа. Тежестта най-вероятно идва от стомаха. Ехограф ви трябва.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 17:02 от DiaMia

# 504
Здравейте, залях се с вряло мляко във вторник сутринта, мажа с дефламол, слагам стерилен компрес, но ръката ми става по-зле сякаш. В пирогов къде точно трябва да отида, някой знае ли?
Скрит текст:

# 505
Това не е за Пирогов сега. А и в "изгаряния" са толкова любезни (бяха когато аз попаднах там неотдавна), че една сестра от друг кабинет се смили над нас като ме видя да плача в безизходица на пода в коридора пред кабинета, та ни помогна. Лекарят от този кабинет направо ни изгони. А после човекът с изгарянето, за когото бяхме там, се оказа, че трябва да престои седмица в болница с тези рани... Казвам това, защото доста болници вече сами преценяват дали състоянието е спешно и ако не е, прегледа се заплаща.
Личният ви лекар би следвало да ви прати на дерматолог или хирург, който да обработи мехурите. А и не изглеждат възпалени. Какво ви притеснява? Изгореното минава бавно, това си е  II-ра степен. Ще се обели, ще станат дебели кори, ще остане белег.

# 506

Два пъти си правих изследване и нищо. Мисля, че е много трудно да се вземе проба от сливица. Случайно попаднх на статия за млечница, споменатите симптоми се припокриваха с моите и се лекувах по моя инициатива според тази диагноза и о, чудо, от тогава нямам и помен от това, вече 10 години.
Да, за остатъците от храна, които всъщност не бяха храна а кандидозни налепи, имах джобове в сливиците, от които излизаха бели топченца - въпросните налепи.
Тази кандидоза се появи след един период на чести боледувания и нисък имунитет, след като сина ми ме черпеше от градината всек месец с вируси и бактерии.
Как така сте се лекували по ваша инициатива? Откъде знаете какво да приемате и схемата на прием или ако трябва да се жабурите, с какво да се жабурите?
Moon1, груба грешка беше да си махнете лекарството. Това е антибиотик и трябва да действа за няколко дни. Трябвало е да ви предпишат и перорален антибиотик. Знам това всичко, защото преди повече от 1 седмица имах силни болки в зъба и бях оттекла от дясната страна и окото бещи полузатворено. Приемах перорален антибиотик Flagyl за 5 дни. От вчера зъболекарят ми започна да го прави, че беше в отпуска и не можеше веднага да започне да го прави. Вчера ми каза, че гангрена бях получила и нервът на зъба сам беше се умъртвил. Почисти каналчетата ми добре и ми сложи локален антибиотик в зъба за 4-5 дни.
За изгарянето-брат ми се заля с почти нагорещено олио. Ръката му пострада до лакътя. Добре че не беше се нагорещило олиото и не пострада повече. Образуваха се 2 плюски върху горната част на дланта. Готвеше и наля много олио. Беше сложил тенджерата на котлона. И да излее малко от него в друг съд, който беше мокър, плисна и той го хвърли на земята веднага. Въобще не мисли този мой брат. После си изплакна ръката със студена вода, намаза се с крем здраве и спа цяла нощ с него. На следващия ден си купи Дефламол и си превързваше ръката.

# 507
Ами притеснява ме, че вчера беше гладко, а днес чак излязоха мехурчета. Слагам снимка от вчера за сравнение
Скрит текст:

Дали е нормално? И да го държа със стерилната превръзка или да оставям да диша? Тя е дишаща де, ама все пак. Не знам колко ще успявам да задържа крема, ако я няма..

# 508
Абсолютно нормално е! Изгорялата кожа се отлепва, отдолу ще се напълни с лимфна течност. По принцип едри мехури трябва да се изрежат, да се обработва новата кожа с антисептичен мехлем. Когато стане ясно, че върви към заздравяване, с някакъв емолиентен се продължава. Тези не са едри, нито са страшни. Поддържайте с дефламол докато има болка, после ще спре да боли, ще се обелят и ще хванат коричка. Ако пък ви е толкова притеснено,  отидете при ЛЛ да ви прати при съответните специалисти, които ще ви кажат същото.
Иначе е добре когато има възможност да е без превръзка. Вечер слагайте, за да не избършете намазаното и да свлечете кожата в съня си със завивка или дреха.

# 509
Не. Какво ще види рентгенът в ляво под гърдата? Там е далакът, той на рентген не се гледа. Тежестта най-вероятно идва от стомаха. Ехограф ви трябва.
мислех че идва от белите дробове.

Общи условия

Активация на акаунт